התחבר

View Full Version : נזילת מים או בעיה במאוורר? פיאט אונו 92 ידנית

inbal87
22-01-12, 22:36
ערב טוב,

לפני מס' ימים בעת עצירה של הרכב שמתי לב שעולה עשן רב מאזור המנוע. נתתי למישהו להסתכל והוא טען שהוא רואה שהעשן יוצא מהחלק הקדמי של האגזוז, ככה שככל הנראה יש לי שם חור. התופעה נמשכה רק ביום אחד ספציפי, כשלמחרת נדלקה נורת הטמפ'. בדיקה העלתה שמיכל המים מרוקן לחלוטין (למרות שמולא יומיים לפני)... מתחת לרכב לא רואים שום נזילה, לא כשהרכב כבוי ולא לאחר נסיעה כשהוא עדיין דלוק וחם. העשן כבר לא מופיע. מה לדעתכם הבעיה ומה מקורה?
אני לפני פניה למוסך... לא רוצה שיעבדו עלי...
אגב, אנחנו גרים באזור צפוני וכרגע מזג האויר לא מיטיב עם הרכב... הוא ממש מקרטע בעליות ולפעמים נכבה, וזו תופעה שאירעה לי בעבר בעקבות כניסה מהירה מדי לשלולית אבל נעלמה עם השמש... עכשיו זה פשוט לא נעלם! גם כי הגשם והלחות לא מפסיקים, אבל אולי זה גם קשור לתופעה הנ"ל?

אודה מאוד לעזרתכם, וסליחה על האריכות!!!

yair791
23-01-12, 06:55
תיפתח את פתח מילוי השמן אם יש לבן על הפקק אז הלך ראש מנוע

רפי לין
23-01-12, 10:15
איזה מנוע במכוניתך, 1.4 או 1.1 או 1.0?.
נראה שאכן יש נזילת מיים/נוזל קרור.
מהיכן אתה בדיוק בצפון?.
בברכה - רפי לין

inbal87
23-01-12, 15:31
לא יצא לי עדיין לפתוח את המכסה, כרגע ממש קפוא בחוץ, אבל כשהוצאנו את מדיד השמן אז רואים שהשמן נראה כמו טחינה, זה כנראה הלבן שאתה מדבר עליו...:\
זה נחשב נזק רציני? כמה דבר כזה אמור לעלות?

רפי- אתה מתכוון לנפח מנוע? 1000 סמ"ק.
אנחנו גרים בצפת, ראיתי דרך האתר שלך שיש את מוסך המאירי שמתמחה בפיאט. אין פה כ"כ הרבה מבחר מוסכים, אז אנחנו חוששים שהעלות לתיקון תהיה בהתאם...

תודה!

צביקה קרבורטור
23-01-12, 18:56
שלום רב, וברוך בואך לפורום !
לצערי אני לא איש בשורות היום !
במידה ואכן קיימת בעיה של חדירת מי קירור לשמן, ולכן השמן נראה בצבע לבן/ אפרפר, מה שגורם ,לטחינה", יש לפרק ראש מנוע , דבר הכרוך בהוצאה של עד 1000 שקל, שהוא כשליש מערך הרכב, מה שמעמיד את כדאויות ההשקעה בספק, בוודאי לאחד שגר באזור הצפון, ובמקום נידח, מה שמחייב השקעה ברכב אמין, שלא יתקע, באמצע שום מקום, בלילה בקור בחשיכה ובכפור.
לצערי אצל בני דודנו, תוכל לקבל מחיר הגיוני יותר, אך צריך מזל לקבל מחיר זול ועבודה מקצועית ואחראית.
בברכה
צביקה

inbal87
23-01-12, 22:20
אני מודה לכולם על העזרה! תודה רבה!
שנשמע בשורות טובות...!

רפי לין
24-01-12, 01:37
במוסך המאירי, בקש את שלומי ותמסור לו ד"ש ממני ושביקשתי שיעזור לך.
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
בברכה - רפי לין

bil
24-01-12, 11:21
מחירון הרכב כרגע הוא 1200- 1600 ש"ח (נעגל ל 1000)

הרכב הוא 92' כלומר החל מהשנה הוא זכאי לתוכנית הגריטה

לפי דעתי את/אתה ( בכל זאת שם המשתמש זה ענבל :) ) יכולה לבקש מס ' הצעות מחיר ולראות מהם המכירים שמציעים לך ולקחת בחשבון שניתן לקבל עליו 3000 ש"ח כמו שהוא .

מגרש הגריטה הקרוב עליך הוא קרוב לצומת קרית אתא :

גרר חיפה אסולין בע"מ יוסף בצרי 30
קרית אתא 04-8424279
04-8416438 04-8411033
אינטרנט:
גרר חיפה אסולין בע"מ

אם הרכב במצב נסיעה כלשהו ניתן אפילו לניסוע איתו לאיזור לעבור במספר מוסכים לקבל הצעות ממחיר ובמקרה הכי גרוע לגשת למשרד הרישוי ( שנמצא גם קרוב לאיזור) לבטל את רשיון הרכב ולהגיע איתו למגרש הגריטה כך אפילו לא תשלמי על גרר ותמצי את כל האופציות שעומדות לפניך .

בכל מקרה שיהיה בהצלחה

inbal87
05-02-12, 21:01
אני מעדכנת (וכן, אני בחורה:)) רק עכשיו כי רק כעת יש בידי תשובה סופית....
כפי שכבר נטען כאן, הרכב לא היה שווה את התיקון ואנו נאלצים למסור אותו לגריטה.
ממש כואב יהיה לעשות את זה אחרי שהרכב שירת אותי נאמנה 5 שנים, אבל הגיע הזמן כנראה להתקדם...
תודה רבה לכל העוזרים, ושנפגש רק בשמחות ולא בקלקולים:)

bil
06-02-12, 04:38
יהי זכרה ברוך:idea: (נר נשמה :))