PDA

View Full Version : תאורה ברכב מהבהבת

elor
04-02-12, 01:15
טוב אז אני אנסה לתאר את הבעיה.
האור ברכב מהבהב הוא פשוט לא דולק בצורה הכי אחידה וקבועה, זאת אומרת נחלש ומתחזק בקטנה, אם מסתכלים טוב רואים בעצם שהתאורה מהבהבת.
לדוגמה שהאור דולק מקדימה או בלוח שעונים או מאחור הכל עובד כמו שצריך, אך התאורה מהבהבת כל זמן שהיא דולקת.
זה עדיין נשאר דולק וקבוע אך מהבהב, וגם שזה נחלש מתי שזה מהבהב זה עדיין דולק, אבל לא ברמה אחידה.

את האמת שמתי לב לזה שקניתי את האוטו לפני כ-4 חודש אך לא ייחסתי לזה חשיבות כי זה לא מפריע או משהו אך יכול להיות בעיה.
נכנסתי במקרה לחשמלאי רכב להחליף נורת חנייה והוא הפנה את תשומת לבי לכך, הוא בדק טעינה ואמר יכול להיות משהו באלטרנטור הוא אמר שהטעינה עוברת את ה-14 וזה לא תקין, ויכול להיות שיש טעינת יתר. למרות שראיתי במכשיר ועמדתי לידו וראיתי שהוא בכלל לא עבר את ה-14 במדידה.
שוב, הוא אמר שהטעינה עוברת את ה-14 ואני ראיתי שלא.
הוא מנסה לעשות סתם קופה או שיש משהו לא תקין ?

רפי לין
04-02-12, 02:20
לפי תאורך, התקלה הנה מוסת מתח לא תקין כשהוא נמצא בתוך האלטרנטור.
בברכה - רפי לין

davidmzr
04-02-12, 09:27
עמוד מול קיר, (לא להניע) , הדליק אורות. אם האורות ממשיכים להבהב הבעיה לא מהאלטרנטור.
המצב הזה מצביע על בעיה במגעים ויש לבדוק גם את המצבר בעומס.
אם לא מהבהב, נתק חוט אחד מהאלטר' והניע. אם אין היבהוב , האלטר' תקול.
לדעתי, מתח של 14A יציב לא מצביע על ווסט תקול.
דוד.

chenrp
04-02-12, 09:47
עמוד מול קיר, (לא להניע) , הדליק אורות. אם האורות ממשיכים להבהב הבעיה לא מהאלטרנטור.
דוד.

תשובה יפה! אהבתי.
רק תזהר כשאתה מנתק כבלים.

Lexxxa
04-02-12, 14:18
elor, מדובר בתאורה פנימית בסלון הרכב או האור שיוצא מהפנסים קדמיים ?

אם מדובר בתאורה פנימית,
מתי ההבהוב קורא? מתי שמתג הפעלה דלוק או מתי שהדלת פתוחה ?

davidmzr
04-02-12, 15:16
שים לב מה elor כתב "שהאור דולק מקדימה או בלוח שעונים או מאחור הכל עובד כמו שצריך, אך התאורה מהבהבת כל זמן שהיא דולקת."
דוד.

Lexxxa
04-02-12, 18:58
שמתי, אל עדיין לא מובן במה מדובר.
מה זה מקדימה/מאחורה?

דוד, איך בדיוק הבנת שמדובר באורות דרך? תלמד אותי גם :)

davidmzr
04-02-12, 21:58
הצחקת אותי. אתה יכול ללמד אותי. :)
דוד.

mgoldst
05-02-12, 01:25
דוד.

דוד - מתפלא עליך 14 VOLT ולא AMP

elor
05-02-12, 02:40
דוד.

טוב, עשיתי מה שאמרת, הדלקתי אורות בלי להניע רק פתיחת סוויץ' ואין הבהובים, נדלק ובחוזק קבוע ואחיד.
הנעתי וההבהובים חזרו.
לגבי החוט שאמרת לנתק אני לא כל כך מבין בזה ולא רוצה לגעת סתם ולעשות נזק.
אז לפי מה שכתבתי מה הבעיה בעצם האלטרנטור ?
ואם אני ממשיך לנסוע ככה יכול לקרות משהו ?

davidmzr
05-02-12, 07:58
דוד - מתפלא עליך 14 VOLT ולא AMP
צודק, הטעות בכתיבה ולא בידע. :)
דוד.

davidmzr
05-02-12, 08:36
טוב, עשיתי מה שאמרת, הדלקתי אורות בלי להניע רק פתיחת סוויץ' ואין הבהובים, נדלק ובחוזק קבוע ואחיד.
הנעתי וההבהובים חזרו.
לגבי החוט שאמרת לנתק אני לא כל כך מבין בזה ולא רוצה לגעת סתם ולעשות נזק.
אז לפי מה שכתבתי מה הבעיה בעצם האלטרנטור ?
ואם אני ממשיך לנסוע ככה יכול לקרות משהו ?
אם כך, יש לבדוק בדיקת טעינה ומצבר.
כן, מתח וזרם לא יציבים, עלולים לגרום לנזק, למחשב הרכב ולחיישנים
המצב הנ"ל היה אמור גם להשפיע על טורים במנוע, ולהוציא מים מהמצבר.מאחר שלא דיברת על כך אני נוטה לחשוב שהבעיה במגעים רופפים בין הסוויצ למתג האורות.
אם אתה פנוי בוא אלי לבדיקה חינם, אשלח אותך כאן קרוב לבעל מוסך לחשמל רכב שסגר, או אקרא לו אלי. הבדיקה חינם. וגם תיקון במידת הצורך, כיום הוא עובד במחיר מצחיק. ויש לו את כל הציוד הדרוש ברכב שלו.אם מתאים לך, שלח לי בפרטי את מס' הנייד שלך.

דוד.

sharfass
10-08-12, 22:10
טוב אז אני אנסה לתאר את הבעיה.
האור ברכב מהבהב הוא פשוט לא דולק בצורה הכי אחידה וקבועה, זאת אומרת נחלש ומתחזק בקטנה, אם מסתכלים טוב רואים בעצם שהתאורה מהבהבת.
לדוגמה שהאור דולק מקדימה או בלוח שעונים או מאחור הכל עובד כמו שצריך, אך התאורה מהבהבת כל זמן שהיא דולקת.
זה עדיין נשאר דולק וקבוע אך מהבהב, וגם שזה נחלש מתי שזה מהבהב זה עדיין דולק, אבל לא ברמה אחידה.

את האמת שמתי לב לזה שקניתי את האוטו לפני כ-4 חודש אך לא ייחסתי לזה חשיבות כי זה לא מפריע או משהו אך יכול להיות בעיה.
נכנסתי במקרה לחשמלאי רכב להחליף נורת חנייה והוא הפנה את תשומת לבי לכך, הוא בדק טעינה ואמר יכול להיות משהו באלטרנטור הוא אמר שהטעינה עוברת את ה-14 וזה לא תקין, ויכול להיות שיש טעינת יתר. למרות שראיתי במכשיר ועמדתי לידו וראיתי שהוא בכלל לא עבר את ה-14 במדידה.
שוב, הוא אמר שהטעינה עוברת את ה-14 ואני ראיתי שלא.
הוא מנסה לעשות סתם קופה או שיש משהו לא תקין ?
elor שלום לך נתקלתי באותו בעיה שהייתה לך בפיאט שלי ורציתי לדעת אך תיקנתה ומה עשיתה ואני אשמח אם תעזור לי

elor
12-08-12, 16:48
elor שלום לך נתקלתי באותו בעיה שהייתה לך בפיאט שלי ורציתי לדעת אך תיקנתה ומה עשיתה ואני אשמח אם תעזור לי

החלפתי אלטרנטור