PDA

View Full Version : Stop/Start - stop it :-)

dror_el
16-05-12, 17:18
היי ,
יש לי EVO 2010 רובוטית - עם מנגנון Stop/Start .
רציתי לבטל תמידית את המנגנון (ולא בתחילת כל נסיעה) - אבל לא מצאתי תפריט כזה במחשב הרכב.
אני מפספס משהו? זה אפשרי ?

תודה.
דרור

Caveman
16-05-12, 17:46
אמורה להיות אפשרות כזאת דרך מחשב הרכב.
במוסך אפשר לבקש לבדוק, או לחילופין אם יש לך מכשיר בבית לעשות בעצמך.

dror_el
17-05-12, 10:30
תודה.
מכשיר - הכוונה למסוף שמתחבר למחשב רכב? או שיש איזה APP כזה? נא הסבר.

Caveman
17-05-12, 10:49
Scanner כלשהו, בדומה למה שמשתמשים במוסך.

רפי לין
17-05-12, 11:42
למיטב ידיעתי, לא ניתן לבצע ניטרול קבוע של המע', גם לא בשינויי הגדרות עם מחשב האיבחון המקורי, אלא רק כפי שאתה מבצע, לאחר כל הנעת המנוע מחדש.
במע' זאת מותקן על המצבר חיישן שבמקרה שמתח המצבר נמוך מדי אז מתבטלת מע' העצור וסע תוך כדי הידלקות נורת התראה בלוח השעונים.
תיאורתית ניתן לנתק את מחבר החוטים אל החיישן וכך זה מצב של "מתח מצבר נמוך" והמע' עצור/סע לא תפעל קבוע.
פעולה כזאת אינה מופיעה כלל בהגדרות או הוראות היצרן והנה כעין "התחכמות" ויתכן שתגרור בעקבותיה
התראה קבועה בלוח השעונים שתפריע לך ואישית אני כלל לא ממליץ לבצע זאת.
בכל מקרה, אני מעביר שאלה זאת אל המחלקה הטכנית של פיאט ואולי יש להם בכל זאת פתרון טוב ומקובל לבקשתך.
בברכה - רפי לין

רפי לין
17-05-12, 14:45
נמסר מהמחלקה הטכנית של יבואן פיאט (http://www.fiat.co.il)(חב' סמל"ת בע"מ) שאכן לא ניתן למטרל קבוע את מע'
עצור וסע.
בברכה - רפי לין

ALÞћÃ
17-05-12, 20:06
פטנט מעיק ומיותר המהווה יופי של מקדם שחיקה לסטרטר, על אחת כמה וכמה בעוד מס' שנים, כשהמנוע כבר יתיישן/יתעייף ולא יניע ביגיעה.

Caveman
17-05-12, 20:56
ממש לא מיותר, ממש לא מעיק על הסטרטר.
אולי לפעמים מצריך נהיגה מודעת יותר.

gsk
17-05-12, 22:29
מה קורה עם המערכת הזו שממתינים בפקק/ רמזור - האם המזגן ממשיך לעבוד?

Caveman
18-05-12, 00:38
אם מכוונים את המזגן על הטמפ' הנמוכה ביותר, כן.

רפי לין
18-05-12, 09:54
במכוניות (אצל כל יצרן) שמותקנת מע' עצור וסע, היא מתוכננת לעבודה רבה של מכללי החשמל ולכן מותקנים ברכב מצבר, אלטרנטור ומתנע (סטרטר) גדולים וחזקים יותר.
מע' אלו מותקנות ראשית כדי להפחית את כמות גזי הפליטה הנפלטת לאויר ושנית כדי לחסוך בדלק שגם הפקתו כרוכה בזיהום אויר כלשהוא שיהיה פחות.
גם נהג הרכב מרויח בהקטנת צריכת הדלק ובחסכון בהוצאות התידלוק.
בברכה - רפי לין