PDA

View Full Version : מספר שאלות - HGT

kiwi
18-02-12, 18:15
שלום חברים
אני חדש כאן ובבעלותי פיאט פונטו HGT, אשמח אם תעזרו ותענו לי.
קראתי יחסית הרבה על האוטו הזה, ולכן אני רוצה ליישר טיפה קו לגבי האוטו.
באיזה שמן מנוע כדאי לי להשתמש? 10-60, 10-40, 5-40 ?
איזה יצרן מומלץ יותר?
שמן גיר? 75-90? כנ"ל לגבי היצרן.
מה ההבדל בין הפראפלו הכחול לבין הפרארפלו 'אפ' האדום?
כרגע נמצא אצלי באוטו הפראפלו האדום. האם צריך למהול אותו לפני ההוספה? לא רשום שם באנגלית.
יש לי נורה שדולקת קבוע של הכרית אויר (לא של הנוסע), שכחתי מה הוא אמר לי לגבי זה כשקניתי את האוטו.. אבל אני אדבר איתו מחר.
בכל זאת הוא אמר לי שזה משהו סתמי, יכול להיות שזה חיישן או משהו.
הייתי בפיאט מורשה וניסו לאפס לי כמה פעמים את התקלה, והוא קיבל שגיאה כזאת כמו במחשב 'ERROR' ולא היה ניתן לעשות כלום.
אז הוא אמר לי יכול להיות שצריך להחליף מחשב כרית אויר.
מה דעתכם?
אני לא כזה מתמצא, אבל איך בנוי כל המעגל הזה?
יש לי גם חלון חשמלי ימני שלא עובד, בדקתי מתחים והכל מעולה.
אז מן הסתם זה המנוע החשמלי? האם זה מסובך ומורכב לפרק את כל העסק שם? או עדיף לא לגעת לבד?
זהו לבנתיים.. טיפה ארוך לא? :)

ליאור23
18-02-12, 19:54
שלום חברים
אני חדש כאן ובבעלותי פיאט פונטו HGT, אשמח אם תעזרו ותענו לי.
קראתי יחסית הרבה על האוטו הזה, ולכן אני רוצה ליישר טיפה קו לגבי האוטו.
באיזה שמן מנוע כדאי לי להשתמש? 10-60, 10-40, 5-40 ? אני הייתי משתמש ב10 60 של אגיפ
איזה יצרן מומלץ יותר? אגיפ, קסטרול, רויאל פרפל
שמן גיר? 75-90? כנ"ל לגבי היצרן. אגיפ, רויאל פרפל
מה ההבדל בין הפראפלו הכחול לבין הפרארפלו 'אפ' האדום? לדעתי אין הבדל, לי היה את המים הכחולים
כרגע נמצא אצלי באוטו הפראפלו האדום. האם צריך למהול אותו לפני ההוספה? לא רשום שם באנגלית. מוהלים 50 50.
יש לי נורה שדולקת קבוע של הכרית אויר (לא של הנוסע), שכחתי מה הוא אמר לי לגבי זה כשקניתי את האוטו.. אבל אני אדבר איתו מחר.
בכל זאת הוא אמר לי שזה משהו סתמי, יכול להיות שזה חיישן או משהו.
הייתי בפיאט מורשה וניסו לאפס לי כמה פעמים את התקלה, והוא קיבל שגיאה כזאת כמו במחשב 'ERROR' ולא היה ניתן לעשות כלום.
אז הוא אמר לי יכול להיות שצריך להחליף מחשב כרית אויר.
מה דעתכם?
אני לא כזה מתמצא, אבל איך בנוי כל המעגל הזה?
יש לי גם חלון חשמלי ימני שלא עובד, בדקתי מתחים והכל מעולה.תופעה ידועה, יש למוסך שחר פתרון זול בשבילה.
אז מן הסתם זה המנוע החשמלי? האם זה מסובך ומורכב לפרק את כל העסק שם? או עדיף לא לגעת לבד?
זהו לבנתיים.. טיפה ארוך לא? :)

המלצותיי באדום.
אגב, לגבי הנורה, מי אמר לך שזאת שטות, המוכר, לא האמנת לו נכון?
קצת מוזר לי שבמוסך מורשה אמרו לך שלא ניתן לעשות כלום לגבי הנורה, לאיזה מוסך נכנסת ומאיפה אתה בארץ, יש מס' מורשים די מומלצים, ביניהם מוסך השחר בנתניה ושמשון ביהוד, מוסך התלתן בפתח תקווה מומלץ בחום, אמנם לא מורשה אך בכמה רמות מעל.

בהצלחה.

kiwi
19-02-12, 01:32
המלצותיי באדום.
אגב, לגבי הנורה, מי אמר לך שזאת שטות, המוכר, לא האמנת לו נכון?
קצת מוזר לי שבמוסך מורשה אמרו לך שלא ניתן לעשות כלום לגבי הנורה, לאיזה מוסך נכנסת ומאיפה אתה בארץ, יש מס' מורשים די מומלצים, ביניהם מוסך השחר בנתניה ושמשון ביהוד, מוסך התלתן בפתח תקווה מומלץ בחום, אמנם לא מורשה אך בכמה רמות מעל.

בהצלחה.

קודם כל, תודה על תגובתך
לגבי הנורה של הכרית אויר שכחתי מה הוא אמר לי, במורשה אמרו לי שיכול להיות צריך להחליף מחשב כרית אויר.
אני מנצרת עלית, ומורשה של פיאט בנצרת.
כל המומלצים שציינת הם רחוקים בשבילי..
מזאת אומרת תופעה ידועה? זה הרי מנוע שצריך להחליף לא?

Caveman
19-02-12, 09:16
לגבי השמן, 10W60 או 5W40. אני השתמשתי בשני, והכל עבד נפלא, כולל וריאטור שלא הרעיש.
יש הבדל בין נוזלי הקירור, אבל לרכב שלך זה לא רלוונטי. אם יש לך את האדום באוטו, תמשיך איתו.

kiwi
27-02-12, 00:58
מישהו יודע מה אפשר לעשות לגבי הנורית של הכרית אויר? איפה יושבים החיישנים? או שזה אולי החיישן של החגורת נהג?
אמרו לי יש משהו מתחת לכסא של הנהג..
לגבי המנוע של החלון, האם כדאי לפרק לבד?
תודה