התחבר

View Full Version : תקלת גיר מהבהבת, במצב D בקושי זז

elians
23-02-12, 23:22
פיאט בראבה אוטומטית 1600

לפני שבועיים זה התחיל ,

התנעתי את הרכב, התחלתי לנסוע, לפתח הרגשתי משהו לא תקין במהירות שלה בהילוך נמוך ונורית תקלת גיר החלה להבהב,

כיביתי כמה פעמים, הדלקתי , ואחרי כמה שניות של נסיעה זה נדלק שוב.

במהלך הנסיונות להבין מה קרה , התחלתי להעביר ל 1 2 3 , והבנתי שככה ניתן לנסוע,

נסעתי עד למוסך בעירי (מרחק של כ8 ק"מ מהמקום בו היתה תקלה) כיביתי , הדלקתי והבעיה נעלמה ,

ככה לסירוגין , מופיעה שוב... מכבה את הרכב, מדליק וזה נעלם .. אחת לכמה ימים,

הלכתי למוסך, נתתי לו לנהוג, בתקווה שידלק ויבין... חזר לאחר כמה דקות, אמר אני לא רואה כלום, תמשיך לנסוע אם זה מופיע שוב תגיע אלי ישר, כמה ימים הכל היה תקין והנה שוב נדלק.

בספר רכב רשום שכאשר זה מהבהב, מדובר בתיבת הילוכים חמה מאוד, ויש לעמוד ולהעביר ל P או N וללחוץ על הגז למצב 1500 סל"ד עד שיכבה.

בדקתי את המדיד של השמן גיר, לא יודע אם אפשר לקרוא לזה שמן ... זה יותר נוזלי ממים מינרליים (בצבע אדמדם)

עכשיו שוב נדלקה המנורה ובכלל מסרבת להכבות , בדקתי צמיגות של שמן גיר שיש לי בבקבוק, אין קשר בין מה שיש בתיבה לבין זה שיש לי בבקבוק , בבקבוק ממש צמיגי ובגיר הכי דומה למים.

האם כל הסיפור הזה זה בגלל שמן שצריך להחליף? או ... משהו מעבר ,

אשמח לעצות וכיוונים, מחר בבוקר היא נכנסת למוסך. :mad::mad:

רפי לין
24-02-12, 01:25
נראה לי שהמקום הנכון לגשת אליו זה מכון לגירים אוטומטיים.
בברכה - רפי לין

elians
24-02-12, 02:10
נראה לי שהמקום הנכון לגשת אליו זה מכון לגירים אוטומטיים.
בברכה - רפי לין

האם אתה מכיר אחד כזה אמין באיזור קרית מלאכי , גדרה, אשקלון , אשדוד אולי... :confused:

רפי לין
24-02-12, 11:31
לצערי הרב איני מכיר כלל מכוני גירים אוט' באזור הזה, אלא בחולון, פ"ת ות"א.
בברכה - רפי לין

elians
27-02-12, 00:50
לצערי הרב איני מכיר כלל מכוני גירים אוט' באזור הזה, אלא בחולון, פ"ת ות"א.
בברכה - רפי לין

לאחר החלפת שמן והכל ... התופעה עדיין עומדת בעינה,

ישנו מכון בשם "מוסך הסדנא - מכון לגירים" באשדוד ,

דברתי איתו על התקלה , אמר לי שאפשר לשפץ את הגיר והבעיה ידועה מאוד ומוכרת. , נתן הצעת מחיר. עכשיו אני שוקל את העניין,

אחריות לחצי שנה או 20000 ק"מ.

צביקוש23
27-02-12, 09:18
לאחר החלפת שמן והכל ... התופעה עדיין עומדת בעינה,

ישנו מכון בשם "מוסך הסדנא - מכון לגירים" באשדוד ,

דברתי איתו על התקלה , אמר לי שאפשר לשפץ את הגיר והבעיה ידועה מאוד ומוכרת. , נתן הצעת מחיר. עכשיו אני שוקל את העניין,

אחריות לחצי שנה או 20000 ק"מ.

בוקר טוב

כמו שכבר עניתי לך בפורום מכוניות בתפוז.
אצלי במריאה (אותו גיר כמובן ) הייתה אותה הבעיה .
ניגשתי למכון גיר אוטומאטי "י.ס" רחוב מרכוס , אזה"ת סגולה פתח תקווה.
השיפוץ עלה לי 4000 ש"ח.
יצויין כי ניגשתי רק לאחר המלצה חמה מרפי לין , ולאחר שקראתי ועשיתי מחקר יסודי עליהם באינטרנט שהעלה שהם מקום מאד מקצועי ידוע ומומלץ ע"י נהגים מכל רחבי הארץ.
לא יודע כמה הציעו לך (אשמח לדעת) אבל למרות המרחק (יש רכבת לא רחוק משם) אני ממליץ לך להשאיר את הרכב אצלם מאחר והם מומחים גדולים בענין ומכירים מצויין את הגיר הנ"ל .
הם אף הראו לי פיזית איך מתבצע השיפוץ , נתנו לי הסבר מקצועי ומפורט והתוצאה משביעת רצון.

שיהיה לך בהצלחה .

מקווה שתיקח את העצה שלי לתשומת ליבך.

רפי לין
27-02-12, 10:25
בי.ס גירים אוטומטיים (ספי ויניב): www.musach.co.il/details.asp?id=294
תקבל שנה אחריות או 30,000 ק"מ וזה חשוב מאוד.
בברכה - רפי לין

elians
27-02-12, 20:00
בוקר טוב

כמו שכבר עניתי לך בפורום מכוניות בתפוז.
אצלי במריאה (אותו גיר כמובן ) הייתה אותה הבעיה .
ניגשתי למכון גיר אוטומאטי "י.ס" רחוב מרכוס , אזה"ת סגולה פתח תקווה.
השיפוץ עלה לי 4000 ש"ח.
יצויין כי ניגשתי רק לאחר המלצה חמה מרפי לין , ולאחר שקראתי ועשיתי מחקר יסודי עליהם באינטרנט שהעלה שהם מקום מאד מקצועי ידוע ומומלץ ע"י נהגים מכל רחבי הארץ.
לא יודע כמה הציעו לך (אשמח לדעת) אבל למרות המרחק (יש רכבת לא רחוק משם) אני ממליץ לך להשאיר את הרכב אצלם מאחר והם מומחים גדולים בענין ומכירים מצויין את הגיר הנ"ל .
הם אף הראו לי פיזית איך מתבצע השיפוץ , נתנו לי הסבר מקצועי ומפורט והתוצאה משביעת רצון.

שיהיה לך בהצלחה .

מקווה שתיקח את העצה שלי לתשומת ליבך.

אני בהחלט שוקל את העניין , אדבר איתם מחר בבוקר ...
אראה את ההצעה שלהם וכנראה שאעלה לשם, הסכום 4000 ש"ח כולל מע"מ עבודה והכל ? פירוק והרכבה? = סכום סופי?

elians
27-02-12, 20:01
בי.ס גירים אוטומטיים (ספי ויניב): www.musach.co.il/details.asp?id=294
תקבל שנה אחריות או 30,000 ק"מ וזה חשוב מאוד.
בברכה - רפי לין

שנה אחריות או 30000 ק"מ? זה נשמע אטרקטיבי , אם הסכום יהיה כפי שכתב צביקה, סביר להניח שאעלה לשם ואשאיר אצלהם את הרכב.

צביקוש23
27-02-12, 20:11
שנה אחריות או 30000 ק"מ? זה נשמע אטרקטיבי , אם הסכום יהיה כפי שכתב צביקה, סביר להניח שאעלה לשם ואשאיר אצלהם את הרכב.

אכן כולל הכל. ותמסור להם ד״ש מצביקה שהיה אצליהם לפני שבועיים עם המריאה. זמן העבודה שם 3 ימים שבהם הגיר מקבל את כל תשומת הלב המקצועית . משם קח מונית לרכבת סגולה. בהצלחה.

elians
27-02-12, 20:59
אכן כולל הכל. ותמסור להם ד״ש מצביקה שהיה אצליהם לפני שבועיים עם המריאה. זמן העבודה שם 3 ימים שבהם הגיר מקבל את כל תשומת הלב המקצועית . משם קח מונית לרכבת סגולה. בהצלחה.

דברתי עם יניב , בחור מקסים , איזכרתי אותך צביקה, על ההמלצה (זכר אותך עם המריאה) , יום רביעי אני מעלה את הרכב אליהם לפתח תקוה,

הכי אירוני שהוא מבין יחידי סגולה שאמר, שאולי זה בכלל לא גיר אלא משהו אלקטרוני (חיישן וכו') :rolleyes:

רפי לין
27-02-12, 23:17
נא מסור גם ממני ד"ש ליניב ולספי ותענוג לראות את המכון שלהם המסודר ומאורגן.
בברכה - רפי לין

elians
28-02-12, 00:29
בברכה - רפי לין

אמסור שאגיע לשם.
;)

elians
29-02-12, 19:58
בברכה - רפי לין

ביקרתי היום אצל האנשים הנפלאים הללו, פגשתי את יניב וספי , קיבלו אותי בצורה נפלאה,

במהירות חוברה המכונית למחשב ונסרקה, התקלה הופיעה על חיישן מהירות של הגיר.
(אני מזכיר שכבר במקומות אחרים חרצו את גורל הגיר ואמרו שדרוש שיפוץ כי הגיר "גמור"),

המתנתי זמן מה ... היו אנשים בתור לפניי , בינתיים ישבתי בחדר ההמתנה, קראתי את כל המגזיני רכב שהיו שם , מפעם לפעם ביקרתי במכון עצמו ודברתי עם יניב שהתגלה כבן אדם נפלא , עדין ויותר מכל - הגון.

הציג בפניי את החלקים המיועדים לי , סיפר לי שהמתינו לא מעט זמן עבור הלקוח שלהם... :rolleyes:

האוטו עלה על הליפט , התגלה חיישן שרוף , הוחלפו כולם ליתר בטחון...

הסכום ... פחות 0 ממה ש"חזו" המוסכים וה"מומחים למיניהם.

דברו איתי על גיר גמור ודרוש שיפוץ בכ-3500 - 4000 שקל במינימום....

יצא תיקון של 400 שקל ...

מה אומר ... זכיתי להכיר פנים אחרות בעולם הרכב, עד כה זכיתי להכיר את ה"מומחים" שיודעים בעיקר להחליף חלקים על מנת "לנסות" לפתור את הבעיה, היום הוכח אחרת.

מבחינתי ... י.ס גירים אוטומטיים , מקום איכותי, שירותי , הגון ואמיתי עם הלקוחות שלו.
נדיר מאוד שאני ממליץ על עסק מסויים ועוד בזמן קצר מאוד.

תשמרו את הפרטים שלהם. שיש תקלה בגיר - זה המקום הראשון לפני הכל.

http://www.girim.co.il/

וכמובן תודה לרפי לין וצביקה על ההמלצה המועילה.

ybenami
04-03-12, 07:52
:)מכון גיר אוטומאטי "י.ס" רחוב מרכוס , אזה"ת סגולה פתח תקווה.