PDA

View Full Version : מנועים מיבוא

Nissans
18-03-12, 23:04
קניתי ספייס SX60 כנראה ללא מנוע. מבקש המלצות על יבואנים אמינים. דיברתי עם שניים סוחרים אקראים לטענתם למרות שאין רישום כמה ק"מ עשה המנוע הם טוענים שמדובר בין 60-80000 ק"מ - ונותנים אחריות ל 3 חודשים
מה כדאי לסגור איתם כשקונים מנוע ? האםבדיקה במכון מייד עם גמר ההתקנה מקובלת בענף???
יש למישהוא רעיונות חדשים???

yair791
18-03-12, 23:15
מניסיון מר מאוד של ההורים שלי היזהר מאיצ'י פארט במושב גנות שלא תעשה כלום אצלהם חבורה של רמאים גנבים הרכיבו מנוע דפוק בוולבו של אמא שלי שהחזיק בדיוק את האחריות ואז היתי צריך לשפץ אותו בגלל המאחרים החראות האלה

davidmzr
19-03-12, 10:28
קניתי ספייס SX60 כנראה ללא מנוע. מבקש המלצות על יבואנים אמינים. דיברתי עם שניים סוחרים אקראים לטענתם למרות שאין רישום כמה ק"מ עשה המנוע הם טוענים שמדובר בין 60-80000 ק"מ - ונותנים אחריות ל 3 חודשים
מה כדאי לסגור איתם כשקונים מנוע ? האםבדיקה במכון מייד עם גמר ההתקנה מקובלת בענף???
יש למישהוא רעיונות חדשים???
אל תאמין לסיפורים של היבואנים, על מס' הק"מ שעבר מנוע שלא מורכב על רכב.
אף אחד לא יכול לקבוע כמה עשה המנוע.
יש סיכון בלקנות לבד מנוע מיבוא. האחריות אינה כוללת את העבודה. אבל אם המכונאי קונה אותו, האחריות נופלת עליו. לאחר ההתקנה המנוע שלך, ואתה רשאי לבדוק אותו במכון, בלי קשר למקובל או לא. היה בטוח שברוב המקרים המכון ימצא פגמים. ואז אתה בצרות.
אי אפשר לקנות מנוע מיבוא וישר להרכיב אותו. יש לבצע עבודות נוספות לפני ההתקנה.
טיימינג, שמן, מחזירי שמן, פלגים, טרמוסטט, כבלי הצתה ועוד.
כמו שאמר מי שאמר, "החיים אינם פיקניק". :)
דוד.

yair068
19-03-12, 11:01
בוודאות מי שאומר לך שהמנוע עשה בין 60-80 אלף ק"מ הוא בוודאות שקרן.
הייתי הולך על אופציה שיפוץ כללי למנוע שלך אם אפשר
לחילופין כמו שאמר דוד הישר באחריות המוסך
ברוב המקרים מנוע שעומד הרבה אטם מנוע מתייבש
בנוסף הבדיקה הטובה היא מעברי מים נקיים המסבירים שהמנוע טוב

רפי לין
19-03-12, 11:17
ברכישת מנוע משומש צריך להחליף בו את רצועת התזמון (טיימינג) ומותחניה ומיסביה
(ולפעמים גם את משאבת המיים), כמו כן צריך להחליף מצתים (פלאגים), שמן מנוע ומסנן שמן.
בברכה - רפי לין

dsela
19-03-12, 13:44
מניסיון מר, אם אתה בוחר לעשות את העניין דרך מוסך, ודא ששטר המכר של המנוע מציין שהוא מייבוא ולא מפירוק מקומי על הטופס לפני שאתה משלם.
יש אנשים תמימים (כמוני בעבר) שמוכרים להם אוטו עם "מנוע חדש מיבוא + אחראיות 3 חודשים" כשבעצם מדובר על מנוע מפירוק מקומי.

Nissans
20-03-12, 00:45
מניסיון מר, אם אתה בוחר לעשות את העניין דרך מוסך, ודא ששטר המכר של המנוע מציין שהוא מייבוא ולא מפירוק מקומי על הטופס לפני שאתה משלם.
יש אנשים תמימים (כמוני בעבר) שמוכרים להם אוטו עם "מנוע חדש מיבוא + אחראיות 3 חודשים" כשבעצם מדובר על מנוע מפירוק מקומי.

דיברתי עם מוסך הצעת המחיר שלו היתה - מנוע מייבוא + טיימינג + משאבת מיים+אם צריך קלץ ( חלקים עלי) מחזירי שמן אם צריך + פילטר שמן + שמן הכל ב3500ש"ח
מה דעתכם

Nissans
20-03-12, 00:47
דיברתי עם מוסך הצעת המחיר שלו היתה - מנוע מייבוא + טיימינג + משאבת מיים+אם צריך קלץ ( חלקים עלי) מחזירי שמן אם צריך + פילטר שמן + שמן הכל ב3500ש"ח
מה דעתכם

davidmzr
20-03-12, 18:11
מניסיון מר מאוד של ההורים שלי היזהר מאיצ'י פארט במושב גנות שלא תעשה כלום אצלהם חבורה של רמאים גנבים הרכיבו מנוע דפוק בוולבו של אמא שלי שהחזיק בדיוק את האחריות ואז היתי צריך לשפץ אותו בגלל המאחרים החראות האלה
אני לא מכיר, ואף פעם לא היה לי עסק עם מאיצ'י פארט במושב גנות.
למרות שקניתי לא מעט מנועים לאנשים, ולא רק פיאט, הזהרתי ואמרתי שיש סיכון.
גם מכונאי מיומן לא יכול לבדוק מנוע מפורק מהרכב, בלי להניע אותו.
כדי להניע אותו ולבדוק, צריך להציב אותו במתקן ולהרכיב עליו גיר, אגזוז, סטרטר וחלקים נוספים.
ליבואן או לפירוקיה אין מספיק ידע או מתקן לבצע את זה. הם לא בודקים את המנועים, מקסימום שוטפים עם ג'רניק כדי שיראה טוב.
האחריות שלהם היא בלוף. במקרה שאחרי ההרכבה המנוע לא בסדר, הם אומרים לך תביא אותו ותקבל אחר. עכשיו להביא להם אותו, אתה תשלם את ההובלה, העבודה והחלקים שהוספת לו בטרם ההתקנה. מה נשאר ? פירוק והרכבה נוספים, ומי יפרק וירכיב פעם נוספת חינם ?. את הכסף ברוב המקרים קשה לקבל חזרה. עד כאן כאשר קונים מנוע לבד.
כאשר המוסך קונה את המנוע, הוא נמצא באותה דילמה. אלא מיי, הוא לוקח את זה בחשבון במחיר ההחלפה. אם המנוע יוצא טוב, הרוויח את התוספת שחישב. בנוסף רוב הלקוחות לא לוקחים חזרה את המנוע המקורי, לפעמים תיקון קל מחזיר אותו לפעולה, והנה יש "לנו" מנוע ללקוח הבא. אני מעדיף לעשות ברוב המקרים אוברול כללי למנוע במקום החלפה.
כתבתי את זה פעם בכרספורום, בעלי המוסכים "שיפדו" אותי. :)
אז אמרנו שהחיים של בעל הרכב, אינם פיקניק ?. אמרנו. :)
דוד.

Nissans
20-03-12, 21:52
דוד תודה על העצה לעשות שיפוץ
יש לך טיפים מה לבדוק עם פתיחת מנוע?

davidmzr
20-03-12, 22:05
קודם תסביר, מה הבעיה עם המנוע.
יש מצב שלא צריך לפתוח את כולו.
מיתר זה ליד גן יבנה ?.
דוד.

Nissans
20-03-12, 22:59
מיתר זה ליד באר שבע בצומת שוקת בין חורה ללקיה (בתוך הקו הירוק)באזור מה שנקרא הפזורה הבדואית

אז ככה המוכרת אמרה שהיתה אצל מכונאי והוא החליף לשמן סמיך
יש נזילה מאטם מכסה שסתומים. היות ועדיין לא פרקתי כלום לא יודע אם יש נזילה מאטם ראש
נסעתי עם הרכב הוא נוסע לא רע המנוע די סוחב אבל אני מיחס את זה לשמן העבה
בנתונים האלה קניתי את האוטו במחיר ללא מנוע ...ועוד
ועכשיו הזמן להתחיל לעבוד כשמזג האוויר יאפשר. http://www.fiatclub.co.il/forum/images/icons/icon7.gif

yair791
20-03-12, 23:10
תיבדוק קומפריסה עם מד קומפריסה אם יש ואם יש לך גם מכשיר לבדיקת בריחת קומפרסיה
בשביל הבדיקה הזו אתה צריך לפרק את 4 המצתים (פלאגים) תיראה מה המצב שלהם אם הם לא שחורים כמו הלילה ומלאים בשמן שלך תעלה תמונות
עוד נק' לבדיקה היא מע' קירור המנוע איזה נוזל קירור יש כלומר פראפלו או מים או כל לחומר אחר מומלץ להחליף לפראפלו זה הכי טוב לפיאט
האם יוצא עשן לבן כשאתה לוחץ חזק על הגז בעמידה
מה צבע השמן במדיד אם שחור אז זה לא טוב
שמן סמיך שהכניסו למנוע מלמד על בעיה של תיצרוכת שמן (בדרך כלל שורף אותו) כתוצע מגומיות שסתומים גמורות שדולפות שמן ולא אוטמות כמו שצריך או רינגים בלוים שיגרמו בין היתר להשפרצת שמן מהנשם של המנוע

davidmzr
20-03-12, 23:56
"הוא נוסע לא רע המנוע די סוחב אבל אני מיחס את זה לשמן העבה"
אין קשר בין שמן עבה לנוסע לא רע וסוחב.
דוד.

Nissans
21-03-12, 00:43
תיבדוק קומפריסה עם מד קומפריסה אם יש ואם יש לך גם מכשיר לבדיקת בריחת קומפרסיה
בשביל הבדיקה הזו אתה צריך לפרק את 4 המצתים (פלאגים) תיראה מה המצב שלהם אם הם לא שחורים כמו הלילה ומלאים בשמן שלך תעלה תמונות
עוד נק' לבדיקה היא מע' קירור המנוע איזה נוזל קירור יש כלומר פראפלו או מים או כל לחומר אחר מומלץ להחליף לפראפלו זה הכי טוב לפיאט
האם יוצא עשן לבן כשאתה לוחץ חזק על הגז בעמידה
מה צבע השמן במדיד אם שחור אז זה לא טוב
שמן סמיך שהכניסו למנוע מלמד על בעיה של תיצרוכת שמן (בדרך כלל שורף אותו) כתוצע מגומיות שסתומים גמורות שדולפות שמן ולא אוטמות כמו שצריך או רינגים בלוים שיגרמו בין היתר להשפרצת שמן מהנשם של המנוע

כנראה שביום שישי אני מתחיל לעבוד על המנוע ( מזג אוויר כי אני עובד בחצר )
נבדוק בריחת לחץ מהמדיד נבדוק עשן בזמן הרצה ואחר כך נראה את הפלגים.
אם הסיפור ייגמר בגומיות שסתומים יהיה אחלה
מצאתי בבגז שמן 20/50 וחומר ירוק למע' קירור ונוזל בלמים של אמריקן איגל

דרך אגה מה החומר הטוב ביותר לשטיפת מנוע משמן??? לתשומת ליבכם יש לי קומפרסור בבית

yair068
21-03-12, 12:26
אפשר להשתמש עם סולר לניקוי מנוע
זה מה שיש בכל הפחיות אני עשיתי פעם ויצא טוב
5-10 דקות בסרק