View Full Version : שאלה לגבי החלפת לוח שעונים
האם למישהו יש מושג מה קורה כאשר מחליפים לוח שעונים בפונטו שבו מד הק"מ הוא דיגיטלי
האם הק"מ של הרכב נשמר במחשב המנוע או בלוח שעונים עצמו ?
אני יפרט , אני שוקל לעשות ניסוי קטן להסבת התאורה בלוח השעונים ואני רוצה לרכוש לוח שעונים חליפי כדי לעשות עליו קצת ניסויים .
האם כאשר אני יחבר לוח שעונים אחר הק"מ האמיתי שלי ישאר או שיוצג מה שהרכב ממנו פורק המד עבר .
תודה לעונים
מס' הק"מ האמיתי שלך לא ישאר.
תצתרך ללכת ולאפס את השעון החדש לפי מה שכתוב ברישיון.
מחיר האיפוס הוא כ- 300 ש"ח.
לא יודע אם כדאי לך להיכנס לזה.
דוד.
פייי איזה בלאגן , אתה בטוח דוד ?
הרי לוח השעונים הוא מעיין צד דיגיטלי לא ? הנתונים האמיתיים לא אמורים להישמר במחשב ?
תודה
הלחצת אותי. :)
אני זוכר שבפורד מודל 95 החלפתי לוח שעונים, וניגשתי למתקן ספידומטרים לאפס.
נחכה לדעות נוספות בנושא.
דוד.
חח :D
בפורד המד ק"מ היה אנלוגי (אני מנחש לפי השנתון שציינת ) ובמקרה כזה אין ספק שאתה צודק .
השאלה מה קורה במד דגיטלי , ולצערי לא נראה לי שיש הרבה אנשים שנתקלו בזה :???: ...
אבל נמתין ונצפה לטוב , אולי רפי יביא את הישועה :)
במחשב המרכב נשאר בזכרון המרחק שעברה המכונית.
יש נוהל שבמוסכים מורשי היבואן או במכוני ספידומטרים הם מכיילים את מונה המרחק שבלוח השעונים המוחלף לנתון ששמור במחשב המרכב שבמכונית.
זה נועד כדי למנוע זיופים בכמות הנסועה של המכונית, אבל כל מה שייצר אדם, גם אדם יכול לשנות.
בברכה - רפי לין
תודה לך רפי
השאלה אם כך היא למה שיהיה צורך בכיול מד ק"מ דיגיטלי אם הנתונים מתקבלים מתוך "מחשב המרכב" ?
האם הנתון השמור במערכת לא יוצג באופן אוטומטי על הצג הדיגיטלי של מד המרחק ? שהרי צג הוא רק צג ...
תודה על התשובה
וסליחה אם אני מקשה , זה פשוט לא ברור לי
אני חושב כמו דוד הנתונים נשמרים בלוח השעונים
היה מקרה של אם אני לא טועה של פיאט דובלו שהחליף לוח
ביל, כרגיל טעיתי בכתיבה. :)
הרכב בו החלפתי לוח שעונים, הוא מודל 2005 ולא 95.
דע לך שעבור האיפוס/כיול לוקחים לא מעט כסף. בהונדה 2008 של הבן ביקשו 700 ש"ח.
אז תחשוב אם שווה להשקיע כל כך הרבה כסף בניסיון, שלא מהותי לנסיעה.
דוד.
אם זה המצב אז כנראה שאני באמת ירד מזה :neutral:
בקרוב תקבלו את התשובות שאתם רוצים כי אצלי החלפתי את הלדים בלוח שעונים(עבד יפה)עד שניהיה כנראה קצר לכן אני מחפש לרכוש לוח שעונים אחר ושאני ירכיב אותו נדע בדיוק מה קורה.
צלם והעלה את השעון, ייתכן שיש לי של פונטו 2001.
ברר כמה רוצים עליו, כי אני לא יודע.
דוד.
לא, כזה אין לי.
חפש בפירוקיות.
בהצלחה דוד.
אני רואה שאתה צריך לוח שעונים לפונטו "ספייס" אוטומטית.
בדוק האפשרות לרכישת משומש כאן: www.musach.co.il/details.asp?id=599
או לתקן את לוח השעונים שלך כאן:
1. www.musach.co.il/details.asp?id=133 לפניאל או רפי.
2. www.musach.co.il/details.asp?id=601 לסיגל.
צריך להיזהר עם רכיבי אלקטרוניקה ברכב כי בקלות גורמים לנזקים שמחירם יקר מאוד.
לוח השעונים במכוניתך הנו ממוחשב ופועל בתקשורת CUN BUS.
בברכה - רפי לין
את איפוס הקילומטרז אפשר לעשות לבד
http://www.ecutool.com/FIAT-KM-TOOL-V14_1777.html
וסרטון הדגמה:
http://www.youtube.com/watch?v=Q0h3y0ZOAd0
מדוע אתם רוצים להחליף את הצבע בלוח שעונים?
יתכן באמת שצבע לבן יהיה יפה יותר, אבל שאר התאורה הפנימית ברכב תישאר כתומה (לא חושב שאפשר להחליף צבע לתאורת מתגים בקונסולה המרכזית). לי אישית ערבוב הצבעים לא נראה יפה.
את איפוס הקילומטרז אפשר לעשות לבד
http://www.ecutool.com/FIAT-KM-TOOL-V14_1777.html
וסרטון הדגמה:
http://www.youtube.com/watch?v=Q0h3y0ZOAd0
תודה חן
אבל אם תסתכל למטה בביקורות תראה שזה לא תמיד עובד ...
בכל מקרה אני יודע שיש אופציה לעשות את זה אבל חוץ ממה שחן העלה פה עוד לא מצאתי משהו שעובד ללא עוררין ,אבל נמשיך לחפור בפורומים בחו"ל ...
מדוע אתם רוצים להחליף את הצבע בלוח שעונים?
יתכן באמת שצבע לבן יהיה יפה יותר, אבל שאר התאורה הפנימית ברכב תישאר כתומה (לא חושב שאפשר להחליף צבע לתאורת מתגים בקונסולה המרכזית). לי אישית ערבוב הצבעים לא נראה יפה.
ניתן לשנות את תאורת המזגן בקלות יחסית ע"י החלפת נורות רגילות ללד
את תאורת המתגים ניתן לחליף גם ע"י הלחמה של מספר דיודות , ולא מסובך
מה שכן מסובך זה לוח השעונים שגם שם מדובר בהלחמת דיודות אבל של יש מספר רב של הלחמות ואני מפחד לפקשש ולפגוע באחד המעגלים לכן רציתי לקנות חליפי ולבדוק את רמת הקושי ...
ד"א הצלחתי לצרוב את הדיסק :D
יש לך עוד משהו באוסף באיכות כזאת שהיית ממליץ
תודה
רפי תודה רבה מחר אני יתקשר למקומות שהפנית אותי ונראה מה משתלם יותר תיקון או החלפה.
בהצלחה ונא עדכן ממצאים ותוצאות.
בברכה - רפי לין
אני החלפתי בספייס לוח שעונים
הלוח שעונים שומר את הק"מ זאת אומרת שכשאשר החלפתי לוח קיבלתי אותו עם ק"מ שונה ממה שהאוטו עבר.
דרך אגב אם מישהו רוצה לקנות יש לי לוח שעונים שרק המד של החום מנוע לא עובד.
אצלי הוא היה עם יותר ק"מ ממה שהרכב עבר אבל אני חיי עם זה ויודע כמה הוא עבר באמת ובשביל זה לא ישלם 400 שקל בשביל כיול.
אולי בדגמים שלפני מתיחת הפנים הדברים עובדים אחרת :confused:
ביל, אני חושב שיש בפונטו שקניתי לפירוק, את הרמקולים שרצית.
דוד.
שלום לכולם,
נתקלתי בבעיה דומה ומצאתי פתרון
החלפתי לוח שעונים מהדגם הפשוט ללא מד טמפרטורה ומד טורים לדגם הנורמאלי עם כל השעונים, מפירוק.
הכל עבד אבל מאז התצוגה התחילה להבהב. במוסך מורשה ביקשתי לעשות איפוס תקלות ופרוקסי - זה אמור לסנכרן בין הלוח שעונים החדש למחשב המרכב. הם אמרו שעושים את זה רק אם אני קונה מהם לוח שעונים חדש, והפנו אותי למוסך אחר שמתמחה בספידומטרים.
שם במקום להתחבר למחשב הבחור התחיל לפרק לי את הלוח - מיד עצרתי אותו וברחתי משם:)
קניתי באינטרנט פלאג להתחבר לרכב (OBD2) לשקע דיאגנוסטיקה, הורדתי תוכנה שקוראים לה FiatEcuScan גרסה 3.4 והצלחתי לעשות את זה לבד בלי מוסך. עכשיו שום דבר לא מהבהב, על הדרך איפסתי תקלות אחרות שהיו לי באוטו, בדקתי שכל נורות האזהרה תקינות.
התוכנה הזו מאפשרת לי להתחבר לכל רכבי פיאט אלפא רומיאו ולנצ'יה משנת 99 בערך
לגבי הקילומטרז' - לאחר proxy alignment אני רואה את הקילומטרז' של לוח השעונים החדש,
במקרה שלי הוא טיפה יותר נמוך מהמקורי אז אין לי בעיה עם זה.
כל הכבוד !
איזו שנה הרכב ?
יש מצב לקישור למוצר שקנית , כאן או בהודעה פרטית ...
תודה
אתה לא חייב לא לקנות לוח שעונים חדש ולא את כל שאר הבלאגן שאתם מדברים עליו פה אתה יכול לקנות לוח שעונים כמו אצלי ולהתקין אותו וזהו תיכנס לתמונות של הרכב שלי תיראה
הרכב שנת 2003
הפלאג שקניתי:
http://dx.com/obdii-bluetooth-car-diagnostic-cable-black-blue-orange-dc-12v-42825
זה חיבור BLUETOOTH, ללא כבל, מה שמאפשר גם להתקין אפליקציה על אייפון ולהציג נתוני הספק למשל תוך כדי נהיגה
arturs אתה לא חייב לא לקנות לוח שעונים חדש ולא את כל שאר הבלאגן שאתם מדברים עליו פה אתה יכול לקנות לוח שעונים כמו אצלי ולהתקין אותו וזהו תיכנס לתמונות של הרכב שלי תיראה
ארטור,
אני בכוונה רציתי לוח שעונים מדגם אחר של ספייס , שיהיה בו מד חום מנוע ומד טורים
אם אתה תקנה לוח שעונים כזה מפירוק ותתקין בפיאט שלך אז התצוגה בו תתחיל להבהב, מה שמצביע על תקלה מבחינת המחשב של האוטו, הוא לא מכיר את החלק החלופי שתתקין. ככה לפחות זה היה אצלי - כל השעונים עבדו אבל ההיבהוב עצבן.
אולי הרכב שלך מדגם ישן יותר ושם זה אחרת?
ד"א אני בכלל לא בטוח שבמוסך מורשה ימכרו לך לוח שעונים של דגם אחר ואחרי זה גם יתאימו אותו לאוטו שלך.
ארתור, איפה התמונות נמצאות?:confused:
הרכב שנת 2003
הפלאג שקניתי:
http://dx.com/obdii-bluetooth-car-diagnostic-cable-black-blue-orange-dc-12v-42825
זה חיבור BLUETOOTH, ללא כבל, מה שמאפשר גם להתקין אפליקציה על אייפון ולהציג נתוני הספק למשל תוך כדי נהיגה
arturs אתה לא חייב לא לקנות לוח שעונים חדש ולא את כל שאר הבלאגן שאתם מדברים עליו פה אתה יכול לקנות לוח שעונים כמו אצלי ולהתקין אותו וזהו תיכנס לתמונות של הרכב שלי תיראה
ארטור,
אני בכוונה רציתי לוח שעונים מדגם אחר של ספייס , שיהיה בו מד חום מנוע ומד טורים
אם אתה תקנה לוח שעונים כזה מפירוק ותתקין בפיאט שלך אז התצוגה בו תתחיל להבהב, מה שמצביע על תקלה מבחינת המחשב של האוטו, הוא לא מכיר את החלק החלופי שתתקין. ככה לפחות זה היה אצלי - כל השעונים עבדו אבל ההיבהוב עצבן.
אולי הרכב שלך מדגם ישן יותר ושם זה אחרת?
ד"א אני בכלל לא בטוח שבמוסך מורשה ימכרו לך לוח שעונים של דגם אחר ואחרי זה גם יתאימו אותו לאוטו שלך.
תודה , המחיר לא בשמיים אז ננסה ...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.