View Full Version : החלפת דיסקים קדמיים בבראבה
שלום לכולם! :)
הגיע הזמן לעשות טיפול בלמים לבראבה שלי, ורציתי לקבל ייעוץ..
זאת הפעם הראשונה שאני מחליף מאז שהיא אצלי.
השאלה שלי היא כזו:
בבראבה 97', הדיסקים הקדמיים לא כפולים ומאווררים, אלא פשוט דיסק אחד בכל צד.
אני הבנתי שאפשרי לשדרג את הדיסקים מהגודל הרגיל (אם אני לא טועה זה 240mm X 11mm) לדיסקים מאווררים בגודל 257mm X 22mm או משהו בסגנון.
אני אשמח לעשות את זה אבל הבנתי שצריך גם להחליף את הקליפרים לגדולים יותר..
כמה בעייתי העניין מבחינת רישוי (סה"כ אני מחליף בלמים לטובים יותר.:p)? ואיזה קליפרים (של איזו פיאט כלומר) יתאימו לי? וכמה זה אמור לעלות בערך?
תודה מראש! :)
יום טוב!
בדוק והתייעץ עם המומחה לעבודות כאלו, איציק שפרטיו כאן:
www.musach.co.il/details.asp?id=528
בהצלחה ובברכה - רפי לין
תודה.
בדקתי איתו וזה אפשרי...
איציק הוא אלוף בדברים כאלו וגם ביותר מסובכים.
נא עדכן בתוצאות, לכשיהיו.
בברכה - רפי לין
בקיצור לאחר בדיקה מעמיקה יותר וחיפוש בפירוקיות - לא מצאתי קאליפרים.
מהאינטרט הבנתי שגם בלמים של אלפא 145/146 יתאימו אבל לפי מה שהבנתי זה לא מציאה ויש מצב שאם אשים דיסקים ורפידות טובות אז התוצאה תיהיה טובה יותר מפני שהרפידות ברכב שלי גדולות יותר.
הסיפור נגמר היום בהתקנת דיסקים של Brembo ורפידות Lucas ללא שינויים בקאליפרים.
בנתיים השילוב לא רע בכלל! (וגם חסכתי כמה שקלים) :)
בקיצור לאחר בדיקה מעמיקה יותר וחיפוש בפירוקיות - לא מצאתי קאליפרים.
מהאינטרט הבנתי שגם בלמים של אלפא 145/146 יתאימו אבל לפי מה שהבנתי זה לא מציאה ויש מצב שאם אשים דיסקים ורפידות טובות אז התוצאה תיהיה טובה יותר מפני שהרפידות ברכב שלי גדולות יותר.
הסיפור נגמר היום בהתקנת דיסקים של Brembo ורפידות Lucas ללא שינויים בקאליפרים.
בנתיים השילוב לא רע בכלל! (וגם חסכתי כמה שקלים) :)
כמה העלות לכל הההחלפה אם יורשה לשאול :)
הדיסקים 160 לצלחת, והרפידות 240 (לפני מע"מ)
כולל עבודה יצא 870 כולל מע"מ.
שמתי לב שהבראבה שלך אוטומטית...אז קח בחשבון שאצלך הקליפרים גדולים והדיסקים מאווררים.
הבדל גדול במחיר של הצלחות לא אמור להיות.
נשמע מעניין
בבראבה אם אני לא טועה הקליפרים הם 257
אוליי ב-1.4 הם יותר קטנים
לדעתי אם החלפתה רק דיסקים בלבד אז בטוח שעשו קומבינה והורידו ל- 240 אחרת לא הייתה מצליח לסגור את הקליפר
אצלי בפונטו דור 1 היו דיסקים 240 מ"מ לא מאוורר
אני החלפתי מפונטו GT (דוד הבחור מרשל"צ עם המנוע)את הקליפרים והדיסקים שיפצתי אותם ליטשתי אותם ב-400 ש"ח
הדיסקים והדיסקיות (נקנה מסודאי) שלי שנסעו מעט מאוד למכירה לכל המעוניינים במצב חדש
במחיר סביר ביותר כולל הקליפרים
נ.ב מחפש קליפרים אחוריים של GT לקניה
כן סביר להניח שאתה צודק. כי מה שהותקן אצלי באמת 257מ"מ...
כנראה שאין באמת צורך לשים מאווררים כי השילוב הזה ששמתי עכשיו פשוט מדהים!
גם אני ביררתי על השינוי הנ''ל אז יש כמה דברים שהגעתי אליהם.
1: קאליפרים קדמיים של פיאט מריאה, הגודל מבחינת קוטר הוא אותו דבר כמו שלך רק שהדיסקים מאווררים.
2: קאליפרים קדמיים של פיאט טיפו GT + סרן דיסק אחורי שלם (פיאט טיפו GT הוא דגם ביניים של טיפו בין הרגיל לספורטיבה, מדובר ברכב עם מנוע 2.0 ו 8 שסתומים ויובא רק עם גיר אוטומט לארץ, כמו כן ביד 2 יש 2 כאלה לפירוק).
3: קאליפרים קדמיים של פונטו GT או HGT.
אישית אני לא רואה סיבה להחליף סרן אחורי לסרן דיסק כי זה לא באמת ישפר את תחושת הבלימה מה שבטוח זה יפה.
שדרוג הבלמים נמצא גם אצלי איפשהו ברשימת העדיפויות!
החשש שלי מהבלמים שיש לבראבו עכשיו הוא שבחום של הקיץ תהיה תחושת דעיכה של הבלמים לאחר בלימה ארוכה משהו שאמור להשתפר עם דיסקים מאווררים.
אתה יכול לקחת קאליפרים קידמיים של בראבו/ה או מריאה,אוטומט
אני חושב שהדיסקים מאווררים בכל דיגמי אוטומט
גם אני ביררתי על השינוי הנ''ל אז יש כמה דברים שהגעתי אליהם.
1: קאליפרים קדמיים של פיאט מריאה, הגודל מבחינת קוטר הוא אותו דבר כמו שלך רק שהדיסקים מאווררים.
2: קאליפרים קדמיים של פיאט טיפו GT + סרן דיסק אחורי שלם (פיאט טיפו GT הוא דגם ביניים של טיפו בין הרגיל לספורטיבה, מדובר ברכב עם מנוע 2.0 ו 8 שסתומים ויובא רק עם גיר אוטומט לארץ, כמו כן ביד 2 יש 2 כאלה לפירוק).
3: קאליפרים קדמיים של פונטו GT או HGT.
אישית אני לא רואה סיבה להחליף סרן אחורי לסרן דיסק כי זה לא באמת ישפר את תחושת הבלימה מה שבטוח זה יפה.
שדרוג הבלמים נמצא גם אצלי איפשהו ברשימת העדיפויות!
החשש שלי מהבלמים שיש לבראבו עכשיו הוא שבחום של הקיץ תהיה תחושת דעיכה של הבלמים לאחר בלימה ארוכה משהו שאמור להשתפר עם דיסקים מאווררים.
תודה על המידע! החלפת סרן אחורי זה באמת נראה לי מיותר, ולגביי הבלמים- אם בקיץ זה באמת מה שיקרה אז אני אצטרך לחיות עם זה, למרות שאני חושב שבלמים ב900 שקל צריכים לעשות את העבודה כמו שצריך היות והייתי יכול לצאת משם גם ב500 ש"ח.
הדיסקים 160 לצלחת, והרפידות 240 (לפני מע"מ)
כולל עבודה יצא 870 כולל מע"מ.
שמתי לב שהבראבה שלך אוטומטית...אז קח בחשבון שאצלך הקליפרים גדולים והדיסקים מאווררים.
הבדל גדול במחיר של הצלחות לא אמור להיות.
תודה:)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.