התחבר

View Full Version : שאלה קטנה לגבי מיקום פילטר פתוח בHGT

מאפיונר
15-03-12, 18:49
איפה הכי כדי למקם פילטר פתוח בhgt? אם אפשר תמונה של המיקום המומלץ
תודה איתי.

laptawp
15-03-12, 19:35
לא צריך..

מאפיונר
15-03-12, 19:39
לא צריך..

ובכול זאת יש לי פילטר פתוח חדש שלא היה בו שימוש וסתם יושב בבית אני מעוניין להרכיב אותו...

dodihob
15-03-12, 20:00
http://www.fiatforum.com/members-motors/81767-punto-hgt-nos.html
תסתכל בלינק הנ"ל למטה, ברכב הנ"ל מותקן קיט יניקה gsr, המומלץ ל-HGT ודגמים שונים שלו לפונטו ספייס בכלל. אתה תראה שהמיקום של הפילטר לא כל כך שונה מהמיקום של הפילטר המקורי, אולי טיפה למטה יותר לעומת המקורי. ההבדל הוא בצינור היניקה בעל קטרים שונים בזוויות ומקומים שונים בכדי לשפר את יניקת האוויר.
לא יודע אם הפילטר הנ"ל יעזור לך במשהו, אישית אני התקנתי אצלי פילטר Inbox, הורגש קצת שיפור בסחיבה ובתגובת המצערת, שינוי שגם יכל להיות פסיכולוגי :)
בהצלחה
ערן

מאפיונר
16-03-12, 01:48
http://www.fiatforum.com/members-motors/81767-punto-hgt-nos.html
תסתכל בלינק הנ"ל למטה, ברכב הנ"ל מותקן קיט יניקה gsr, המומלץ ל-HGT ודגמים שונים שלו לפונטו ספייס בכלל. אתה תראה שהמיקום של הפילטר לא כל כך שונה מהמיקום של הפילטר המקורי, אולי טיפה למטה יותר לעומת המקורי. ההבדל הוא בצינור היניקה בעל קטרים שונים בזוויות ומקומים שונים בכדי לשפר את יניקת האוויר.
לא יודע אם הפילטר הנ"ל יעזור לך במשהו, אישית אני התקנתי אצלי פילטר Inbox, הורגש קצת שיפור בסחיבה ובתגובת המצערת, שינוי שגם יכל להיות פסיכולוגי :)
בהצלחה
ערן

תודה רבה ערן ומאיפה אני יכול להשיג את הקיט יניקה gsr ומה זה פילטר inbox?

תודה איתי.

dodihob
16-03-12, 02:18
הקיט gsr מיוצר באנגליה, דיי נדיר ובכמויות קטנות. עד לפני כמה זמן הופסק הייצור עכשיו חזרו למכור קיטים באייבי. זה ממש לא קיט זול ואני מניח שיהיה דיי יקר להכניס לארץ. יש קיט אחד שמסתובב בארץ שיובא על ידי עידן מהפורום לפני שנתיים שלוש, ואני מניח שליאור23 יודע היכן הוא נמצא. בחול ממליצים מאוד על הקיט, אבל החברה בארץ שנסעו איתו לא התלהבו, למרות שאינני בטוח שמה שיש בארץ הינו קיט מקורי של gsr.
ובקשר לפילטר אינבוקס, זה פילטר שמיועד להחליף את הפילטר המקורי, ומתפקד כמו פילטר פתוח, רק לא מושך עיניים מיותרות ממשטרות וטסטרים. אצלי זה בצורת מלבן, ואצלך זה בצורת גליל, ונכנס בתוך הקופסא המקורית.
פילטר עצמו לא נותן הרבה, התרומה היותר גדולה הינה מתיעול נכון של אוויר מאיזור קר יותר של תא המנוע, בזוויות ובקטרים נכונים.
אני אישית במקומך, מנסה להשיג פילטר אינבוקס, או מנסה להשיג פילטר bmc cda יד שנייה מאייבי ומחבר אותו בסוף הצנרת המקורית, ולכניסה מחבר צינור נוסף וממקם אותו לכיוון מקום נמוך יותר וקר במנוע, וכמובן יש להתחשב בשלוליות וגשם.
אופציה נוספת ואחרונה, היא בניית קיט דמוי gsr ע"י מחברי סיליקון ואלומיניום, בשביל זה צור קשר עם e&a autosport.
ובזה סיימתי את החפירות, מקווה שעזרתי
ערן

מאפיונר
16-03-12, 02:34
תודה רבה ערן אתה יודע אולי איזה קוטר צינור אני צריך עם אני ילך על האופציה האחרונה שלך של בניית קיט דמוי GSR?

dodihob
16-03-12, 09:30
הקוטר של הבית מצערת הינו 85 מ"מ, זה מחיפוש באתרים בחול ככה שתבדוק שוב, או ע"י סרגל, או כשאר תגיע למקום שאתה קונה תבדוק דקה על הרכב.
בקשר לקטרים השונים לאורך הקיט, אתה יכול להעריך, הנה תמונות דיי מפורטות
http://forums.puntomk2.co.uk/showthread.php?29371-HGT-GSR-Induction-Kit&p=503162
לפי דעתי תצטרך מחבר 85 ל-85 90 מעלות סיליקון, משמה מחבר אלומיניום קטן, הורדה מ-85 לקוטר קטן יותר (השוואה מול התמונה), משם צינור אלומיניום אותו קוטר, מחבר סיליקון 90 (שתתקין קצת בזווית), עוד צינור באותו קוטר אך לא ארוך, אחרי זה מחבר סיליקון 90 או 45 (צריך לבדוק על האוטו), שוב צינור אלומיניום לא ארוך, ומשם מחבר סיליקון ללא זווית מהקוטר האמצעי לקוטר יותר גדול שבתוכו יכנס הפילטר פתוח.
כמו כן, שים לב שמתחת לתמונות יש באנד שמחזיק את הקיט, הייתי מנסה לארגן גם אחד כזה ומחבר אותו להברגה של בית המצבר, כך שיחזיק את הקיט במקום למנוע תזוזה ושריטות (במקרה הטוב).
יש לך פרוייקט לסופ"ש :)
ערן

מאפיונר
16-03-12, 16:44
תודה רבה ערן שיהיה לך שבת שלום

dodihob
16-03-12, 18:01
בכיף, שבת שלום!