View Full Version : תקלה בתיבת הילוכים רציפה.
היי לכולם, להזכירכם, יש לי פונטו ספייס שנת 2003, ELX 80, תיבה רציפה. היום כשחזרתי הביתה מהצבא אמי קיבלה את פניי בידיעה שיש איזו נורה שמהבהבת בלוח השעונים והיא לא יודעת מה זה. חיש מהר ירדתי לבדוק מהי הנורה וראיתי שהנורה היא לא אחרת מאשר תקלה במערכת ההילוכים. בספר רכב רשום שאם הנורה קבועה יש מחסור בשמן ואם הנורה מהבהבת אז יש תקלה בתיבת ההילוכים, יש לפנות למוסך במהרה.
התחלתי לשחק עם הידית הילוכים כלומר, הכנסתי ל D ובחזרה ל P, חשבתי שאולי זה יעבור אך ללא הועיל. אמרתי אולי אני אעשה סיבוב עם האוטו אראה אם אני מרגיש משהו שונה באוטו ולאחר מכן אני אתניע ואכבה את המנוע אולי המחשב יאפס את עצמו והכל ייסתדר אך לא הרגשתי שום שינוי בהתנהגות של התיבה. חזרתי מהסיבוב, אך הנורה עדיין הבהבה. בלי להתייאש, שיחקתי שוב עם הידית הילוכים והפעם העברתי להילוך נמוך (L) ולפתע נעלמה הנורה והפסיקה להבהב והכל חזר להיות כשורה.
יש לציין, שלפני כשנה קרה לי בדיוק אותו הדבר אך בפעם ההיא הנורה לא הבהבה אלא רק נדלקה ולאחר שכיביתי את האוטו והתנעתי אותו מחדש הבעיה אז נפתרה. דבר נוסף שיש לציין הוא שעד עכשיו, תמיד הייתי נוהג כשכפתור הECONOMY עובד ובימים האחרונים ביטלתי את המצב הזה ואני נוסע על המצב הרגיל של התיבה.
אחרי שחפרתי לכם כל כך הרבה בשכל, יש לי שאלות.
מה יכולה להיות הבעיה? אם יש כזאת בכלל ומה אתם מציעים לי לעשות?.
האם זה שהפסקתי לנסוע עם הECONOMY ועברתי לנסוע עם המצב הרגיל של התיבה יכול להשפיע באיזו שהיא צורה על הבעיה?
בתודה מראש, ליאור. :)
נורה מהבהבת (אדומה של תיבת ההילוכים הרציפה) = מחשב תיבת ההילוכים זיהה תקלה. התקלה יכולה להיות בסך הכל שמישהו השתהה בהעברה בין N ל- D או שלא מיקם טוב את הידית ב- D (כלומר היא בין N ל- D). וכמ ושאתה עכשיו יודע אם זו תקלה כזו אז צריך להוריד ל- L והתקלה מתאפסת. ואם לא מביאים ל- P (בעצירה מלאה) ומורידים מ- P ל- L ומחזירים שוב ל- P.
נורה דולקת קבוע - חום יתר של שמן תיבת ההילוכים או מחסור בשמן. זה ממש רע ולא בריא. אם הידית במצב ההחלפה הידני אז המחשב אוטומטית מבטל את המצב ומחזיר למצב D (רק לא פיזית את הידית :D ). לא ידוע לי אם התיבה במצב L המחשב עובר ל- D, סביר שכן.
המצב של נורה דולקת קבוע ממש ממש לא רצוי שיקרה וזו אחת מהסיבות שלא מומלץ לנהוג במצב הידני.
כל מי שיש לו את התיבה הרציפה ופעם ראשונה נתקל בנורית המהבהבת קיבל התקף לב קל. כמעט תמיד זה נובע ממיקום לא טוב של ידית ההילוכים במיוחד בין N ל- D. לכן גם לא מומלץ להעביר ל- N בעמידה אפילו לא קצרה.
תזכור - מומלץ להחליף שמן תיבת הילוכים כל 40K ק"מ או 2-3 שנים לפי הקודם ולשים אך ורק את השמן המומלץ על ידי היצרן: Tutela CVT N.G בלבד.
אני יכול להגיד לך שפעם במוסך מורשה אמר לי אחד מהמכונאים - אל תשחק עם התיבה ! תנהג תמיד ב- D מלא וזהו. ורק בירידות חדות או ארוכות תוריד ל- L. אל תשחק עם הידני וגם אל תיסע כל הזמן ב- ECONOMY.
במוסך אחר אמרו לי פשוט להשתדל לנהוג בדרך כלל ב- D.
הECONOMY הזה זה שטויות במיץ.
הרכב מגיב הרבה יותר טוב, וחסכוני בדלק בנסיעות העירוניות. הבדל של 2.5 ק"מ לליטר, מהניסיון האישי שלי עם הפונטו הקודמת.
בנסיעות ארוכות, אם יש לך כאלה, אז אולי (גם לא בטוח) שזה תורם לצריכת הדלק.
ה- ECONOMY פשוט מסרס את האוטו וכל עקיפה הופכת למשהו שודרש מחשבה כי התגובות של האוטו יותר איטיות ואם פתאום צריך הרבה כוח אז מצב E מאפשר למנוע לעלות רק עד ל- 4000 סל"ד במקום 5200 במצב D רגיל ככה שיש פחות כוח זמין.
פה בירושלים עם העליות - חוסר כוח, והירידות - אתה מרגיש שהאוטו בורח לך - מצב E פשוט לא בא בחשבון.
גם אצלי בסופו של דבר הבנתי שזה לא תורם בכלום.
צריכת הדלק שלי בנסיעות עירוניות הייתה טובה יותר שזה היה מכובה...
גדעון, אני זוכר שלפני די הרבה זמן ,באחד המפגשים, אמרת לי לבטל את מצב הECONOMY ומאז תמיד רציתי להתרגל לנסוע בלי זה אבל שכחתי לשנות את זה. עכשיו, סוף סוף התחלתי לנהוג בלי זה ומיד אני הרגשתי בהבדל האוטו באמת הרבה יותר זריז ואני משאיר מאז הרבה אבק להרבה מאוד מכוניות בלי להתאמץ אפילו, דבר שלא היה קורה עם הECONOMY וצריכת הדלק לא השתנתה.
בקשר לתקלה שהופיעה לי היום, למישהו יש עוד רעיונות למה זה קרה או שמה שSTUDENT אמר זה אכן המקרה?
בתודה, ליאור. :)
היי ליאור,
אף אחד דרך המסך לא יכול להגיד לך בוודאות מה קרה.
סיפרתי לך מניסיוני האישי ושל הרבה אחרים מה אופייני לתקלה כזו.
אם אתה חושש אז המקום היחיד שיכולים להגיד לך בוודאות שאין בעיה היא מוסך מורשה על ידי התחברות למחשב.
מצד שני מכיוון שכרגע הנורה לא דולקת אז זה טוב ואומר שכרגע אין שום תקלה מזוהה.
גם לי נדלקה המנורה נסעתי מיד למוסך, בעל המוסך שיחק
עם הידית כמה פעמים קדימה ואחורה והמנורה כבתה.
זה היה מזמן כשהרכב היה כמעט חדש.
רפי
גם לי נדלקה המנורה נסעתי מיד למוסך, בעל המוסך שיחק
עם הידית כמה פעמים קדימה ואחורה והמנורה כבתה.
זה היה מזמן כשהרכב היה כמעט חדש.
רפי
היי ליאור הסר דאגה מליבך מה שקרה לך זוהי תופעה ידועה ומוכרת ונובעת מבאג במחשב הגיר שלשניה לא מזהה היכן הידית ומפעיל את נורת האזהרה.
מה שלא מספרים לך זה שיש עדכון תוכנה למחשב הגיר שפותר את הבעיה. בכל אופן במוסך המרכזי יש אבל משום מה הם לא ממהרים לבצע אותו לא יודע מה הסיבה.
תודה אורן.
או קיי תודה רבה אורן. אכן, הוסרה דאגה גדולה מליבי.
מה שלא מספרים לך זה שיש עדכון תוכנה למחשב הגיר שפותר את הבעיה. בכל אופן במוסך המרכזי יש אבל משום מה הם לא ממהרים לבצע אותו לא יודע מה הסיבה.
תודה אורן.
הסבר נמק ופרש - האם עדכון התוכנה למחשב הגיר הרציף פותר או מוסיף עוד דברים, האם ידוע לך מאיזו שנת דגם גירסת התוכנה הזו כבר נמצאת במחשב הגיר ?
ואני דווקא חשבתי שלא עושים את העדכון כי כל מה שהם יודעים זה לשלוף קודי תקלה מהמחשב - ויסלחו לי חלק מהאנשים הנפלאים שיש שם - אבל ככה זה נראה !
אם כבר עדכונים - יש למחשב המנוע משהו חדש ? (חוץ מהסיפור של הבאג בחלק מדגמי ה- 8 שסתומים)
כל כמה חודשים חברת פיאט העולמית מוציאה עידכונים להמון דגמי רכב העדכונים האלה כוללים כל מיני תיקונים ושיפורים לתקלות שמתגלות בדגמים השונים. העדכונים השונים מגיעים על דיסק שמוכנס לאגזמינר ודרכו אתה מבצע את עדכון המחשב ברכב. אחת הבעיות היא שאם אתה מפסיק באמצע את העדכון או שאתה סוגר את הסויטץ של הרכב בזמן העדכון אז אותו מחשב שאתה מעדכן יכול פשוט ללכת לפח כי אין דרך להציל אותו לכן זה תהליך קצת בעייתי ושהמוסכים לא ששים לעשות אותו רק במצב שאין ברירה כמו עם העדכון המפורסם ב 8 שסתומים. הם מעדיפים שאם זו תקלה לא רצינית אז להימנע מהעידכון ולתת לך להמשיך לנסוע כך.
רק לידיעה כללית לגבי דגם ה HGT שנת 2001 עד עכשו היו כ 4 עידכוני מחשב הזרקה שונים כל אחד פותר בעיה אחרת. כמובן שהעידכון האחרון פותר את כל אלה לפנו. כנ"ל לגבי גם שאר הדגמים של פיאט.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.