View Full Version : שאלה בקשר לגיר האוטומט
אהלן לכולם.. אני חדש פה
כבר מספר ימים אני מחפש פיאט פונטו ספייס
ומצאתי אחת נחמדה, שנת 2001 עם טסט לשנה, צמיגים חדשים, רדיאטור חדש ומצבר חדש.. בעקרון שמורה ונראת טוב.. עוברת טיפולים בזמן והכל.
רק מה, הגיר הוא אוטומט.. ולפי שמועות מכמה אנשים שבדקו לי את הנושא.. הבנתי שהגיר הוא מאוד בעייתי ויכול כל רגע ליצור לי בעיות..
דעתכם בנושא? מה ממליצים??
הבאת לי כתבה על הגה..
אני דברתי על גיר
עוד אנשים??
לא דברתי על גיר רובוטי גבר..
תוכל להיות איתי יותר ספציפי ולעזור לי?
בפונטו ספייס יש גיר רציף שהוא טוב מאוד
ישנה חברת פורום בשם ריטה היא מוכרת את הפונטו 2002 גיר רציף מטופלת (כך היא אומרת)
שווה בדיקה
גיר רציף הכוונה טיפטרוניק??
גיר רציף, הכוונה גיר רציף.
טיפטרוניק זה לא סוג גיר, זה מצב הפעלה.
זה יכול להופיע בכל הגירים שאינם ידניים. שזה אוטומטי, רובוטי (יחיד או כפול מצמדים), ורציף.
הגיר הרציף בפונטו נחשב טוב ואמין מאוד.
אוקיי.. תודה על ההסבר
ומה בקשר למה ששאלתי.. איך הגיר האוטומט? ידוע כגיר בעייתי או שלא? איך הוא בכללי
תודה
הגיר הרציף בפונטו נחשב טוב ואמין מאוד.
אין בעיות כרוניות ידועות.
"אין בעיות כרוניות ידועות." זאת הדעה הרווחת פה
אפשר לסכם את כל השאלות שלך בזה שאם תקנה רכב מטופל תהנה ממנו
כל מצב אחר , אתה פותח תיבת פנדורה
לגבי פרטים על גיר הגה מנוע וכל דבר אפשרי יש לך בנעוץ בפונטו טכני .
שיהיה בהצלחה
שלום לכל חברי הפורום,
שמי יובל ואני הצטרפתי למועדון לפני כשבועיים ימים.
קראתי במהלך התקופה את רוב התגובות והשרשורים ואני מוכרח לציין שהסינרגיה, שיתוף הפעולה המקצועי והעזרה ההדדית בין החברים היא מבורכת ונפלאה ועל כך מגיע לכם שאפו!!!
אחת המכוניות שברשותי הינה פונטו ספייס 1250 ELX יד ראשונה והמצויידת בתיבה רציפה (נרכשה חדשה בשנת 2002 ).המכונית גמעה עד כה 340,000 ק"מ ונוסעת שקט, חלק וללא קרקושים.
לציין שזאת אחת המכוניות האמינות ביותר שקיימות בשוק בשנתונים הללו. המכונית מטופלת על ידי בחלפים מקוריים בלבד ולפי הספר. לגבי התיבה הרציפה מדובר בתיבה אמינה ביותר (מלבד החלפת שמן גיר (TUTELA) לא נעשה שום טיפול/תיקון. אגב הגיר הוא גיר יפני (מוטבע עליו הלוגו של "לקסוס").
לפותח השרשור, אין לך ממה לחשוש . בשונה מתגובות שקראתי בפורום - אתה יכול להשתמש בהנאה רבה בתפעול הידני של התיבה במיוחד בנסיעות באיזור הררי (בירידות) - כיף אמיתי !
יובל:)
תודה על התשובות..
תגידו לי איך לא נתקלתי עד עכשיו בגיר רציף באתרי המכירות?
אני רואה שמופיע רק ידני טפטרוניק ואוטומט..
כמה הארות :
כמו שנאמר לך - הגיר הרציף בפיאט פונטו (המכונה בשפת פיאט SPEEDGEAR) הינו אמין מאוד , יעיל
וחסכוני.
היות ובורות ודעות קדומות חסרות בסיס במציאות הינן תופעות נפוצות בקרב ה"מבינים" בעם ישראל הרי
שמעת דעות שליליות - התעלם מהן.
רוב האנשים שלהם תיבה רציפה כזו אינם מודעים למהותה ולכן יקראו לה בשלל שמות לא מדויקים.
שים לב לשתי הערות חשובות :
1. בשנים 2004-2006 יש גם לפיאט פונטו תיבה "כאילו" אוטומטית שהיא בעצם רובוטית חד מצמדית.
תיבה זו הוצעה בשידוך למנוע 1242 סמ"ק בהספק 60 כ"ס בדגם אקטיב.
לדעתי אינה כ"כ מומלצת. אם תרצה אפרט מדוע.
בשנים 2001-2006 יש תיבה כאילו אוטומטית לדגם 1242 סמ"ק 16 שסתומים עם 80 כ"ס בדגם
דינמיק או CLUB או ELX - זו התיבה הרציפה המדוברת והמומלצת.
2. כדי לוודא שהיא במצב תקין בדוק היסטוריית טיפולים. יש להחליף נוזל תיבה כל 40,000 ק"מ.
כל תיבה שאינה ידנית, קרי מצמד ותפעול הילוכים ידני, שעושה עבורך את החלפת ההילוכים היא תיבה אוטומטית.
יש פשוט מספר סוגים של תיבות אוטומטיות. פלנטרית, רובוטית (מצמד אחד או שניים) ורציפה.
אם רוצים להיות עוד יותר מדויקים, אפשר להגיד שהתיבה הרובוטית היא חצי אוטומטית, מפני שהיא הרי בבסיסה תיבה ידנית, עם תפעול מצמד והילוכים אוטומטי.
אז אם אני מדבר עם פונטו ספייס שנת 2001 אז זה אותו גיר רציף שאתם מדברים עליו? מומלץ?
כל 40000 להחליף נוזל?
היכן ניתן לקנות את הנוזל?
האם ההחלפה מסובכת?
תודה
אז אם אני מדבר עם פונטו ספייס שנת 2001 אז זה אותו גיר רציף שאתם מדברים עליו? מומלץ?
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229
כאן יש פירוט איזה גיר נמצא באיזו רמת גימור, באיזה שנתון.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.