PDA

View Full Version : גם בעיית דליפת גז מהמזגן

Juvalz
19-04-12, 20:34
שלום לכולם,

כבר מספר חודשים שהמזגן אצלי בפונטו ספייס 2001 לא מקרר כלל. נכנסתי לחשמלאי רכב ומזגנים ליד בית הורי (טבריה) שבדק לי את המערכת, נמצא שאין גז בכלל וחיפש את מיקום הדליפה בעזרת החדרה של לחץ אויר ונמצא שיש דליפה של גז מחור בצינור גומי העובר בין המדחס למעבה בקדמת הרכב .
הצינור נראה אכול מחיכוכים תכופים עם החגורה שבסמוך אליו, ובמרכז הצינור חור בקוטר של כמילימטר.

האם מיקום הצינור בסמוך לחגורה הוא מיקומו הטבעי או שהוא התנתק ממקום כלשהו?

על החלפת הצינור רצה האיש 195 ש"ח
עבודה עוד כ150 ש"ח
גז+ואקום + שמן 340 ש"ח
לא כולל מע"מ.

האם המחיר סביר?
האם יש לי דרך להחליף\לתקן את הצינור בכוחות עצמי?

כמו כן אם מישהו מכיר מקום מומלץ באזור חיפה לטפל בבעיה אשמח לשמוע.

תודה מראש וסופ"ש נעים!

davidmzr
19-04-12, 21:53
יש לקנות קיט עם שני גביעים ומאריך אלומיניום. בשנה שעברה הוא עלה 30 ש"ח.
אני מעריך שהשנה יעלה כ-35 ש"ח.
חותכים את הצינור היכן שהחור מכניסים לשני צדדיו את הגביעים. משחילים את המאריך, ולוחצים עם מכשיר מיוחד. לא צריך לבצע שום פירוקים. לי יש עדיין את המכשיר הישן והטוב. קומפקטי שנכנס לכל מקום. אני לוחץ בעזרת פטיש אוויר. למכשיר יש מס' תותבים לגדלים שונים של צינור.
כיום יש מכשירים שאיתם לוחצים את הגביעים עם לחץ אוויר ישיר בלי הפטיש. העבודה הזאת לוקחת רבע שעה. ישנם גם מאריכים שבמרכזם מולחמת פייה להתחבר עם שעון. על המאריך היכן שמולבש הצינור, יצוקים 3 טבעות וגם על הגביע שעליהם לוחצים את הגביע.
החלפת הצינור לחדש, זה כבר סיפור אחר.
קורה לפעמים שהדליפה היא בין הגביע לצינור. לוחצים על הגביע. ולא רצים להחליף צינור.
צינורות חדשים יקרים מאוד. אפשר להשתמש בצינור משומש. ניראה לי שהמזגניסט דיבר איתך על החלפת צינור למשומש.
קשה יהיה לאדם מהשורה לבצע לבד. בדוק מחיר בעוד מקומות.
דוד.

Juvalz
19-04-12, 22:17
תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת!

אם כן אני מבין שאין לי ברירה אלה פשוט לחפש אחר מקום אחר שיעשה את זה.

ושוב תודה,
יובל

yair068
20-04-12, 00:23
יופי של מכשיר
האם יש לזה קיט תיקון או שהוא רק לוחץ
דוד המפוח מחכה לטיפול גם המפוח שלך מצרצר
הוחלפה גם הצנרת שלא מתאימה לדלק אצל טכנו צינור

davidmzr
20-04-12, 10:02
הבוקר חיפשתי חלק אחר ומצאתי את הצינור המחובר.
ראה תמונה כיצד זה נראה מחובר.
יאיר בוא וקבל מפוח אחר. או תקנה פחמים ונסדר.
אבל לא לפני שהשוקולד שהבאת ייגמר. :)
דוד.

Juvalz
26-05-12, 18:14
עדכון:
מכיוון שלא הצלחתי לתקן בעצמי ניגשתי למזגניסט. החליפו לי את הצינור המדובר ונאלצתי להיפרד מ800 ש"ח- 380 על הצינור והשאר על פירוקים , עבודה והכנסת גז חדש למערכת. ב3 מקומות נתנו לי הצעת מחיר דומה, הלכתי על המקום שנראה לי האמין ביותר..

כעת המזגן מקרר היטב.

שוב תודה על העזרה וחג שמח!