View Full Version : מהירות איטית במאוורר לא עובדת
שלום.
שמתי לב שהמהירות הראשונה במאוורר לא עובדת. כששעון החום מראה על פס אחד מעל החצי, ישר המאוורר מתחיל לפעול על המהירות הגבוהה, בד"כ פחות מדקה, עד שהחום חוזר לחצי וכן הלאה.
לא יודע אם זה קשור, היה לי חור בצינור מים עליון, והוא הוחלף.
השאלות הן:
1. האם יכול להגרם נזק מכך שהמהירות הנמוכה לא עובדת, במקרה שבמהירות הגבוהה הכל בסדר, והחום אף פעם לא עובר את הקו הראשון אחרי החצי.
2. מה מקור התקלה? ניסיתי לחפש פיוז שרוף ולא מצאתי, מה עוד כדאי לבדוק?
הרכב ELX 2001 אוטומט.
תודה מראש.
אצלי המוסכניק שם תרמוסטרט שמפעיל את המאוורר על המהירות הגבוהה ישר בטמפרטורה נמוכה, ככה שבחיים לא יהיה מצב שהמנוע מתחמם, ככה אני שומר על אורך חיי מנוע
קודם כל טרמוסטט לא מפעיל את המאוורר.
הבעיה היא ביונית חום רדיאטור או בנגד.
כן זה לא בריא שהוונטה מתחילה לעבוד במהירות הגבוהה, משום שזה יוצר צריכה מוגברת פתאומית של זרם.
לאורך זמן, הדבר עלול לגרום לנזק במחשב ובחיישנים, שהזרם אליהם מופחת באופן פיתאומי.
דבר נוסף זה גורם לקירור לא נכון של המנוע.
דוד.
יונית זה מה שמעביר לתרמוסטרט את המידע והוא מחליט אם להעביר את הזרם למערכות השונות או לא.
בכל מקרה הטמפרטורה התקינה של פיאט פונטו היא 90 מעלות, הבעיה היא שיותר קשה למערכת קירור לקרר את המנוע ב90 מעלות מאשר מב80 מעלות לכן התקינו לי תרמוסטרט של 80 שבמקום שאני אגיע ל95 מעלות אז אני מגיע ל83-85 מעלות ביום חם
כמו שאמר דוד לא תקין שעובד על מהירות גבוהה
גם עושה רעש המאוורר גם טמפ' המנוע לא תקינה והרכב צורך יותר דלק וגם משגע את החיישנים
אם הכל תקין אז צריך לעבוד על מהירות 1
זה כמו לנסוע ללא טרמוסטט
דוד ויאיר, מה אתם מציעים לי לבדוק?
בדקתי את הפיוז לפי הציור שנמצא על מכסה קופסת הפיוזים, יש מצב שלא זה הפיוז המדובר? רעיון אחר?
תודה!
יונית זה מה שמעביר לתרמוסטרט את המידע והוא מחליט אם להעביר את הזרם למערכות השונות או לא.
בכל מקרה הטמפרטורה התקינה של פיאט פונטו היא 90 מעלות, הבעיה היא שיותר קשה למערכת קירור לקרר את המנוע ב90 מעלות מאשר מב80 מעלות לכן התקינו לי תרמוסטרט של 80 שבמקום שאני אגיע ל95 מעלות אז אני מגיע ל83-85 מעלות ביום חם
חבר, ברוך הבא לפורום, מה שרשמת בהודעה הזאת לא נכון בכלל!
ממליץ לחפש בגוגל ובפורום את עקרון פעולה של מערכת הקירור, כולל שירטוט חשמל.
"מוסכניק" שלך ועוד הרבה "מוסכניקים" בארץ חושבים שהם הרבה יותר חכמים ממהנדסי מערכת קירור של פיאט ולכן מחליפים יוניט חום לאחד שמופעל בטמפ' נמוכה יותר, רובם גם מפרקים טרמוסטט על הדרך וכמו שאמרת משאירים רק מהירות גבוה במאוורר. זה נקרא חאפריות!! זה לא עוזר, זא רק עושה צרות.
במקומך הייתי מוחק את המס' הטלפון שלו ושוכח איפה המוסך שלו.
כמובן שצריך לשחזר את מערכת הקירור חזרה למקורית!
מוסכניק אחד טען לי פעם שהרכבים מתוכננים לאקלים האירופאי. ובמזג אויר כאן בארץ ממילא רוב השנה נוסעים עם מזגן = מהירות גבוהה, או שממילא החום הוא +30מעלות. והכמה חודשים שבהם המאוורר יעבוד על מהירות גבוהה במקום נמוכה, לא יקרה לרכב כלום.
גם באירופה יש +30 ונוסעים עם מזגן.
אני אישית לא נוסע רוב השנה עם המזגן.
כמו שאמרתי, ישנם מס' לא קטן של מוסכניקים שחושבים שהקומבינות שלהם זה שיפור מוצלח, מעניין למה יצרני רכב לא מאמצים את זה...
מוסכניק אחד טען לי פעם שהרכבים מתוכננים לאקלים האירופאי. ובמזג אויר כאן בארץ ממילא רוב השנה נוסעים עם מזגן = מהירות גבוהה, או שממילא החום הוא +30מעלות. והכמה חודשים שבהם המאוורר יעבוד על מהירות גבוהה במקום נמוכה, לא יקרה לרכב כלום.
ביחס לשאלה הקודמת אני מציע (כפי שכתבתי כבר) לבדוק התנגדות על הנגד שנמצא על חופת הרדיאטור. אם הנגד תקין לבדוק יונית חום על הרדירטור.
נראה שעניין המהירויות לא הובן כראוי.
נכון שלא יקרה כלום כאשר המהירות הגבוהה תעבוד. השאלה היא באיזה שלב של חום המנוע.
ברור שקשה יותר לקרר מים ב-90 מעלות מאשר ב-80.
הבעיה היא יותר של מפלי מתח במערכת החשמל, כאשר הוונטה נדלקת ישר על מהירות גהוהה.
כאשר המנוע יעבוד בסרק עד שרק המהירות הגבוהה תידלק, שים לב לקפיצה בשעון בסל"ד.
מי שרוצה להבין את זה טוב יותר, שיסע לנגריה לראות. שם מפעילים את המסור לחיתוך לוחות עץ, בשלוש מהירויות. עד שמקבלים את המהירות הרצוייה.
אם ידליקו מיד על הגבוהה, הפקק הראשי יקפוץ. בגל מפל מתח וזרם פתאומי.
בהזדמנות תגיד למוסכביק שאמר לך, שלא יקשקש. :)
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.