View Full Version : נורית חיווי "תקלה באורות" דולקת, לא מבין למה
שלום לכולם.
יש לי 2 בעיות ברכבי היקר.
ברשותי פונטו ספייס 2001 ELX אוטומטית.
בעיה מספר 1:
לפני מספר ימים נדלקה לי המנורה שמציינת שיש בעיה באחת מנורות הרכב.
מדובר בנורית שנראית כמו נורה עם סימן קריאה בתוכה ומאירה בצבע כתום.
בדקתי את פנסי הרכב וגיליתי שהפנס האחורי שמאלי, לא עובד. מדובר בפנס הרגיל (העליון) ולא בפנס הבלימה (תחתון).
אחרי שחיפשתי באלף מקומות בערך, מצאתי את הנורה המיוחלת וביצעתי את ההחלפה.
הפנס החל לעבוד והייתי בטוח ששם זה יסתכם.
אבל הנורית בלוח המכוונים עדיין דולקת. אני לא מצליח להבין למה.
הרעיון היחיד שעולה לי לראש זה שאיכשהו הרכב יודע שלא השתמשתי במנורה מקורית. יכול להיות דבר כזה?
אם לא, אז מה כן יכולה להיות הבעיה?
בעיה מספר 2:
החלון של הנוסע ליד הנהג עובד לסירוגין. לפעמים עובד לפעמים לא. כאשר הוא כן מואיל בטובו לעבוד אז אפשר להוריד אותו, אבל כשמעלים אותו, החלון מגיע עד לסוף המהלך שלו, משמע סגור לגמרי, אך המנוע שלו ממשיך לנסות להעלות את החלון עוד ואז יש רעש של מנוע שמנסה להרים משהו שהוא כבר לא יכול להרים.
חשוב להבהיר, שהחלון לא מנסה לעלות לבד, אלא רק בלחיצה. כשהחלון סגור לגמרי, ואני לוחץ על הכפתור על מנת להעלות את החלון, אני אמור לא לשמוע כלום ולא לראות שום תגובה. אבל אצלי ברכב המנוע ממשיך לנסות להעלות את החלון למרות שהוא כבר למעלה.
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב מספיק...
תודה רבה לכל העוזרים.
על בעיה מס' 1 תקבל תשובה מרפי.
ביחס לחלון, יש מצב שהפלטינות בתוך הלחצן לא מנתקות/תפוסות.
כאשר החלון ננעל והמנוע ממשיך לעבוד, נסה להקיש עם מברג הפוך על הלחצן.
אם הפסיק, החליף לחצן.
דוד.
הפנס העליון הוא נורה 10W
האם בודאות שמת נורה 10W - יש נורות זהות בגודל אבל 5W והן מדליקות את ההתראה.
עם החלון - לפי דעתי תמיד בספייס יש תחושה שהמנוע רוצה להרים את החלון גם כשהוא למעלה
כדאי לנסות ולא להגיע למצב הזה.
המנוע לסירוגין - אולי בעית מגעים במחבר שליד ציר הדלת - תוכל לנסות לפתוח ולנקות ולמתוח אותו
תשובות מדויקות.
בברכה - רפי לין
לגבי הנורות, בדוק גם את נורות החניה הקדמיות.
וכמובן שצריך גם לשים לב שנורת/נורות תאורת לוחית רישוי אחורית דולקת.
בברכה - רפי לין
קודם כל, תודה לכל המשיבים.
לגבי הנורות, בדקתי את כולם. קדמיות, אחוריות, חניה, לוחית רישוי, אפילו את המנורה בתא המטען בדקתי. הכל עובד.
המנורה היא 10W בוודאות. לא שילמתי עליה לפני שבדקתי שכתוב עליה 10W.
מה עוד יכול להיות? אני אובד עצות בעניין הזה...
לגבי החלון, כל המגעים נבדקו עם וולטומטר. גם המגעים שבחיבור בין הדלת לרכב, וגם המגעים של המנוע עצמו (פירקתי את כיסוי הדלת, ניתקתי את הכבל מהמנוע שך החלון, חיברתי את הוולטומטר לכבל, ולחצתי על הלחצן של החלון, גם פתיחה גם סגירה, קיבלתי מתח של 14 או 12 אני כבר לא זוכר).
אני יכול פשוט ללכת למוסך ושהם יטפלו בזה אבל אני מעדיף לנסות לטפל בזה לבד ולחסוך את הכסף. כמובן עד גבול מסוים...לא מתכוון לגרום נזק לרכב בשביל לחסוך כמה שקלים.
davidmzr - אני חושב שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אני מתנצל.
המנוע לא ממשיך לפעול על דעת עצמו בשום מצב. הוא עובד אך ורק כאשר לוחצים על הכפתור. לפעמים גם כשלוחצים הוא לא עובד. אם לא לוחצים הוא כמובן לא עושה שום דבר. הבעיה היא, שכאשר החלון סגור לגמרי והמנוע של החלון עובד, ואז אני לוחץ על הכפתור, אז המנוע מתחיל לפעול ומנסה להעלות את החלון למרות שהוא כבר סגור, מה שלא אמור לקרות. אם החלון סגור לגמרי, ואנסה לסגור אותו עוד יותר, אני אמור לשמוע שקט...המנוע אמור להבין (האמת שאין לי מושג איך, מיקרוסוויץ' איפהשהו בחלון?) שהחלון סגור לגמרי ולא לנסות להרים אותו עוד יותר.
אני באמת מקווה שהפעם זה יותר ברור. אם לא, אשמח אפילו לתת את מספר הפלאפון שלי (בפרטי) על מנת להתייעץ בטלפון.
ושוב, תודה רבה לכל המשיבים!
תנסה לשחק עם המחבר בפנס שהחלפת בו נורה ולנקות את המגעים
אם יש לך נורת 10W נוספת אולי תנסה לשם אותה במקום
עוד כיוון מחשבה..
בעניין נורית החיווי, המחשב מזהה בעיה במערכת התאורה לפי הספק הצרכנים (הנורות).
עכשיו, אמנם בדקת שכל הנורות ברכב תקינות ושהנורה שהחלפת בעלת ההספק הנדרש.
עם זאת, יכול להיות מצב שבו הנורה השרופה שהחלפת הייתה בכלל בהספק 5W במקום 10W וקיימת נורה אחרת איפהשהו במערכת עם הספק גבוה ב-5W מהנדרש, מה שהשלים את ההספק החסר.
לכן, המחשב לא התריע על בעיה כי ההספק הכולל של הנורות היה כנדרש, וכשהחלפת לנורה 10W ההספק הכולל נהיה גבוה מדי והמחשב התריע בנורית חיווי.
צריך לבדוק שאחת הנורות במערכת אינה בהספק גבוה מדי או נמוך מדי.
בקשר לחלון, לפי ההסבר שלך המפסק עצמו תקין (רק בלחיצה המנוע פועל).
זה שהמנוע אינו מפסיק כשהחלון סגור, יכול להיות שהגג"ש של המנוע או הרגולטור חרוש ולכן המנוע לא מרגיש התנגדות ולא מפסיק לפעול.
אפשרות שניה אולי הבעיה במנוע עצמו, בתוך המנוע יש נגד שמפסיק את פעולת המנוע בעומס יתר ומחדש את פעולתו כאשר העומס פוחת, וזה כמובן בנוסף לפעולת הלחצן.
קניתי 4 נורות, כולם 10W, כולם אותו דבר ויצאו מאותה אריזה. שמתי את כולם אחת אחרי השניה באותו מקום ועדיין נדלקה לי נורת התקלה.
הנורה הישנה עדיין אצלי. לא זרקתי אותה ולא אזרוק עד שהתקלה תתוקן. המנורה שהוצאתי הייתה 10W והמנורה ששמתי הינה גם 10W.
איך יכולה להיות בעיה במגעים אם המנורה עצמה עובדת מצוין?
לגבי החלון, יש דרך שבה אני יכול לבודד את התקלה? לעלות על מקורה? אני אפילו לא מדבר עדיין על למצוא פתרון, כי אני עדיין לא יודע מה הבעיה...
תודה רבה לכל המשיבים. אני מעריך את זה שתרמתם מזמנכם ומנסיונכם בנסיון לעזור לי.
אני מאמין שבמוסך מורשה פיאט, יוכלו לאתר את מקור הבעייה ע"י התחברות עם מחשב האיבחון המקורי של פיאט, "אגזמינר".
בברכה - רפי לין
רפי, בזה אני בטוח, אך אני מעדיף להשתמש בזה כמוצא אחרון כיוון ורק הבדיקה עולה כסף (כ-120 ש"ח) שלא לדבר בכלל על תיקון והחלפת רכיבים.
כמובן שאין ויכוח עם העובדה שעל איכות משלמים, אני פשוט רוצה למצות את האפשרות של תיקון עצמי. לא רק שאני אוהב לעבוד על האוטו, זה גם חוסך כסף.
האם נורת הבקרה נדלקת רק כשאתה מדליק את האורות, או שהיא דולקת גם כשהאורות כבויים?.
בברכה - רפי לין
אממ.. נורת בלם בחלון יש לך, בדקת?
נראה שהבעיה כלל לא בפנס האחורי, זה איפשהו במקום אחר.
שמת לב האם נורית החיווי נדלקה רק כשנורת הפנס נשרפה, או שדלקה כבר לפני?
ע"מ לעלות על הבעיה בחלון אתה פשוט צריך לפתוח את החיפוי בדלת, להסיר בעדינות את הניילון המבודד, לנתק את כל המחברים מהצמות כולל לחצנים ולפרק את המנגנון של החלון כולל המנוע עם הרגולטור והמסילה.
כשהכל בחוץ תוכל לבדוק מה הבעיה. כדי לדעת אם יש גג"ש חרוש צריך לפתוח בזהירות את המנוע מהרגולטור (שלא ישתחרר לך הגלגל עם הכבלים) ולבדוק את מצב הגג"שים.
אם זה מתחיל להראות לכך "תיק", עזוב וקפוץ למוסך, לפחות לאבחון.
הייתה לי בעיה בפנס קדמי במחבר גומי
פעם ניתקתי וחיברתי אח"כ חזרה ונדלקה לי ההתראה הצהובה.
כל הפנס עבד תקין אבל עדיין ההתראה דלקה - אז שוב ניתקתי ניקיתי את המגעים במחבר ולא הייתה לי התראה.
לכן אני לאור הנסיון שלמרות שהנורות עובדות תקין יכול להיות קצת קורוזיה או התחמצנות במחברים שגורמת להתראה להדלק - בגלל שנגעת בפנס אחורי אני ממליץ לנקות את המגעים בפנס (מספיק להוציא ולהכניס את המחבר מספר פעמים)
אותו סיפור בדיוק היה אצלי .הייתה לי נורה שרופה מאחור(חניה) החלפתי אותה ונורית החיווי בלוח שעונים עדין דלקה לאחר ששברתי את הראש הבחנתי יום אחד בנסיעה בחושך שצד ימין של הקונסולה של המזגן לא דולקת אז פתחתי החלפתי מנורה ו...וואלה נפתרה הבעיה ,וסתם לידע כללי מנורת ברקס אמצעית שנמצאת על השמשה האחורית כאשר היא שרופה לא תידלק נורית אזהרה בלוח שעונים.
לגבי החלון שלך הייתה לי אותה בעיה ,פתחתי את הקונסולה של המתגים וראיתי שהפלטינות קצת שחורות ניקיתי טוב טוב ואפילו קצת שיפשתי עם בד שמיר דק לאחר מכן חלון שמאל התחיל לעבוד כמו חדש וחלון ימיני עדין לא עובד(מנוע תקין נבדק ישירות פלוס מינוס) אז או שתנקה את הפלטינות או שתחליף מתגים.
מקווה שעזרתי במשהו.
טוב, בעיית הנורה תוקנה היום.
היו לי כמה דקות פנויות, קפצתי למוסך שלי, הם פשוט נתנו לי (בחינם) נורה אחורית (לא יודע אם מקורים או חליפית, זה בחינם, לא התווכחתי), התקנתי אותה בעצמי עוד בהיותי במוסך, והכל בא על מקומו בשלום.
החלון עדיין אם אותה תקלה, הם אומרים שזה כנראה מנוע גמור.
כשיהיה לי יותר זמן פנוי אני אקפוץ לשם לתקן גם אותו וכאשר יהיה לי פיתרון אני אפרסם מה הוא היה...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.