התחבר

View Full Version : שאלה בנושא הבלאי של האוטו.

skomanov
14-04-12, 22:22
שלום לכולם וחג שמח!
ברשותי פונטו ספייס 2002 ידנית ELX , שרכשתי לפני כשבועיים . ישבתי אצל קרובי משפחה בארוחת חג והתחלתי ככה להשוויץ ברכישה החדשה שלי, עד שאחד הדודים התחיל לבאס אותי. הוא סיפר שלפי מה שהוא יודע הגיר בפיאט מתחיל לעשות בעיות אחרי 100000 ק"מ (האוטו עבר כ-108000 סה"כ), שיש הרבה בלאי בגיל כזה של האוטו, ושאני הכנסתי את עצמי לבור עמוק עכשיו. תכלס, נורא נורא נלחצתי, ורציתי לברר פה, האם מה שנאמר לי נכון.....? יש לי באמת כל כך הרבה סיבות לדאגות?

bil
14-04-12, 22:43
שאלת אותו גם מאיפה כל הידע הזה ?

skomanov
14-04-12, 22:49
ידע כללי על הרכבים. הוא אוהב רק רכבים גרמניים בגלל זה, כי הם אמינים לטווח ארוך של שניםץ

bil
14-04-12, 22:58
בקיצור , הידע הוא משמועות אם בכלל , לכן במקומך לא הייתי מתייחס יותר מידי לדבריו

כי גם אם אני הייתי בא אליו ואומר שלו שג'טה זה אוטו פח מלא בבעיות והגיר שלו לא יגיע ל 100K ושהוא יהיה חייב להחליף אותו לפני כי הוא סובל מתקלות ומתחמם כמו ערס במועדון , הוא לא בהכרח היה לוקח את הדברים שלי באותה מידה של רצינות , ובטח לא דואג

יש פה הרבה חבר'ה בפורום עם המון ניסיון ברכבים האלה , אני בטוח שהם יתנו לך חוות דעת קצת יותר עניינית מתוך ניסיון ולא קישקושים

נ.ב תתחדש :wink:

mgoldst
14-04-12, 23:30
יש לך רכב ידני והגיר הזה מצויין ועובר בהרבה את ה 100000
אם הרכב טופל ברמה טובה כולו צריך להיות אמין
אם לא טופל טוב (מי קירור לא מתאימים, לא בוצעו טיפולים תקופתיים ...) אז יכולה להיות בעיה.
אתה יכול לעשות יישור קו לרכב לפי מה שידוע לך (מתי בוצע טיימינג או טיפולים) ולהיות יותר רגוע

תהנה מהרכב
בהצלחה

yair791
14-04-12, 23:32
מילא היתה אומר שיש לה גיר אוטומט רציף או רובוטי היתי מבין אבל גם הם נחשבים מאוד אמינים בעיקר הרציף גיר ידני לא נימצא תחת אותם עומסים של גיר אוטומט ולכן מחזיק יותר זמן ונחשב אמין יותר רק תדאג שלא יחסר שמן ולהחליף אותו לפי הוראות היצרן ותיהיה יותר מבסדר תהנה מהרכב החדש

skomanov
15-04-12, 15:10
תודה לכל העונים!!!!