התחבר

View Full Version : פונטו s-60, הגה נתקע

snufkin
30-01-12, 13:31
שלום לכולם

אתמול כשנסעתי גיליתי שיש משהו מאוד מוזר עם ההגה. קצת נלחצתי כי אני לא יודע עד כמה המצב גרוע, מקווה שמישהו פה יודע.

הרכב הוא פיאט פונטו s-60, שנת 97, הגה רגיל (לא הגה כח). בקיצור, כשהרכב בעצירה ואני לוחץ על הבלם ומסובב את ההגה ימינה, הוא נעצר בערך סיבוב וחצי עד שני סיבובים לפני הסוף. ממש נעצר כאילו הגיע לסוף. כשאני משחרר את הבלם והרכב חופשי לזוז קצת, פתאום משהו משתחרר שם וההגה ממשיך להסתובב רגיל עד הסוף. אני חושב שתוך כדי נסיעה זה לא קורה, גם כי לא הגעתי למצב שסובבתי את ההגה מספיק כדי שהוא יגיע לנקודה הזאת תוך כדי נסיעה וגם כי אם כן, לא יכלתי לדעת כי לא הרגשתי שמשהו שם נתקע.

כשאני בעמידה, ממש אפשר להרגיש את הנקודה שבה ההגה משתחרר וממשיך להסתובב, גם אם הוא לא ממש נתקע.

מקווה שהסברתי ברור... אם צריך להבהיר משהו אשמח לעשות זאת.

מה זה יכול להיות? האם אני בכלל יכול לסוע למוסך או שצריך לגרור? האם זה משהו קטן? צירייה? פעמון?

תודה מראש!

davidmzr
30-01-12, 14:07
נשמע ששן אחת במסרק הגה נשברה.
מעולם לא ניתקלתי שהדבר קורה בגלל צירייה.
מאוד מסוכן, אל תיסע גרור למוסך.
דוד.

snufkin
30-01-12, 14:14
תודה רבה!

יש עוד דעות?

yair068
30-01-12, 14:34
יש מצב לתפוחי הגה גמורים או חופש החילזון ההגה
כמו שאמר דוד טיפול דחוף

snufkin
30-01-12, 14:45
טוב, תודה.

מזמין גרר למחר...

אעדכן לאחר התיקון

snufkin
30-01-12, 16:32
ד"א, מישהו יכול לתת הערכת מחיר על מסרק הגה, או מה שזה לא יכול להיות?

davidmzr
30-01-12, 16:42
תגיד הגרמושקות של המסרק שלמות ?.
אם לא יש מצב שניכנס לשיניים חתיכה קטנה חצץ.
גם אם זה כך מחליפים מסרק. מחיר המסרק סביב ה-350 ש"ח.
תלוי מי הלקוח. לא כדאי להרכיב מחודש, משום שהמחיר זניח.
דוד.

snufkin
03-02-12, 07:27
טוב, הוחלף המסרק. כפי שדוד אמר, בכלל לא הסתכלו אם נכנסה חתיכה לשם או שנשברה שן, הם אמרו שהם לא פותחים את המסרק להסתכל בפנים אלא מחליפים אותו.

הנזק הוא 380 שח על המסרק, בלי עבודה.

כאמור, התיקון התבצע במוסך עדי בחדרה (מטפל שם תמיד).

תודה על הייעוץ וההכוונה הנכונה!

davidmzr
03-02-12, 11:15
מה זה התחלנו עם הסודות, אם לעדכן, אז עד הסוף. :)
החברה רוצים לדעת, כמה כסף גבו על העבודה, ואם המחיר שציינת על המסרק כולל מע"מ.
דוד.

snufkin
05-02-12, 02:23
חס וחלילה סודות :)

במוסך גם ביקשתי שיחליפו רצועת טיימינג כי בטיפול הקודם הייתי צריך להחליף ולא החלפתי, אז יצא יותר יקר ממה שציפיתי...

המחירים בלי מע"מ:
עבודות:
פ+ה תיבת הגה - 1.25 שעות שזה 247 שח
ה"ח רצועת תיזמון - 1.15 שעות שזה 227 שח
חלקים:
מסרק הגה חדש - 380 שח
מיסב מותח - 112 שח
חגורת תזמון - 76 שח
מכסה תזמון - 95 שח
אטם מכסה שסתומים 69 שח
אטם שמן מתחת לסלילי הצתה 19 שח
חגורה מזגן - 35 שח

זה כל מה שעשו. אשמח להערות לגבי המחירים אבל אני מעדיף לא לקבל תגובות כמו "באנה אח שלי, קרעו אותך במקום 76 היית צריך לשלם גג 72". או "פ+ה תיבת הגה לוקחת בדיוק 10 דקות, חייבו אותך על 1.25 שעות, שזה גנבה" (הרי ידוע שהזמנים שהם גובים לא הגיוניים אבל קבועים מראש לא משנה כמה זמן הם באמת עובדים על זה).

אז תודה

davidmzr
05-02-12, 08:48
קרעו אותך היית צריך לשלם פחות. תיבת הגה לוקחת בדיוק 10 דקות, חייבו אותך על 1.25 שעות, שזה גנבה. (לא בסתם) :)
לדעתי המחיר סביר ואפילו זול.
דוד.

yair068
05-02-12, 10:49
מי כמוך יודע שלפרק תיבת הגה צריך להזיז את הגיר
המחירים סבירים למוסך

snufkin
05-02-12, 17:49
אני שמח לראות שאתם חושבים שהמחירים הגיוניים.

הרכב מטופל במוסך הזה כבר כ-10 שנים, ולמרות שאף פעם אני לא משאיר שם את הרכב בלב שלם זה המוסך שאני הכי פחות לא סומך עליו (או במילים אחרות בשאר המוסכים אני מרגיש אפילו גרוע יותר).

מבחינת עבודה אני תמיד מרגיש שהם עושים שם עבודה טובה וב-10 שנים האחרונות כמעט לא קרה שמשהו שהם תיקנו התקלקל שוב מעבר לשחיקה הרגילה.

אחרי כל הסיפורים על מוסכים פה באזור חיפה אני ממליץ מאוד למי שרוצה לטפל במוסך קצת יותר נורמלי להשקיע ולהדרים לפחות עד חדרה.