התחבר

View Full Version : סיאט איביזה 2012

yair068
06-03-12, 11:20
איביזה 1.4 גיר רגיל ב- 70000 ש"ח מודל 2012
ללא רדיו-דיסק מקורי אבל בהתקנה מקומית קנווד
פנסי ערפל ,קרוז קונטרול,נעילה ,2 חלונות חשמל קידמייים
דעתכם

stio
06-03-12, 12:53
המנוע הוא מנוע ותיק ואיכותי של פולקסווגן - גם ברישיון רכב יהיה רשום: "תוצר מנוע: פולקסווגן". מיותר לציין שלא כולל מגדש טורבו ושאר טכנולוגיה חדשה שיכולה לעשות בעיות בעתיד (הנ"ל מותקן בדגמים היקרים יותר בפולו/פאביה/אביזה).

כנ"ל הגיר - מדובר בתיבה ידנית איכותית 5 הילוכים. אם משווים אותה לתיבה המקבילה DSG7 שכבר מפתחת בעיות, ניתן לראות שיש יתרון משמעותי לגיר הידני.

הר"ד הלא מקורי (קנווד) גם כן איכותי בכל הקשור לניגון דיסקים, אך לא בכל הנוגע לקליטת תחנות רדיו. גם לי רדיו של קנווד ואין איתו שום בעיות כבר 3.5 שנים, למעט קפיצות מידי פעם בדיסק שכאני נוסע על כביש משובש, זה לא היה בזמנו כשהמכשיר היה חדש (אבל בהחלט לא נורא בכלל).

קרוז קונטרול לא שימושי בארץ, אולי בכביש 6 וגם זה לא בשעות העומס אבל זה לא יכול להזיק, מקסימום לא משתמשים בו. נעילה מרכזית יש בכל רכב, הפנסי ערפל עוזרים מאוד בעיקר בימים ערפילים או גשומים בחושך (הצילו אותי המון פעמים). חלונות חשמל קדמיים בלבד זה חיסרון, בעיקר אם יש ילדים מאחורה, שכן אם היו חלונות חשמל היית יכול לנעול אותם מדלת נהג. אם אין ילדים אז במילא לא צריכים חלונות חשמל מאחורה (בפיאט היו רק מקדימה וזה לא היה חיסרון משמעותי).

בשורה התחתונה בדוק את הפאביה 1.4 ידנית המקבילה, מגיעה עם רדיו דיסק מקורי ועם 4 חלונות חשמל, אם כי ללא פנסי ערפל קדמיים. בשורה התחתונה גם הפולו/איביזה/פאביה זה אותו רכב רק עם מעטפת חיצונית שונה. הייתי אומר לך לבדוק גם את הפונטו החדשה, אבל היא יקרה יותר בכ- 10K ללא הצדקה.

yair068
06-03-12, 13:07
דעתך משובחת
בקריאה ראיתי שבתחילה נתנו רדיו-דיסק מקורי
ראיתי את תא המנוע ממש מדליק נוח פתוח לכל האיבזור
אפשרות בעתיד לחבר טורבו על מנוע כזה יהיה פצצה

Caveman
06-03-12, 15:44
קרוז קונטרול לא שימושי בארץ, אולי בכביש 6 וגם זה לא בשעות העומס אבל זה לא יכול להזיק, מקסימום לא משתמשים בו.

הפנסי ערפל עוזרים מאוד בעיקר בימים ערפילים או גשומים בחושך (הצילו אותי המון פעמים).

להגיד שבקרת שיוט זה לא שימושי בארץ, זה כמו להגיד שאין מקומות בארץ שאפשר להנות בהם מנהיגה. או בקיצור, סטיגמה ותו לא.

פנסי ערפל עוזרים מאוד גם אם מתפקדים כעוקבי פניה, במידה והמערכת קיימת ברכב (לא בקיא באבזור של סיאט).

למה כן?
עיצוב נחמד וצעיר.

למה לא?
כי סיאט כל שני וחמישי משנים את דעתם ומוכרים רכבים במבצעים כאלה ואחרים, זה אמנם שווה אם אתה רוכש את הרכב כחדש, אבל משפיע רעות על המחירון של המשומשות.
מה גם שבפולו/פאביה יותר נעים לשהות לדעתי.

yair068
06-03-12, 15:56
המערכת לדעתי שווה והייתי משתמש איתה גם בעיר
פנסי ערפל עוקב פניה
מערכת נגד דרדור הרכב בעליה
הפריע לי שאין מערכת שמע מקורית
במחיר היא יותר שווה מפיאט פונטו אע"פ שהיא משנה דגם