View Full Version : מזגן מתנתק מידי פעם בפונטו 98
שלום.
ברכב שלי יש תופעה מוזרה שבה המזגן מקרר בצורה מעולה, יוצא קור והמזגן ממש מקפיא, הבעיה היא שנראה כאילו המדחס מתנתק פעם ב...
זה יכול לקרות כשאני עומד בניוטרל ברמזור, או לחילופין מאיץ או סתם נוסע במהירות קבועה, במקום שיצא אוויר קר ומקפיא, יוצא פשוט אוויר רגיל ומתחיל להיות חם ואז לאחר זמן מה חוזר לצאת קור.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה לכל העונים, הרכב הוא פונטו 98 75 עם מזגן מקורי
הבעיה יכולה להיות, טרמוסטט תקול או עודף גז במערכת.
מתי לאחרונה נגעו במערכת ?
דוד.
גז מולא משהו כמו לפני שנתיים.
היכן נמצא הטרמוסטט של המזגן?
טרמוסטט המזגן נמצא בתוך יחידת המזגן הפנימית שבתוך הרכב כשהרגש שלו על פני מאדה המזגן.
יש עוד סיבות להתנתקות מדחס מזגן שמופעל דרך מחשב נהול המנוע ויש גם כמה סוגי מדחסים בפיאט פונטו.
ראשית יש לבצע בדיקות פשוטות של כמות הגז במע' ושל בדיקת לחצים במע' (לחץ גז גבוה מדי מנתק את המדחס).
דרך אגב, תפקיד הטרמוסטט הוא להגן על מאדה המזגן מפני קפאון ע"י ניתוק המדחס.
על המזגן ברכב כאן: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=708
בברכה - רפי לין
תגדיר עוד יותר כשאתה עומד ברמזור וכו'
כשאני נוסע מחוץ לעיר נגיד קבוע על 80-100 המזגן מקפיא ובעיר פחות. בהאצות המדחס מתנתק זה נורמלי.
בכל פונטו דור ראשון שנסעתי בה המצב דומה ומחוץ לעיר המזגן מקרר יותר טוב.
אומר לך מנסיון והחלפתי כבר כל חלק אפשרי במערכת המיזוג שקיים בחדש.
תודה לעונים.
רפי: היכן נמצאת היחידה הפנימית של המזגן? האם ניתן להגיע אליו ולכוון אותו כך שהמדחס יתנתק פחות פעמים והטמפ' באוטו תהיה נמוכה יותר?
מה כמות הגז והלחץ שצריכים להיות בפונטו שלי? איך בודקים את הדברים הנ"ל?
CHESH: מחוץ לעיר אכן נראה לי שהמזגן לא מתנתק, אבל המצב בתוך העיר בלתי נסבל. פתאום המדחס מתנתק ונהיה ממש חם, זה לא קשור להאצות או למהירות קבועה, משהו פשוט מנתק אותו ואני לא יודע מה.
שוב תודה
היחידה הפנימית נמצאת מאחורי הדשבורד וצריך לפרק אותו על מנת להגיע אליה.
אם עובד, אל תגע.
אתה מרגיש שהמדחס מתנתק? שומע תיק כזה או שפשוט יוצא אויר פחות קר?
כמה זמן הרכב אצלך? האם החלפת אי פעם איזה חלק של מערכת המיזוג?
אני יכול לומר לך בוודאות, נסעתי על הרבה פונטו דור 1 ובכולם המזגן מקפיא מחוץ לעיר ובעיר פחות. זה מפני שבנסיעה בכביש מהיר המעבה בקדמת הרכב מקבל רוח חזקה. ובעיר כמעט ולא, והמאוורר לא מספק מספיק.
ואצלי עוד כל הרכיבים של המזגן חדשים, זה יחסית נורמלי.
אני לא מרגיש שום תיק, פשוט יוצא אוויר לא קר, יוצא אוויר רגיל כאילו שרק המאוורר עובד והמדחס לא.
הרכב אצלי מעל 5 שנים, מולא גז לפני כשנתיים, ולפני כחמש שנים החלפתי מדחס. מאז לא נגעתי במזגן.
כדי לכוון את הטרמוסטט צריך לפרק את הדשבורד?
לא יורים על ציפור עם תותח.
1. לא ניתן לכוון את הטרמוסטט.
2. כדי להגיע אל הטרמוסטט, צריך לפרק את כל הדשבורד ואביזריו, הוצאת כל יחידת המזגן/אורו/חימום
ופרוקה על השולחן.
צריך לבצע בדיקות מסודרות ולא לזרוק סתם כסף על תיקוני שווא והחלפת חלקים סתמית.
בברכה - רפי לין
אוקיי ירדתי מזה...
מה כמות הגז והלחץ שצריכים להיות? איך בודקים את הדברים הנ"ל?
בפונטו שלך (מזגן מקורי) כמות הגז הנה 700 גרמים.
בודקים את כמות הגז ולחצי המע' אצל מזגניסט רכב או במוסך שמתמצא במזגני רכב.
בברכה - רפי לין
אוקיי ירדתי מזה...
מה כמות הגז והלחץ שצריכים להיות? איך בודקים את הדברים הנ"ל?
האם יש לך שעונים לבדוק ?.
לא ניתן לבדוק את משקל הגז שיש במערכת, ללא הוצאת כל הגז, לעשות ווקום ולהכניס מחדש גז עם שמן לפי משקל. שהרי לא ניתן לשקול את הגז שיש במערכת.
פעולה שמייקרת את התיקון. בד"כ כאשר חסר גז לא מוספים לפ משקל, אלא לפי הלחץ בשעון.
מזגניסט מיומן יכול להוסיף לפי הקור שיש בצינור היניקה.
דוד.
במכוניות המודרניות כמות הגז במע' המזגן הולכת וקטנה לעומת העבר ויעילות קרור המזגן עולה
(אם היצרן תכננו והציבו, עם מכלליו, נכון ברכב).
לכן כל כמות גז שאינה מדויקת (גם פחות מדי וגם יותר מדי) פוגעת ביעילות קרור המזגן וגם מזגניסט רכב מנוסה ישאב את כל גז המזגן מהמע' למכונת מיחזור וישקול את כמות הגז שהוצאה ואח"כ ימלא את המע' בחזרה בגז במשקל המדויק.
דרך אגב, גם רופא מנוסה מאבחן שבר או נקע מיידית אבל משתמש בצילומים כדי להיות מדויק במלאכתו.
בברכה - רפי לין
לא שוקלים את כמות הגז שהוצאה. זה לא רלוונטי.
אלא מוציאים וממלאים מחדש לפי המשקל הדרוש.
דוד.
כן שוקלים את כמות הגז שהוצאה וכך יודעים אם היה חסר וכמה.
בברכה - רפי לין
נכון שניתן לשקול את כמות הגז שהוצאה מהמערכת.
הבוקר הייתי במוסך לחשמלאות רכב, בעל המוסך הוא חבר שלי מילדות. שתי התמונות שצילמתי, הם כמו לחמניות טריות על הבוקר. :)
למוסך יש שתי אפשרויות לבדוק את כמות הגז שיש במערכת. מכונה או בלון עם שעונים. (ראה תמונות)
הגעתי למוסך בשל חלק שביקש לי למאזדה. בשיחה שהתפתחה ביננו אמר, "נכון שניתן לשקול את כמות הגז שהוצאה מהמערכת. אבל זה לא רלוונטי, משום שבמילא ממלאים גז לפי המשקל. ושאפשר גם לפי השעונים בלי להתחבר למכונה ולדעת, אם יש עודף או חוסר גז.
דוד.
דוד אצלי לא החלפתי גז הרבה זמן
יש מצב שצריך להחליף את השמן לתקופה שהרי זה כמו מנוע עם שמן מתבלה
החשמלאי הזה עובד על "בערך". למה לא לעבוד במדויק.
דוד, בדוק את מקצועיותו ושאל אותו למה צריך לעשות ואקום עמוק ואיך זה פועל?.
בברכה - רפי לין
רפי, החשמלאי הנ"ל הוא לא עובד על "בערך". עובדה שיש לו גם מכונה.
אני לא צריך לשאול אותו, "למה צריך לעשות ואקום עמוק ואיך זה פועל?."
אני יכול לומר לך בלי לשאול. אגב זה אותו מוסך לחשמל ולמכונאות רכב, שפעם הבטחתי לך לרשום אותו באתר שלך. לצערי שכחתי מיזה, בהזדמנות אסדר את העניין.
יאיר, כאשר המזגן בסדר, אין לחפש צרות.
רפי מה היית בוחר מהתמונה המצורפת... ?. אני את הפפיה. :)
דוד.
אני לא עונה על שאלות כאלו......
בברכה וחג שבועות שמח - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.