PDA

View Full Version : הארקה לפונטו ספייס

chenrp
23-02-12, 21:27
שלום,
חיפשתי ולא מצאתי מדריך לשיפור הארקת הרכב.
אשמח להמלצות, היכן נמצא החיבור, תמונות וכו'.

תודה לעונים.

chenrp
25-02-12, 09:22
האם כדאי לבדוק כבל הארקה ליד הפנס האחורי?

רפי לין
25-02-12, 10:40
למה ומדוע?, האם יש בעייה כלשהיא ומהיא?.
כבן הארקה ראשי יוצא מהמצבר (מינוס) ויורד אל הגוף מתחת למצבר ומשם ממשיך אל המנוע/תיבת הילוכים.
בברכה - רפי לין

chenrp
25-02-12, 10:57
תודה,
אכן יש בעיה.
הטורים נופלים במרמזורים (ניקוי בית מצערת בוצע), ניתן להבחין בירידה בעוצמת אורות הדרך כשאיתות מופעל, וכשהמאוורר מנוע מתחיל לפעול, מרגישים את הרכב רועש קלות.

כלומר יש בעיה בעת צריכת זרם.

מצבר הוחלף, פלגים גם.
ולכן לדעתי יש בעיה בהארקה של הרכב.

כמו כן-נדלקה לי נורת הגה שנעלמת לפעמים (בכל מקרה ההגה מתפקד מעולה) ולפי כל התגובות בחו"ל, הם ממליצים על החלפת מצבר. אני פרקתי, שיחקתי את כל החיבורים... נאדה.
אבל המצבר חדש! מכך אני מסיק כי יש בעיית מגעים.

סלילים וחוטי הצתה לא הוחלפו.
פרט לכך צריכת דלק טובה מאוד (1:18 מחוץ לעיר) ויש זמינות לכח.

מה דעתך?

עוד בחור עם אותה הבעיה:
גם לי יש את הבעיה הזו של טורים שרועדים לקראת עצירה(ספייס 06). בנוסף לרעידות הללו של הטורים לקראת עצירה, יש לי תוספת רעידות בזמן שאני מדליק אורות או אורות חירום, כאילו כל מכשיר שצורך חשמל מכביד עוד על המערכת החשמלית של האוטו.

החלפתי לפני כשבועיים-שלושה את חוטי ההצתה, כי היה קרטוע בעת מתן הגז, היה מעין פספוס או השהייה של שנייה ותחושה של דוושת גז שלא מגיבה כראוי, שנפתרה עם החלפת החוטים. נעשה גם ניקוי בית מצערת על ידי ריסוס הספריי, ולא על ידי פירוק. לא ציפיתי שזה יעשה ניסים, אבל חשבתי שהחלפת החוטים תפתור את הבעיה. היא עזרה רק בתחום הגז וההאצה שעכשיו עובדים חלק.
לצערי, הרעידות ובעיות הטורים לא נפתרו עדיין. האוטו גם רועד לי כשאני מאט לקראת רמזורים.

מן הסתם אין לי כוח להתחיל להחליף חלקים עד שתימצא הבעיה בניסוי וטעייה, אלא למצוא את הבעיה ואז להחליף או לתקן את מה שצריך. בינתיים עוד לא חזרתי למוסך (מורשה מוכר מאוד), אשמח להצעות לבעיות אפשריות, כך שאדע לאן לכוון (מכון הזרקות, מורשה, איזה חלק להחליף/לתקן).

רפי לין
25-02-12, 19:58
כדאי לבדוק את המצבר תחת עומס עם מכשיר מיוחד ואת טעינת האלטרנטור.
בברכה - רפי לין

dodihob
25-02-12, 20:23
גם לי יש בעייה דומה כבר הרבה מאוד זמן, לקראת עצירה הטורים משחקים (על ניוטרל ולחיצה על הברקס), רעידות קלות בעת הפעלת אורות מצוקה בעמידה (יש לי גם מד וולטים באוטו, בעת הרעידות המטח יורד מ-14 ל-13.7, 13.5)
לא מאמין שיש קשר (לפחות אצלי) לפלאגים,חוטי הצתה, אלטרנטור או מצבר מכיוון שהבעיה אצלי כבר המון זמן והחלקים הנ"ל הוחלפו בפרק זמן זה, ללא שינוי במצב התקלה הנ"ל.
מחכה לישועה שתציל אותנו מהמטרד הזה!
ערן

bil
28-02-12, 13:47
יש עידכונים ?

Guter
29-02-12, 08:09
תודה,
אכן יש בעיה.
הטורים נופלים במרמזורים (ניקוי בית מצערת בוצע), ניתן להבחין בירידה בעוצמת אורות הדרך כשאיתות מופעל, וכשהמאוורר מנוע מתחיל לפעול, מרגישים את הרכב רועש קלות.

כלומר יש בעיה בעת צריכת זרם.

מצבר הוחלף, פלגים גם.
ולכן לדעתי יש בעיה בהארקה של הרכב.

כמו כן-נדלקה לי נורת הגה שנעלמת לפעמים (בכל מקרה ההגה מתפקד מעולה) ולפי כל התגובות בחו"ל, הם ממליצים על החלפת מצבר. אני פרקתי, שיחקתי את כל החיבורים... נאדה.
אבל המצבר חדש! מכך אני מסיק כי יש בעיית מגעים.

סלילים וחוטי הצתה לא הוחלפו.
פרט לכך צריכת דלק טובה מאוד (1:18 מחוץ לעיר) ויש זמינות לכח.

מה דעתך?

כחשמלאי אני יכול לומר לך שאתה הולך על דרך שרוב האנשים היו עושים.
יש שיטת עבודה לכל דבר שממש הייתי ממליץ לך: תלך לפי התקלה בשרשרת.

כפי שרפי המליץ לך: בדוק את המצבר תחת עומס.

יכול להיות כיוון גם של מפלג מתח שעובד לא תקין.

תעדכן מה קורה
גיא

chenrp
10-02-14, 12:40
מקפיץ שכן הבעיה מציקה לי.
הוחלפו חוטי הצתה.
אולי צריך להחליף את הקוייל...
בדקתי אדמה בכל מיני מקומות ברכב, ויש הפרשים של חצי אום!

אשמח לקבל הכוונה או המלצה לחשמלאי טוב באיזור הצפון.

רפי לין
10-02-14, 13:08
אזור הצפון הוא גדול וחבל של ציינת מהיכן אתה.
איני בטח שמקור בעייתך זה הארקה כלשהיא, אבל תאם וגש אל "מוסך אורי מלמד" שכאן:
www.musach.co.il/details.asp?id=582 והם מתמחים גם בבעיות הזרקות דלק וניהול מנוע כך שסביר מאוד שאצלם יוכלו לאתר במדויק את מקור הבעיה ולתקנה.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

Nuker
10-02-14, 13:28
אם יש בעיה בכוייל סביר להניח שחיבור סורק תקלות יצביע לך על התקלה.

chenrp
10-02-14, 15:53
אזור הצפון הוא גדול וחבל של ציינת מהיכן אתה.
איני בטח שמקור בעייתך זה הארקה כלשהיא, אבל תאם וגש אל "מוסך אורי מלמד" שכאן:
www.musach.co.il/details.asp?id=582 (http://www.musach.co.il/details.asp?id=582) והם מתמחים גם בבעיות הזרקות דלק וניהול מנוע כך שסביר מאוד שאצלם יוכלו לאתר במדויק את מקור הבעיה ולתקנה.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

אני מהקריות. כך שיקנעם חיפה עכו מתקבל.

אם יש בעיה בכוייל סביר להניח שחיבור סורק תקלות יצביע לך על התקלה.

אין נורת תקלת מנוע כך שאין רישום לתקלה כלשהי.