התחבר

View Full Version : בעיות בפנס קדמי, פונטו ספייס 2003

spice2003
25-05-12, 10:47
הי

יש לי בעיות בפנס קדמי שמאלי ברכב, יש שם איזור עם 2 נורות אחת מעל השניה, העליונה היא H7 והתחתונה היא נורה קטנה כזאת.
הH7 לא עובדת בכלל, והנורה קטנה היא נורא מעומעמת, קניתי 2 נורות חדשות, ועדין אחת לא עובדת והשניה מעומעמת, מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות קשור לפיוזים? יש פיוז לפנס שמאלי ופיוז לימני?

אין לי את הספר רכב ואני לא יודע את השרטוט של הפיוזים.

תודה רבה

TOMERZHR
25-05-12, 11:32
תבדוק את פיוזים F12 F13 בתיבת הפיוזים בתא הנוסע בצד שמאל של הדשבורד!

spice2003
25-05-12, 15:22
איפה יש קופסת פיוזים בצד של הנוסע? אני מכיר את הקופסא מתחת להגה.

TOMERZHR
25-05-12, 15:23
לקופסה שמתחת להגה התכוונתי!

spice2003
25-05-12, 15:25
אה אוקיי תודה רבה אני כבר בודק

TOMERZHR
25-05-12, 15:30
עכשיו שמתי לב שהתכוונת לאור הגבוהה של הרכב, הפיוזים של הנורה הזו הם F14 F15 הם נמצאים בתיבת פיוזים מתחת למכסה מנוע צמוד למצבר מימין!

spice2003
25-05-12, 15:42
התכוונתי גם לאור הגבוה וגם לנורה שמתחת לאור הגבוה, יש נורה קטנה כזאת שנכנסת לתוך צינור קטן שנכנס לתוך הפנס, והנורה הזאת היא מעומעמת למרות שהיא חדשה.

ואיך אני יודע מזה f14\15, הסתכלתי בקופסת פיוזים מחת להגה ואין שום אותיות.

spice2003
25-05-12, 15:44
גם צלמתי את הקופסא שמתחת להגה

TOMERZHR
25-05-12, 15:44
אז אתה מתכוון לאור הגבוהה זה בבית פיוזים מתחת למכסה מנוע!
הם מצד ימין כשאתה עומד מול הרכב רשום עליהם 10A הן היחידות באותו צד שהן 10A הם באדום גם אם אני לא טועה!

spice2003
25-05-12, 16:51
אז אתה מתכוון לאור הגבוהה זה בבית פיוזים מתחת למכסה מנוע!
הם מצד ימין כשאתה עומד מול הרכב רשום עליהם 10A הן היחידות באותו צד שהן 10A הם באדום גם אם אני לא טועה!

פיוז אחד ניראה תקין והשני ניראה תקול, כרגע שתי הנורות לא עובדות, אני אחליף פיוזים ונקווה שזה יעזור

TOMERZHR
25-05-12, 16:52
קשה לפספס פיוז תקול תסתכל במרכזו אם השן אינה שבורה או מכופפת, לרוב הוא גם נראה שרוף!

spice2003
25-05-12, 17:11
קשה לפספס פיוז תקול תסתכל במרכזו אם השן אינה שבורה או מכופפת, לרוב הוא גם נראה שרוף!

כן אחד ניראה שרוף, יום שני אני אקנה פיוזים ונקווה לטוב.

תודה רבה וחג שמח

TOMERZHR
25-05-12, 17:30
חג שמח ואנא דאג לעדכן!

רפי לין
25-05-12, 19:14
יש לך נתיכים (פיוזים) רזרביים בכל השורה השמאלית ביותר, מלמעלה למטה וכתוב על כל אחד מה ערכו. (חסר בשורה נתיך אחד ויש לך שם רק 4 נתיכים).
אינך צריך להמתין ליום שני.
בברכה - רפי לין

spice2003
25-05-12, 19:19
יש לך נתיכים (פיוזים) רזרביים בכל השורה השמאלית ביותר, צלמעלה למטה וכתוב על כל אחד מה ערכו. (חסר בשורה נתיך אחד ויש לך שם רק 4 נתיכים).
אינך צריך להמתין ליום שני.
בברכה - רפי לין

מעולה, ממש תודה!

spice2003
25-05-12, 19:32
לקחתי את הנתיך האדום מהשורת ספייר והחלפתי את הנתיך התקול, האור דרך נדלק אבל ממש מעומעם, וכשאני עושה אור גבוה אז לא נדלק כלום(מדובר בפנס השמאלי בלבד).

צלמתי את קופסת הנתיכים אולי מישהו שיחק שם ועשה בלאגן בנתיכים.

תודה רבה!

Guter
25-05-12, 23:25
אני הייתי ממליץ לך בגל במצב שאתה בודק אור דרך רגיל גבוה בדוק עם מכשיר מתח ותראה מה קורה

spice2003
01-06-12, 15:40
הי

בדקתי את המתח בעזרת רב-מודד בכבל שמספק מתח לנורת h7 של הפנס בעייתי שלי.
צרפתי תמונות שצלמתי מהרב-מודד בזמן הבדיקה, רשמתי הסבר על כל תוצאה והתמונות הן לפי הסדר, בדיקת פנס בעייתי באור רגיל ואחרי זה באור גבוה, ובדיקת פנס תקין באור רגיל ואחרי זה אור גבוה.
ממש מוזר, אשמח לחוות דעת ועצות.
החלפתי את הנתיכים האדומים ושמתי חדשים, הנורה גם חדשה למרות שהבעיה לא בנורה הבעיה היא במתח שמגיע אליה, רואים את זה בבירור בתוצאות של הרב מודד.
מה לדעתכם יכול לגרום לתוצאות כאלה מוזרות?

יש טעות בתמונה של שרשום 10.4- זה אמור להיות 10.4 פשוט שמתי את הפלוס והמינוס הפוך.
עשיתי מקודם בדיקה למצבר, חיברתי את הרב מודד לפלוס ולמינוס וקיבלתי 12, שזה תקין! ובכבל של הפנס כשהוא מכוון לאור גבוה קיבלתי 10v זאת אומרת די תקין, למה הנורה לא נדלקת? היא חדשה.
ובדקתי 2 נורות חדשות.

תודה רבה

spice2003
02-06-12, 22:09
הי

בדקתי את המתח בעזרת רב-מודד בכבל שמספק מתח לנורת h7 של הפנס בעייתי שלי.
צרפתי תמונות שצלמתי מהרב-מודד בזמן הבדיקה, רשמתי הסבר על כל תוצאה והתמונות הן לפי הסדר, בדיקת פנס בעייתי באור רגיל ואחרי זה באור גבוה, ובדיקת פנס תקין באור רגיל ואחרי זה אור גבוה.
ממש מוזר, אשמח לחוות דעת ועצות.
החלפתי את הנתיכים האדומים ושמתי חדשים, הנורה גם חדשה למרות שהבעיה לא בנורה הבעיה היא במתח שמגיע אליה, רואים את זה בבירור בתוצאות של הרב מודד.
מה לדעתכם יכול לגרום לתוצאות כאלה מוזרות?

יש טעות בתמונה של שרשום 10.4- זה אמור להיות 10.4 פשוט שמתי את הפלוס והמינוס הפוך.
עשיתי מקודם בדיקה למצבר, חיברתי את הרב מודד לפלוס ולמינוס וקיבלתי 12, שזה תקין! ובכבל של הפנס כשהוא מכוון לאור גבוה קיבלתי 10v זאת אומרת די תקין, למה הנורה לא נדלקת? היא חדשה.
ובדקתי 2 נורות חדשות.

תודה רבה

יש למישהו כיוון אולי?

תודה

mechtech
03-06-12, 00:06
מס' כיוונים כדי לעלות על הבעיה
-----------------------
לפני הכל, בדוק רציפות בין שני המגעים שבכל נתיך בעזרת הרב-מודד, בדוק את הנתיכים F12 ו- F13 שבתיבת הנתיכים בתוך הרכב ובנוסף בדוק גם את הנתיכים F14 ו- F15 שבתא המנוע.
ודא שהנורה מתאימה מבחינת מתח (V) והספק (W).

יכול להיות שנוצר מפל מתח על מע' התאורה עקב הוספת צרכן כלשהו על קו המערכת או שקיימת קורוזייה או מגע לקוי וזה גורם להתנגדות בקו ולנפילת מתח.

האם ביצעו ברכב התקנה של קיט כלשהו , נורות Xenon, HID, פנסי ערפל? האם חיברו חוטים לצמות של הפנסים או שביצעו חיווט של צרכן כלשהו למע' החשמל ברכב?
מתי ואיך התחילה הבעיה? איזו נורה לא דולקת?
ודא שאין קורוזיה, ובדוק את מגעי חוט ההארקה של התאורה, זה המגיע אל קונקטור נורת אור הדרך שלא נדלקת. בדוק חיבור ההארקה בכנף שמאל בתא המנוע.
ודא שאין קורוזיה ונקה היטב עם מברשת או נייר לטש וספרי מגעים את המגעים בשקע הנורה והדק אותם מעט עם מברג דק. התז ספריי אל שקע הפיוז של נורות אור הדרך והמעבר.
הוצא את הממסר (Relay) מתיבת הנתיכים שבתא המנוע, התז ספריי ונקה את המגעים. אולי הממסר נדפק ואינו עומד בזרם הנדרש לנורות.
האם ביצעת את הבדיקה גם כשהרכב מונע?
האם כאשר מדדת מתח בשקע, הנורה היתה מורכבת? תנסה למדוד מתח ללא נורה ע"מ לוודא האם קיים מפל מתח?
תבצע מדידת מתח בין הפלוס בשקע הנורה אל המינוס במצבר כדי לודא שיש/אין לך ההארקה טובה בשקע הנורה.
תנסה לתת ההארקה עם חוט מהמינוס במצבר אל המינוס בנורה, כשהיא מחוברת אל השקע.

* בגלל שהבעיה בפנס אחד ולא בשניהם, יש סיכוי שההארקה אל הפנס התקול לא מספיק טובה, אבל יש הרבה כיוונים אחרים..

צירפתי תרשים של מע' החשמל של הפנסים הקדמיים
--------------------------------------
תיבת הנתיכים בתוך הרכב, מלבן ימני מס' 12.
תיבת הנתיכים בתא המנוע, מלבן שמאלי מס' 5 (לשים לב! יש טעות בהדפסה- פיוז F13 במלבן השמאלי (מס' 5) אמור להיות פיוז F15 ולא F13).
נורת חזית שמאלית מס' 18 בתרשים, מחוברת עם חוט שחור (מינוס), חוט ירוק/שחור (אור דרך, נתיך F15 בתא מנוע 10A) וחוט אפור/שחור (נתיך F13 אור מעבר, נתיך בתוך הרכב 10A).
נורת חזית ימנית מס' 19 בתרשים, מחוברת עם חוט שחור (מינוס), חוט ירוק (אור דרך, נתיך F14 בתא מנוע 10A) וחוט אפור (נתיך F12 אור מעבר, נתיך בתוך הרכב 10A).
R1 ו- R2 הם הממסרים (Relay).

תרשים מע' החשמל של הפנסים הקדמיים
6742

כדי לדעת מהו כל נתיך הנה תרשים של רשימת הנתיכים.
6743

תיבת הנתיכים בתוך הרכב, סובבתי את התמונה כדי שתתאים לתרשים שצירפתי (נתיך F12 אור מעבר ימני. נתיך F13 אור מעבר שמאלי).
6744

תיבת הנתיכים בתא המנוע (נתיך F14 אור דרך ימני. נתיך F15 אור דרך שמאלי).
6745

spice2003
03-06-12, 09:30
מס' כיוונים כדי לעלות על הבעיה
-----------------------
לפני הכל, בדוק רציפות בין שני המגעים שבכל נתיך בעזרת הרב-מודד, בדוק את הנתיכים F12 ו- F13 שבתיבת הנתיכים בתוך הרכב ובנוסף בדוק גם את הנתיכים F14 ו- F15 שבתא המנוע.
ודא שהנורה מתאימה מבחינת מתח (V) והספק (W).

יכול להיות שנוצר מפל מתח על מע' התאורה עקב הוספת צרכן כלשהו על קו המערכת או שקיימת קורוזייה או מגע לקוי וזה גורם להתנגדות בקו ולנפילת מתח.

האם ביצעו ברכב התקנה של קיט כלשהו , נורות Xenon, HID, פנסי ערפל? האם חיברו חוטים לצמות של הפנסים או שביצעו חיווט של צרכן כלשהו למע' החשמל ברכב?
מתי ואיך התחילה הבעיה? איזו נורה לא דולקת?
ודא שאין קורוזיה, ובדוק את מגעי חוט ההארקה של התאורה, זה המגיע אל קונקטור נורת אור הדרך שלא נדלקת. בדוק חיבור ההארקה בכנף שמאל בתא המנוע.
ודא שאין קורוזיה ונקה היטב עם מברשת או נייר לטש וספרי מגעים את המגעים בשקע הנורה והדק אותם מעט עם מברג דק. התז ספריי אל שקע הפיוז של נורות אור הדרך והמעבר.
הוצא את הממסר (Relay) מתיבת הנתיכים שבתא המנוע, התז ספריי ונקה את המגעים. אולי הממסר נדפק ואינו עומד בזרם הנדרש לנורות.
האם ביצעת את הבדיקה גם כשהרכב מונע?
האם כאשר מדדת מתח בשקע, הנורה היתה מורכבת? תנסה למדוד מתח ללא נורה ע"מ לוודא האם קיים מפל מתח?
תבצע מדידת מתח בין הפלוס בשקע הנורה אל המינוס במצבר כדי לודא שיש/אין לך ההארקה טובה בשקע הנורה.
תנסה לתת ההארקה עם חוט מהמינוס במצבר אל המינוס בנורה, כשהיא מחוברת אל השקע.

* בגלל שהבעיה בפנס אחד ולא בשניהם, יש סיכוי שההארקה אל הפנס התקול לא מספיק טובה, אבל יש הרבה כיוונים אחרים..

צירפתי תרשים של מע' החשמל של הפנסים הקדמיים
--------------------------------------
תיבת הנתיכים בתוך הרכב, מלבן ימני מס' 12.
תיבת הנתיכים בתא המנוע, מלבן שמאלי מס' 5 (לשים לב! יש טעות בהדפסה- פיוז F13 במלבן השמאלי (מס' 5) אמור להיות פיוז F15 ולא F13).
נורת חזית שמאלית מס' 18 בתרשים, מחוברת עם חוט שחור (מינוס), חוט ירוק/שחור (אור דרך, נתיך F15 בתא מנוע 10A) וחוט אפור/שחור (נתיך F13 אור מעבר, נתיך בתוך הרכב 10A).
נורת חזית ימנית מס' 19 בתרשים, מחוברת עם חוט שחור (מינוס), חוט ירוק (אור דרך, נתיך F14 בתא מנוע 10A) וחוט אפור (נתיך F12 אור מעבר, נתיך בתוך הרכב 10A).
R1 ו- R2 הם הממסרים (Relay).

תרשים מע' החשמל של הפנסים הקדמיים
6742

כדי לדעת מהו כל נתיך הנה תרשים של רשימת הנתיכים.
6743

תיבת הנתיכים בתוך הרכב, סובבתי את התמונה כדי שתתאים לתרשים שצירפתי (נתיך F12 אור מעבר ימני. נתיך F13 אור מעבר שמאלי).
6744

תיבת הנתיכים בתא המנוע (נתיך F14 אור דרך ימני. נתיך F15 אור דרך שמאלי).
6745

וואו איזה תשובה, תודה רבה, אני אעשה את כל הבדיקות.