התחבר

View Full Version : בעיות שמן בפונטו

17-01-07, 18:01
שלום לכולם.צריך עזרה עם פיאט פונטו 75 שנת 1998. מנורת השמן נדלקת למרות שלא חסר שמן. בדקו את הרכב מספר אנשים "לא מקצועיים". אחד אמר שהראש מנוע הלך. שני אמר שרק היוניט שעל המנוע ושלישי אמר אולי משאבת שמן. לפני שני נכנס להוצאות מיותרות האם למישהו יש דיאגנוזה. אגב הרכב לא מתחמם ונשמע שהמנוע עובד עגול. בבדיקה של השמן לא נראה שחודרים מים לשמן ושמן לא חם בצורה חריגה. בבקשה עזרה תודה.

18-01-07, 02:33
גש למוסך מקצועי שיוציא את יוניט הנורה ויחבר במקומה שעון לחץ שמן ויראה מה באמת לחץ השמן הקיים. אם הלחץ תקין אז הבעיה הנהרק החלפת יוניט הנורה ואם לחץ השמן אכן נמוך אז כנראה שהבעיה הנה ממשאבת שמן מנוע.
דרך אגב, מהיכן אתה בארץ?.
בברכה - רפי לין :)

18-01-07, 02:40
לפני שתשאל כנס לשרשור הזה:
http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1433

לילה טוב.

20-01-07, 22:16
תודה על היעוץ.כרגע הרכב אצל מכונאי. פתח את האגן שמן ואומר שיש הרבה "בוצית" כנראה התכוון למשקעים של השמן. בכל מקרה שם חומר ממיס שומן ומקווה שהבעיה תיפטר. אגב אני ממעלה אדומים, וכן, אם אני נשמע מוכר, פניתי אליכם לפני שנה עם הפיאט אונו הקודמת שלא הניעה בבוקר ורק תיגבור האפס של המחשב פתר את הבעיה.
היו לי פיאט 127, אונו ועכשיו פונטו. ולמרות שאני אוהב את הרכב הזה, פשוט נמאס לי מהתקלות המרובות של הפיאט. שוקל להחליף למשהו אחר לגמרי.
בכל מקרה תודה על היעוץ.