View Full Version : תקלת הגה פחות משנה אחרי החלפה, מה עדיף?
שלום,
יש לי פונטו SX2001 שקניתי לפני פחות משנה. קניתי אותה חודש אחרי שהחליפו מנוע הגה חשמלי (המוסכניק טען "הגה חשמלי חדש! עם שלושה חודשים אחראיות!" בדיעבד כנראה שזה היה מפירוק). בכל מקרה התקלה חזרה, נורת הגה דולקת, הגה קשה. אני מתלבט עם לפנות לעופר קצב שראיתי עליו קצת המלצות פה בפורום ולקנות מנוע משופץ (אלא אם כן מדובר בחשייני מומנט..אין לי מושג), או לעשות החלפה במוסך מורשה עם כל העלויות, רק בשביל ליהיות בטוח שלא תחזור לי התקלה עוד שנה שוב. קראתי המון שירשורים פה בפורום אבל נדירים האנשים שחזרו לעדכן אח"כ מה מצב ההגה שלהם לאחר שנה, שנתיים.
אז מה לדעתכם עדיף? אם היה לי רכב חלופי הייתי מנסה להתעניין בהחלפת ממסרים שראיתי שכותבים פה עליהם קצת, אבל מאחר וזה הרכב היחיד שלי ואין לי זמן זו לא אופצייה.
בנוסף הרכב בב"ש, האם אפשרי בכלל להגיע איתו לגנות או לבחור מראשון במצב הזה של ההגה?
תודה רבה!
כן. אפשר לנהוג ככה.
אם זה רק מנוע חשמלי,אז הייתי מתקן אצל קצב. מוסך מורשה זה יקר מאוד ולא שווה לדעתי.
שחר
כן. אפשר לנהוג ככה.
אם זה רק מנוע חשמלי,אז הייתי מתקן אצל קצב. מוסך מורשה זה יקר מאוד ולא שווה לדעתי.
שחר
איך אפשר לדעת אם זה מנוע או כל המוט, חיישני מומנט? באמצעות סורק תקלות אפשר לבודד את הבעייה?
שמתי לב שלאחר שימוש כשסמסובבים את ההגה שומעים ממנו רעש כמו של גלגל שיניים שנשמע קצת חזק מהרגיל..זה יכול להעיד על משהו?
תודה!
בבדיקה עם בורק תקלות ניתן לדעת מה הבעייה.
עופר קצב הוא מקצוען, שמבצע גם את בדיקת האיבחון ויש באפשרותו לטפל בכל בעיות
מכללי ורכיבי הגה הכוח החשמלי ומכיוון שלרוב מחיריו הם הזולים ביותר, אז הוא מומלץ.
מכיוון שאתה מגיע אליו מרחוק, אז טלפן אליו קודם, כדי לתאם איתו את בואך.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
בבדיקה עם בורק תקלות ניתן לדעת מה הבעייה.
עופר קצב הוא מקצוען, שמבצע גם את בדיקת האיבחון ויש באפשרותו לטפל בכל בעיות
מכללי ורכיבי הגה הכוח החשמלי ומכיוון שלרוב מחיריו הם הזולים ביותר, אז הוא מומלץ.
מכיוון שאתה מגיע אליו מרחוק, אז טלפן אליו קודם, כדי לתאם איתו את בואך.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
אני אדבר איתו בשבוע הבא ואעדכן על ההתפתחויות. לפני שבועיים בטסט התברר שכנראה שהממיר הקטליטי מת ועברתי ממש גבולי, ועכשיו ההגה, כבר לוחצים עליי למכור את האוטו אבל אני מעדיף להשאיר אותו בינתיים :)
היום הנעתי, ההגה עובד ואין נורה. ניסיתי כמה פעמים לכבות ולהניע, אחרי נסיעה ולפני, והבעייה לא חזרה. מה הסיכוי שהבעייה לא תחזור בזמן הקרוב?
בנוסף אם הנורה כבתה, עדיין אפשר להתחבר למחשב הרכב ולדעת מה הייתה הבעייה הספציפית?
כשקניתי את האוטו קיבלתי היסטוריית טיפולים, יש קבלה מספטמבר 2010 על "החלפת משאבת הגה חשמלית ומחשב הגה + שלושה חודשי אחראיות" ממוסך (לא מורשה יבואן). המחיר 1500 שקל לפני מע"מ ועבודה, אפשר להסיק מהמחיר שזה מפירוק נכון? כי אחרת אין לי הסבר לזה ששנה וקצת אחרי ההחלפה יש שוב בעיות.
כשההגה עובד ומסובבים אותו שומעים כמו גלגל שיניים שנשמע קצת חזק, זה יכול להגיע על משהו או שזה נורמלי?
תודה!
טלפן לעופר קצב ושאל אותו את כל זאת, כי הוא מומחה לבעיות אלו
והוא אדם חביב וינסה לעזור לך גם טלפונית.
בברכה - רפי לין
אני יודע את הסיבה לזה שהתקלה מופיעה לסרוגין.
אבל הייתי רוצה לשמוע קודם מה יגיד עופר קצב.
אנא עדכן.
דוד.
גם אצלי יש את אותה הבעיה!!
אני חוזר לעדכן. היום אחרי שהרכב עמד כמעט שבוע ללא נסיעה של יותר מ5 דקות הוא לא הניע, המצבר התרוקן.
בפעם הקודמת שהרכב עמד שבוע ללא נסיעה הוא הניע אבל נורת ההגה דלקה וההגה לא עבד, לדעתי זה קרה בגלל מתח מצבר נמוך. זה הגיוני?
ועכשיו שאלה חדשה, המצבר הותקן ברכב לפני שנתיים וחודשיים, מצבר שנפ ESP-HIGH TECH 50A
האם הגיוני ש6 ימים אחרי נסיעה ארוכה, ועוד נסיעה עירונית קצרה של 5 דקות לפני 3 ימים, המצבר מתרוקן לרמה שאי אפשר להניע?
אני מתלבט אם לקנות מצבר חדש לפני שאתקע שוב, או להתחיל לחפש זליגה מהמצבר?
תודה
תמיד טוב לבדוק זליגה, כדאי לבדוק גם את המצבר בעומס.
כל זה כמובן לפני שקונים מצבר חדש :)
davidov150
15-04-12, 05:33
מצטער להקפיץ את ההודעה אחרי חודש, אבל אני כרגע עם תקלה דומה ואני מחפש פיתרון.
התקלה אצלי חזרה כמה פעמים.
פעם אחת הכנסתי פשוט קצת מכות למשאבה, כיביתי את האוטו, נתתי סוויטץ' - חיכיתי שהמנורה תיעלם, שמתי סיטי הנעתי ואז עבד.
פעם שנייה לא עזר כל מה שתיארתי כאן עכשיו - אז פניתי לתיבת הפיוזים. שיחקתי איתה קצת (אני באמת לא זוכר איזה פיוז זה...ניסיתי למצוא בכל מקום מפת פיוזים של הפונטו - אבוד) ועזר.
עכשיו יש לי נעילת הגה פעם שלישית וממש אין לי מושג איך אני פותר את זה. אני מפחד שהלכה לי משאבת הגה.
אני מבין שזאת מחלה נפוצה של הפונטו הנעילת הגה הזאת..?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.