View Full Version : יוניט שמן מזייפת
תמיד לפעמים התראת נורת שמן בלוח הבקרה מהבהבת ולפעמים נכבה ומנוע בסדר ומה אתם אומרים שזה יכול להיות שיוניט שמן מזייפת?או מה זה יכול להיות?
המומלץ ביותר, זה לבצע בדיקת לחץ שמן בעזרת שעון מכני.
הסתמכות על סכויים שהבעייה טמונה ביוניט לחץ שמן מזייף, טמון בה סיכון רב, והסתמכות כזאת עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך, ראה הוזהרת.
בברכה
צביקה
המומלץ ביותר, זה לבצע בדיקת לחץ שמן בעזרת שעון מכני.
אה מצוין איפה בודקים?במוסך או שאפשר לעשות זה בלבד?
ואני יודע שזה עלול להיות סיכון קריטית ולכן שאלתי ואני חושש למנוע שיקרה נזק משזהוא
אפשר לבד על ידי מתאם מתאים להברגה, ושעון לחץ
טוב זה נראה לי שמצריך לרכוש שעון לחץ והברגה קיצר אעדיף שאסע מחר למוסך שיעשו בדיקה קלה נראה לי שלא יהיה מסובך ונראה את המצב תודה
בכל זאת אני מקווה שזה יהיה רק בעיה יוניט שמן המקולקלת
אני לא הייתי נוסע מטר אחד ברכב שנורת לחץ השמן דולקת בו ואפילו לשנייה. אם יש ביטוח גרירה- הבא את הרכב על גרר למוסך, זה עדיף מאשר להרוס את המנוע.
אתה צודק אך למרות זה כבר עברו אולי חודש נסעתי בכל מצבים והתראת שמן כל הפעם חוזרת על העצמה ולא קרה כלום למנוע ויש שמן והמון פעמים הייתי במוסך מורשה ואמרו מנוע תקין זה כלום ואז אני מניח שזאת הבעיה יוניט שמן מזייפת ומחר אגיע עם התוצאות
שאלה בסיסית, יש לך מספיק שמן במנוע?
כן! כן!אפילו וידאתי בעצמי בכל בוקר לפני התנעה כמה פעמים אין שום חיסרון שמן במנוע עוד תיכף אני יוצא לדרך למוסכניק
טוב הגיעו התוצאות המצב במוסכניק בהתחלה קודמת לכל, ביקורת.
ומוסכניק אמר הכל בסדר מצוין ואז טענתי שיש התראת שמן בלוח שמן שזה מעצבן וקיים חשש למנוע(כבר אמרנו,נכון?)
אז הוא החליף את היוניט שמן(חדש) והתראה עדיין נדלקה
ואז מוסכניק מביט בה ותוהה ואמר לי צריך לבדוק יכול להיות סתום באיזשהו אז התחיל
שיש צורך לשטוף שטיפת מנוע וחלפת שמן מנוע ומסנן שמן חדש ואם לא הולך ואז צריך לפרק את אגן שמן ולראות אם יש בעיה ויכול להיות שזה במשאבת שמן
אז חלטתי שיעשה בכל זאת ואני בעצמי יודע שחוסר לחץ שמן שזה מאוד עלול להיות סיכון וקריטי למנוע.
ואז התחיל לשים נוזל לשטיפת שמן מנוע ואז אוטו מתניע ומנוע עובד לערך 20 דקות וכיבנו את המנוע ואז התחיל להוציא עודפי שמן מאגן. והוציא את המסנן שמן ושם מסנן חדש ומילא את השמן מנוע מחדש וקיוונו שזה אמור להיפתר אך ללא הועיל והתראה שוב נדלקת.
ואז מוסכניק מוהרהר לעצמו והחליט שאוטו נשאר במוסך עד למחרת כדי לפרק את אגן שמן ולהוציא משאבת שמן הבעייתית.
אז מה אתם אומרים שזה יכול להיות בעיה במשאבת שמן או שזה בא במקור הגורם הבעיה אחרת?
ואת היוניט שמן כבר שילמתי 100 שקל כולל עבודה.
בנתיים הוא רוצה 200 שקל על שטיפת מנוע+שמן מנוע והחלפת מסנן שמן+עבודה.
ומחר רק אלוהים יודע מה מצפה לי על הוצאות :cry:
כמה זמן המנורה דולקת לה כבר?
הרבה פעמים נראה לי בערך קרוב חודש רק במיוחד בטורים נמוכים כמו 1000 סל"ד זה מופיע ולעיתים לא מופיע
שנותנים קצת גז היא נעלמה איו לי מושג מה הפשר הבעיה
תודה רבה לאדי
זה פרט שלא ציינת קודם.
אם היא נדלקת רק כאשר הסל"ד נמוך, יכול להיות שזאת משאבת השמן שלך.
אז נקווה שזה המקור הגורם בעיה ומה אתה אומר,אדי?
אני אומר שבהזדמות זו, כבר לבדוק מיסבי טלטל ו מיסבי קראנק (גל הארכובה).
בד"כ הבעיה מתחילה מהמיסבים הללו. :)
אני עם אדי . למרות שלי הייתה בעיה דומה שנפתרה בהחלפת חיישן .
אני אומר שבהזדמות זו, כבר לבדוק מיסבי טלטל ו מיסבי קראנק (גל הארכובה).
בד"כ הבעיה מתחילה מהמיסבים הללו. :)
אוי ועוד גם זה?מתפלל חס וחלילה שלא יקרה להם משהו...
לamitoha23 חיישן זה כלום לעומת מול הסיכון קריטית הממשית!
אז כבר מצאו לי את המשאבת שמן משומש והוחלף כבר וחשבתי לעצמי, סופסוף הגיע הזמן להיפטר מהבעיה וזהו זה!
ואז הרכיבו הכל בחזרה,שמו שמן מנוע והתנעו את המנוע ומנוע עבד כתקין ללא התראת שמן.
אך מתי שמד חום מגיע לחצי ונורת שמן שוב נדלקת :evil: !
והתבאסתי כבר לשבור ת'ראש!!!!!!!
וכל זה עלה לי 1100 שקל :x
ומוסכניק הציע לי שאמשיך לנסוע ולהתעלם מהתראה שנדלקת ועד מנוע ידפק, ואז אבוא אליו
להוציא מנוע שנדפק לפח והוא יזמין לי מנוע מיבוא 3000 שקל +עבודה 500 ובסך הכל 3500 שקל
ואז לאחר מכן, אני יכול לנסוע בראש שקט.
להפך הוא,מוסכניק טען,אחרת,אם אשקיע במיסבי טלטל ומיסבי קראנק שהמוסך טוען שזה עלות בערך 1500 שקל ועוד עבודה וחבל על הכסף...
אז מה אתם אומרים על זה ומה דעתכם בנושא הזה?
לומר לכם משהו?באמת, רק את הסיפור של שמן שיגע לי ת'מוח ואכל לי כל הכסף!
יש למישהו את רעיונות?עצות?משהו?
קודם קל לפח צריך לזרוק את המוסכניק המפגר שלך.
אני בתחילת השאלה שלך עניתי לך - הבעיה זה לא משאבת שמן אלא מיסבי טלטל וקראנק.
היה צריך מהתחלה להחליף רק אותם. (אם יש בעיה במשאבת שמן אז המנורה של הלחץ שמן תדלוק גם כאשר המנוע קר)
בכל מקרה, אני לא יודע איך הוא היגיע לחיר של 1500 לפני עבודה.
אם למנוע בוקסר של ALFA מיסבי טלטל עולים 250 ש"ח ומיסבי קראנק גם באזור ה 400ש"ח (לא זוכר בדיוק, עשיתי זאת לחבר ממש מזמן) , לפונטו זה לא צריך לעלות יותר מזה (אני חושב).
תפתך ePER תמצא את המק"טים של המיסבים ותתקשר למיר חלפים לברר מחיר.
אם אתה לא יודע לעשות זאת תפנה אלי , אני יעזור לך עם זה.
ביחד עם פנייתך עלי תרשום לי את דגם המנוע שלך (נמצא ברישיון רכב) .
אדי אתה צודק אבל מנוע קר והנורה שמן לא נדלקת רק עד שמחט מגיע חצי במד חום או פחות והיא נדלקת.
והבעיה במיסבים אמורה להיפתר את הבעיה של לחץ שמן או שיש עוד משהו שקשורה לבעיה?
לא הבנתי על "תפתך ePER" ואדבר איתך בפרטי, תודה.
ונ.ב.- אני רוצה לגמור את הבעיה קיימת כבר!! :x
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.