התחבר

View Full Version : פרסום המועדון בסמלת, יש סיכוי?

RanST
29-05-12, 15:48
אני מניח שהרעיון עלה כבר בתקופות שונות אבל עניין אותי להעלות את הנושא שוב.
אם אנחנו המועדון היחיד של פיאט בארץ ואם סמלת תסכים לעזור אולי אפשר לפרסם את המועדון באמצעות פלייר/אמצעי דומה אחר שיחולק לרוכשי רכבי פיאט חדשים במעמד הקניה בסוכנויות.

יש סיכוי לכזה דבר? (אצל האלפיסטים הבנתי שיש משהו דומה)

Caveman
29-05-12, 16:09
הנושא עלה בעבר בפגישה שהייתה לנו עם ההנהלה בסמל"ת.
הם לא יכולים לאפשר דבר כזה מהסיבה הפשוטה שהם לא יכולים להיות אחראיים לתוכן באתר. כלומר, אם לקוח יגיע לכאן, ויקבל מידע לא מלא, לא תקין, לא יאה וכד', הוא יבוא בטענות (ובצדק) לסמל"ת מפני שהם הפנו אותו אלינו.

צביקוש23
29-05-12, 17:38
הם לא יכולים לאפשר דבר כזה מהסיבה הפשוטה שהם לא יכולים להיות אחראיים לתוכן באתר. כלומר, אם לקוח יגיע לכאן, ויקבל מידע לא מלא, לא תקין, לא יאה וכד', הוא יבוא בטענות (ובצדק) לסמל"ת מפני שהם הפנו אותו אלינו.

ואתה באמת מאמין לתירוץ ההזוי הזה? אחרת איך תסביר את זה שסמל"ת מפרסמת בגאון ובגלוי את מועדון אלפא רומיאו?

התירוץ הזה פשוט מנותק מהמציאות.

Caveman
29-05-12, 18:03
כן, זה נראה לי מאוד הגיוני ונכון.
אתה מוזמן לקבוע פגישה עם ההנהלה, ולהגיד להם שזה תירוץ הזוי.

אני לא בא לשם ומתנהג כמו ילד קטן בגן הילדים, "אבל הוא עשה", "עשו לו", "זה לא פייר". שלפי דבריך בזמן האחרון, ובכלל, נראה שזו דעתך.
נפגשנו, העלנו את הטיעונים שלנו, קיבלנו מענה ויחס הולם, ועל כך אני מודה להם על הנכונות והרצינות.

הם לא חייבים לנו שום דבר שקשור למועדון רכב. אני לא יודע מה מפורסם לגבי אלפא (כי אף פעם לא נתקלתי בפרסום שכזה, כולל בפעמים שהתענייתי ברכישת אלפא). אבל אם כן, אלפא מקבלת במה כי הרכבים שם הם רכבי פרימיום, דבר שגורר יחס פרימיום.
מכיוון שאין שום דבר שמצדיק יחס כזה בפיאט, ובאמת שאת הרוב כמעט מוחלט של הלקוחות זה לא ממש מעניין, העניין לא קיים.

ארילו
29-05-12, 18:16
בקיצור - לא.

בפירוט - ממש לא.

עם סיבה - כי הם לא סומכים עלינו ועל התוכן של האתר.

אני מניח שאם הקהל פה היה רוכש הרבה רכבים חדשים ישירות מהם, הם היו מוכנים להתגמש איתנו ולבוא לקראתנו. אבל שלושה רוכשים כל כמה שנים זה לא נחשב.

dennis
29-05-12, 18:28
בקיצור - לא.

בפירוט - ממש לא.

עם סיבה - כי הם לא סומכים עלינו ועל התוכן של האתר.

אני מניח שאם הקהל פה היה רוכש הרבה רכבים חדשים ישירות מהם, הם היו מוכנים להתגמש איתנו ולבוא לקראתנו. אבל שלושה רוכשים כל כמה שנים זה לא נחשב.

זאת בידיוק הבעיה..!!! מה עם נהגים שיש להם זקנה בבית??! בשבילם אני לא מחזיק בפיאט?!
זאת אחת הסיבות למה אנשים עם פיאטים ישנים לא מטפלים במורשים.. (שאגב לא כאלה יקרים לעומת מוסכים פרטיים).. פשוט אנשים מעדיפים לטפל במוסך פרטי.. מכיוון ששם יש יחס יותר טוב.. (אגב אני לא יודע עד כמה אתם יודעים.. אבל קמור, יבואנית ב.מ.וו.. מתנהגת בשיטה הזאת כבר זמן מה.. וחבל מאוד שסמל'ת הולכים בדרך שלה...)
זאת דעתי האישית.. אני לא מכליל.. את כול המורשים של פיאט..!! כי באמת יש מוסך או שניים שמשקיעים את הנשמה.. גם בזקנות..
אבל הרוב לא.. :confused:

RanST
29-05-12, 19:31
הבעיה כנראה נובעת מהעובדה שאתם (או סמלת, מי שדן בנושא) ניגש אליו מכיוון לא נכון.
בשום מקום לא נאמר שאנחנו צריכים שסמלת ״יפנו לקוחות אלינו״. כשאתה מפנה אתה באמת לוקח אחריות על תוכן וכו וכו׳ שכן בהפניה כזאת אתה כנראה אומר שאתה ערב לדברים.
כל מה שצריך לבקש הוא מסירת פלייר של המועדון ואין שום בעיה להוסיף עליו שמועדון פיאט לא קשור לסמלת ולא מנוהל ע״י הסוכנות וכו׳ וכו׳ ובכך לפטור אותם מהאחריות ואותנו מהתירוצים.
זה שאלפא הוא רכב פרימיום זה נחמד. אבל אין סיבה לא לתת ללקוח פיאט להרגיש חלק ממשהו, או לפחות לפתוח בפניו את האפשרות.

בקיצור, כמו שכבר אמרתי בדיון הרה-ארגון, אם רוצים למצוא למה לא לעשות, מניסיוני אני אומר שיש אלף דרכים, מהצד השני יש דרך אחת והיא פשוטה ביותר.

שחרון
30-05-12, 01:19
הם לא צרכים לתת שום פליירים ללקוחות.
הם בסה"כ צריכים לגלות יותר מעורבות.
לעשות השקות רכבים יחד איתנו ואם נציג מפיאט.
שיהיו ספונסרים שלנו כלומר יקנו חולצות כובעים דגלים עם פירסום שלהם ושלנו.
יגיעו למפגשי מועדון.
ימי עיון / ביקור במוסך / פגישה עם ההנהלה / ממממ....

הצעדים האילו לדעת יתרמו.

שחרון

Caveman
30-05-12, 12:27
הבעיה כנראה נובעת מהעובדה שאתם (או סמלת, מי שדן בנושא) ניגש אליו מכיוון לא נכון.
בשום מקום לא נאמר שאנחנו צריכים שסמלת ״יפנו לקוחות אלינו״. כשאתה מפנה אתה באמת לוקח אחריות על תוכן וכו וכו׳ שכן בהפניה כזאת אתה כנראה אומר שאתה ערב לדברים.
כל מה שצריך לבקש הוא מסירת פלייר של המועדון ואין שום בעיה להוסיף עליו שמועדון פיאט לא קשור לסמלת ולא מנוהל ע״י הסוכנות וכו׳ וכו׳ ובכך לפטור אותם מהאחריות ואותנו מהתירוצים.
זה שאלפא הוא רכב פרימיום זה נחמד. אבל אין סיבה לא לתת ללקוח פיאט להרגיש חלק ממשהו, או לפחות לפתוח בפניו את האפשרות.

בקיצור, כמו שכבר אמרתי בדיון הרה-ארגון, אם רוצים למצוא למה לא לעשות, מניסיוני אני אומר שיש אלף דרכים, מהצד השני יש דרך אחת והיא פשוטה ביותר.

זה בדיוק מה שהעלנו.
רצינו להכין עלונים, עם כל הכסת"חים, ולהניח אותם במעמדים על שולחנות בסוכנות.
לא קיבלנו אישור לכך.

ארילו
30-05-12, 15:27
יגיעו למפגשי מועדון.

הצעדים האילו לדעת יתרמו.

שחרון

דיברנו איתם גם על זה. הם אמרו שהם ישקלו מעורבות בכל ארוע בנפרד. כובעים חולצות ודגלים הם מוכנים לספק לנו כל פעם שהם עושים הזמנה.
לגבי ימי עיון, ביקור במוסך וכו' - אתם מוזמנים להציע ואם תהיה היענות אז נעביר את זה להם.

אגב שחר, בוא תהיה מנהל :)

RanST
30-05-12, 15:30
יגיעו למפגשי מועדון.

הצעדים האילו לדעת יתרמו.

שחרון

זה כבר דורש מזמנם והשקעה. יבואן שלא תומך בלקוחות שלו (עם כל הכבוד לקוח זה לא רק לקנות רכב זה גם חלפים מקוריים וטיפול במורשה) וסה״כ לא מוכן לתת פלייר ללקוח פוטנציאלי, ממש לא עומד להשתתף איתך במפגשים. בטח שלא, חס וחלילה לא עלינו, לתת ספונסר.

Caveman
30-05-12, 16:21
הם דווקא עשו זאת בעבר. ע"ע האירוע במוסך שמשון.

מדוע אתה חושב שהם לא תומכים בלקוחות שלהם?

RanST
30-05-12, 18:28
עפי מה שרשמת פה קודם התמיכה לא מי יודע מה רחבה. סה״כ יש יבואן פיאט אחד ומועדון פיאט אחד, אין שום סיבה לא לשתף פעולה אלה עם אלה ובסופו של דבר אין שיתוף פעולה, זהלא מי יודע תמיכה. תוסיף לזה את התמחור הבעייתי... (שלשמחתי עובדים על תיקונו)

yair791
30-05-12, 18:42
ממש חבל שלפיאט בארץ יש מוניטין מאוד לא טוב מבחינת אמינות אך זה נכון ושהם לא מיבאים רכבים משפחתים כמו המריאה שכבר לא מיצרים כי כל הרכבים היום כמעט רובם מיוצרים בקוראיה סין או יפן והם לא בהכרך באותה דרגת נוחות ואיכות (אין להשוות לצרפתיות הן רק נוחות ומאוד נכות)

stio
30-05-12, 23:41
סמל"ת לא מחוייבת לפרסם את המועדון ע"ג עלונים בסוכנויות ובמוסכי השירות, כמו שלא חייבת להשתתף באירועי המועדון או לממן דגלים , חולצות וכובעים. אם הם בכל זאת מוכנים לתת דגלים למשל, צריכים לומר תודה.

אני זוכר שבזמנו הגיעה מנהלת פרסום של סמל"ת לאחד המפגשים (נעמה אם אני לא טועה), וחילקה לנו דגלים של פיאט, ספל לקפה של פיאט (שעדיין פה אצלי בבית) ומשטח לעכבר אדום של פיאט. לדעתי בכירי סמל"ת קוראים פה מידי פעם ורואים את ההתנהלות פה, ובסופו של יום החליטו לא להכיר בצורה כלשהי במועדון.

תבינו, אדם שלמד לתואר אקדמי ובעל תפקיד בכיר (לצורך העיניין בסמל"ת עצמה), נכנס לפורום כדי להתרשם ורואה פה שגיאות כתיב וכבר נדלקת לו נורה אדומה. ביטויים כמו "א.ח.י" או "ח-ח-ח" למשל, לא ראויים להופיע בפורום כזה, אלא בצ'אט בפייסבוק במקסימום. זה לא בהכרח מראה על משהו שלילי על הכותב עצמו, אבל נראה לא טוב כלפי חוץ, מה שנקרא "רושם ראשוני". תשוו את זה לראיון עבודה - אם המעסיק לא מתרשם בצורה חיובית מהמועומד העומד מולו הוא לא יקבל אותו לעבודה.

הם גם רואים את המכוניות של כולם, הרוב אלו מכוניות ישנות שלא נרכשו ישירות מהיבואן, וכבר יורד החשק להשקיע. למה הם משקיעים באלפא? כי חברי מועדון אלפא קונים מהם מכוניות, מטפלים אצלם במוסכים, אז יחס גורר יחס. בקיצור אי אפשר לבוא אליהם בטענות. פה כבר אני יכול להסתכל על עצמי, הם כנראה ראו לקוח שנסע ברכבי פיאט 24 שנים, ובסוף החליט לרכוש רכב חדש מצ'מפיון במקום מהם.. :???:

המועדון הזה יכול להצליח בלי שום קשר אליהם, ואם הוא יצליח ברמה של מועדון אלפא סמל"ת כבר תידע ליצור קשר עם מנהלי המועדון הזה למטרת שיתופי פעולה בדרכים שונות. הריי לא יעלה על הדעת שסמל"ת תארח את חברי מועדון פיאט במסגרת מפגש במוסך המרכזי, בזמן שחברי המועדון שאמורים להתארח שם מטפלים במוסכים לא מורשים ולכן לא מספקים להם הכנסה. נכון שזה חוסך כסף, אבל פה מדובר על התנהלות עסקית נטו - סמל"ת היא עסק למטרת רווח ולא מלכ"ר כלשהו.
אמרתי כבר לפני שנים: חייבים לייצר מדבקות למסגרת תחתונה של לוחית הרישוי האחורית. לא תאמינו כמה חברים זה יכול להביא, כמו גם וילונות אחוריים שחורים עם כיתוב לבן עם שם המועדון וכתובתו (למי שרוצה להתקין וילון אחורי שכזה, שכן מדובר על קדיחת חורים בגג ובמגש האחורי).

שורה תחתונה אני לא בא בטענות לאף אחד, לא לכותבים כאן (שגיאות כתיב זה אנושי, אין מה לעשות ואף אחד לא עושה בכוונה) ובמיוחד לא למנהלים. אי אפשר לבוא בטענות למישהו שמשקיע מכספו ומזמנו לתחזוקת האתר.

בקיצור - יהיה בסדר, תחשבו חיובי :)

שחרון
31-05-12, 01:56
אגב שחר, בוא תהיה מנהל :)

ממממ לא בטוח שאוכל לתת מענה ראוי בתור מנהל. אבל אחשוב על זה....לילה או שתיים!

Snower
31-05-12, 09:22

ראשית כל, אני יכול לומר שהכוונות של סמל"ת הינן טובות ולאור הפגישה וגם שיחה אשר שוחחנו עימם הם לעולם לא הביעו כל התנגדות, להיפך - ישבנו על שולחן הדיונים בסמל"ת והעלנו אפשרויות למינוף המועדון וכך גם קיום יחסי גומלין.

יש לקחת בחשבון דבר נוסף, להיות "תלוי" זה דבר טוב מחד ומאידך בסופו של יום הוא "מתייבש" ;-)ולפיכך ראו ערך אירועים שהיו בעבר הלא רחוק כמו: טיול מועדון לצפון בשילוב מסעדה ומוזיאון תפן, הקמת נבחרת קארטינג ותחרות כנגד המועדונים, מפגשי על האש וכו' אשר בהם לקחו חלק מחברי המועדון וגם אלו שלא ומפה השמיים הם הגבול.

גם לרכז ולשמור על איחוד ועדכון מלא של כלל בעלי פיאט קופה ונוכחות ככל שניתן במפגשים מרכזיים לא פחות חשובה והקשר היומיומי!:) וכך גם בין כלל בעלי פיאט על כל דגמיהם במועדון היקר שלנו

אני יכול להעיד על עצמי שכן מדי שבוע יוזמים בעלי הקופה טלפונים ושיחה עולה על הפרק על נושאים שונים וגם יחסים בין אישיים ולא רק בכותלי המועדון. תמיד נשאלת השאלה איך עושים זאת :rolleyes:

צביקוש23
31-05-12, 10:06
בינתיים עד שמישהו בסמל"ת יתעשת על עצמו ויבין שאלפא רומיאו היא פיאט עם סמל שונה, בחברה מסויימת שאיתה עבדתי בעבר דגל לרכב מאיכות טובה עם סמל מודפס ויפה של פיאט עולה משהו בסביבות 10 ש"ח לדגל (כולל מע"מ כמובן) והם מייצרים רק עם יש הזמנה של מינימום 100 דגלים.

ברגע שאני אבוא אליהם עם הסכום תוך יומיים זה מוכן.

אז מי בפנים?