View Full Version : גז מזגן דולף תוך מס' שבועות - ספייס 01
שלום
באוגוסט האחרון הגז התרוקן לחלוטין ברכבי.
כיון ששהיתי באיזור נתניה [אני ירושלמי] נכנסתי למוסך השחר.
הסברתי להם שהגז ברח בבת אחת, ולכן לא מדובר בדליפה זניחה או בעובדה שהרכב ישן, אלא מסתבר שיש חור רציני במערכת. לכן ביקשתי שיבדקו את הענין לפני מילוי של גז חדש, כי חבל על הכסף.
הם מצידם התעקשו שאין שום דרך לבדוק את אטימות המערכת לפני מילוי גז חדש ולכן מילאו גז +חומר זרחן ושלחו אותי לדרכי.
תוך מס' שבועות הגז ברח לגמרי, והרכב לא מקרר כלל לא בנסיעה ולא בעמידה.
לא טיפלתי בנושא מיד כי היה חורף ואני גר מאוד רחוק כאמור.
אשמח לקבל המלצה על מזגניסט באיזור מגורי, אמין ומקצועי.
כמו''כ אם יש מישהו מחברי הפורום שיוכל לעזור אודה לו מאוד [מישהו אמר דוד?]
במישור ההתנהלות מול המוסך בנתניה, אני מבין שאין הרבה מה לעשות. אם יש לכם עצה אשמח לשמוע.
קראתי את ההודעה שלך מהרגע הראשון שפרסמת אותה.
לכן לא צריך לזרז אותי בה"פ להגיב. :)
יש ברשותי חומר מיוחד שסותם דליפות של מעבה, מאייד וגומיות צנרת.
את החומר מחדירים למערכת לאחר וקום. עם גז ושמן למדחס.
לפני זה יש לבצע בדיקת דליפות עם סקנר שיש ברשותי. במידה שאין במערכת בכלל גז, מכניסים מעט גז עם אוויר בלחץ, ואז הסקנר מריח מיליונית חלק גז דולף.
בשיטה הישנה בה מחדירים גז עם זרחן, זה לא מונע את הדליפה. הדבר מיועד לבדוק לאחר שבוע סימני דליפה בצבע ירוק/כחול. אבל אם הדליפה מהמאייד, לא ניתן להכניס את הראש מתחת לדשבוד. שהרי הבדיקה במבט.
במקרה שלך לא נראה לי שחומר יעזור, משום שהדליפה גדולה מידי.
צריך לאתר את מקום הדליפה ולתקן אותה. אם הדליפה במאייד צריך לפרק דשבורד.
דבר שהוא יקר מאוד ולוקח זמן רב. אז מה שאמרו לך בנתניה לא נכון.
דוד.
לפעמים ניתן לגלות גם דליפות גז ממאיד המזגן ע"י הזרחן וזאת בהסתכלות (עם התאורה המיוחדת) באזור יציאת מי המאייד מצנורית הניקוז, כי המיים סופחים אליהם גז דולף עם הזרחן.
דליפת גז גדולה ומהירה יכולה להיות גם ממקומות נוספים.
בברכה - רפי לין
תודה על התגובות המהירות.
דוד יש אפשרות להגיע אליך לצורך אבחון וטיפול?
לאיבחון אולי כן, לטיפול לא בטוח מחוסר זמן.
שמעתי שמוסך שמשון מומחה גם בתיקון מזגנים.
כתבת, "אני למשל מגיע מירושלים
באמת מוסך לדוגמא. הלוואי שכולם היו לומדים ממנו הן מקצועית והן שירותית."
לכן אני מציע לך (לא בציניות) לגשת אליהם. אני לא מכיר אותם, אבל נראה שהם באמת אמינים.
ואם לא תכעס, אומר שכבר כמה פעמים אני קורא המלצות, אבל הממליץ מחפש מקום אחר לתקן. תומר מה נשמע ?. :)
מזכיר לי את הסיפור על הפרופסור שנתן הרצאה על ניזקי העישון, ובהפסקה יצא לעשן בפרוזדור.:)
דוד.
תודה על התגובה.
אשמח לקבוע פגישה לצורך איבחון.
נ.ב.
לגבי שמשון אני באמת מאד ממליץ עליהם, אבל המחירים של מוסך מורשה קצת גדולים עלי.
"המחירים של מוסך מורשה קצת גדולים עלי." חבל שלא ציינת את זה בהמלצה. :)
שלחתי לך את מס' הנייד שלי.
דוד.
דוד, אשמח לקבל את הטלפון שלך בפרטי - בעיית מזגן דומה.
תודה
קודם ספר בפורום מה הבעיה במזגן.
דוד.
הוא עבד היטב בקיץ אבל אחרי כמה חודשי חורף ללא שימוש
הוא כבר לא מקרר. ככל הנראה דליפה מאד קטנה...
ד"א, יכול להיות שעקב חוסר בלחץ, המדחס לא מופעל?
טוב, עדכון:
ראשית, אני חייב להבהיר שאין לי מחשב זמין, לכן לא התפניתי לכתוב עד כה, ולכן גם יש לי "בעיות תקשורת" עם ה"פ פה.
אז כך: קבעתי פגישה עם דוד מהפורום, ואני כ"כ שמח שיצא לי להכיר את האיש שמאחורי המקלדת הכי פעילה בפורום.
איני יודע במה להתחיל, לשבח את מאור הפנים? את הידע? המקצועיות? הסבלנות? הלאג'יות? המחיר? הקפה של בלה? הלימונים [שבסוף לא לקחתי]?
בקיצור, כפי שאתם מבינים פגשתי אדם מאוד מקצועי ומאוד מסור, ומדבר בגובה הענינים עם קלייטנים, מסברי על כל דבר ומשתף אותך בפרטי פרטים של כל נושא ונושא.
עד כאן בענין האיש. עכשיו לרכב:
כמוזכר בפתיחת השרשור, היתה לי בעיה של דליפת גז. מילאתי גז לפני מס' חודשים, במוסך "השחר" בנתניה, ולמרות שהסברתי להם שאיני רוצה לשלם על גז שיברח מהר, אלא קודם כל לאתר את מקור הדליפה ולתקן, שם לא שעו לדברי, ומילאו גז [עם חומר זרחן...] שאכן ברח תוך חודשיים!
הגעתי לדוד, שם הסתבר שהדליפה היא מהמאייד, מה שמצריך פירוק של הדשבורד, דבר לא משתלם כלל וכלל.
הוא הסביר לי שהוא היחיד בארץ שעובד עם חומר מיוחד שסותם דליפות, ללא פירוד של כלום. פשוט מחדירים את החומר יחד עם שמן וגז והוא פועל את פעולתו.
ימים יגידו אם החומר אכן עזר במקרה שלי, אך הסבלנות של דוד עד שהטמפרטורה ירדה מאיזור ה30 ל5.5 ראויה לציון.
ירבו כמותו בישראל, ובהצלחה לכולם.
דוד מירושלים
נ.ב. תודה גם על הווישר מאחורה...
דוד. שמחתי להכיר אותך. ברשותך רצוני לתקן אי דיוקים קלים.
עוד בטרם התחלנו ביחד לתקן את המזגן, הכנסנו טרמומטר ליציאת האוויר הטמפ' הייתה 34 מעלות.
המדחס עבד. נכון שבסוף הטיפול ייצא 5.5 מעלות. את הדליפה מתחת לדשבורד, אתה גילת עם הסקנר.
אני לא מכניס ראש מתחת לדשבורדים, ולא למיטה חולה. :)
נהוג לכתוב "לא זכור לי". אבל אכתוב שזכור לי בוודאות, שלא הסברתי לך ש- " הוא הסביר לי שהוא היחיד בארץ שעובד עם חומר מיוחד שסותם דליפות".
את החומר אני מקבל במשלוח, מהבן של אחותי שמתגורר בפלורידה.
אני סבור שאפשר לקנות אותו בארץ. לא ניסתי.
וטיפ אחרון, בפעם הבאה לפני שאתה משלם 4000 ₪ פעמיים בשנה אחת, על שיפוץ ראש, תתייעץ בפורום.
את הווישר האחורי עם הזרוע ואום נוצץ, קיבלת חינם במקום הלימונים ששכחנו. :)
דוד.
דוד בנוגע לחומר הזה אז שדיברנו בשרשור קודם עדין לא יצא לי ללכת לחנות שמוכרת חלקים וחומרים למערכות מיזוג אם אני לא ימצא אותו תוכל לארגן לי מהחומר הזה כמובן שאשלם עבורו ועוד בדבר לא פחות חשוב זה האם הוא מתאים לשימוש עם גז ישן?
כן הוא מתאים גם לגז ישן R12.
נסה קודם לקנות בארץ.
דוד.
אחלה תודה מקווה ששבוע הבא יצא לי ללכת לחנות ולבדוק (לשם שינוי הסנדלר לא הולך יחף אלה רק המשפחה שלו)
דוד. שמחתי להכיר אותך. ברשותך רצוני לתקן אי דיוקים קלים.
עוד בטרם התחלנו ביחד לתקן את המזגן, הכנסנו טרמומטר ליציאת האוויר הטמפ' הייתה 34 מעלות.
המדחס עבד. נכון שבסוף הטיפול ייצא 5.5 מעלות. את הדליפה מתחת לדשבורד, אתה גילת עם הסקנר.
אני לא מכניס ראש מתחת לדשבורדים, ולא למיטה חולה. :)
נהוג לכתוב "לא זכור לי". אבל אכתוב שזכור לי בוודאות, שלא הסברתי לך ש- " הוא הסביר לי שהוא היחיד בארץ שעובד עם חומר מיוחד שסותם דליפות".
את החומר אני מקבל במשלוח, מהבן של אחותי שמתגורר בפלורידה.
אני סבור שאפשר לקנות אותו בארץ. לא ניסתי.
וטיפ אחרון, בפעם הבאה לפני שאתה משלם 4000 ₪ פעמיים בשנה אחת, על שיפוץ ראש, תתייעץ בפורום.
את הווישר האחורי עם הזרוע ואום נוצץ, קיבלת חינם במקום הלימונים ששכחנו. :)
דוד.
טוב, תודה על התיקונים.
אתה גם יודע היטב לתת לזולת הרגשה טובה - - - "עוד בטרם התחלנו ביחד לתקן את המזגן" ...
ואשתי כמעט התעלפה כשראתה את האום הנוצץ...
תודה על הכל ולהתראות בטיפול הבא!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.