View Full Version : פונטו ספייס, 01. ELX16 טיפטרוניק. סל"ד נמוך מאוד.
שלום לכולם. אני חדש כאן.
יש לי פונטו ספייס שנת 01. טיפטרוניק ELX 16V
יש לי בעייה שכל מוסך שהייתי לא יודע ממש לפתור זאת. גם מוסך המורשה פיאט ואחרי הרבה בדיקות במחשב...
הסל"ד שלי ממש נמוך 600 ולפעמים 550. האוטו מגמגם בעמידה. בנסיעה הוא נוסע מצויין.
הבעייה רק בעמידה.. אני יתן לכם דוגמא. אם החלונות הקדמיים שלי סגורים ואני לוחץ על המרים חלונות למעלה למרות שהם סגורים אז האוטו ממש יורד. הטורים נופלים עוד....
כמו שהבנתי לא ניתן להעלות תטורים לאוטו הזה... גם לא במחשב.
החברה הציעה לי להחליף תושב מנוע שכולו פגום.. החלפתי.. ניקוי יסודי של בית המצערת. פירקו לי וניקו לי... עדיין הטורים מאוד נמוכים. אני אובד עיצות. כמו כן הכבלים של ההצתה שלי מצויינים. פלאגים חדשים. פילטר אויר חדש. אוטו מטופל ושמור..
עובד אחד בפיאט שעלה על האוטו הוא אומר לי זה דווקא בסדר.. האוטו טוב נראה
אבל אני לא משלים עם זה עם הרעידות בעמידה זה ממש מרגיז ובלתי נסבל.. אני כן מאמין שיש בזה טיפול. החלטתי להירשם לפורום הזה כי לכמה מכם יש את הרכב הזה ואולי מנסיון יש לכם יותר יידע..
כמובן מנהל המוסך המליץ לי על עוד כמה דברים לבדיקה וכל דבר להחליף ולהחליף וזה עניין של הרבה כסף.. ניקיתי בית מצערת והחלפתי תושבות מנוע וכל הדברים האלה בשביל לסדר את זה ועדיין לא הסתדר. אני באמת מקווה שמישהו יודע תפיתרון לזה..
תודה לכל העונים
אומנם ניקו את בית המצערת אבל האם ניקו את מנוע הצעדים
בסרק פרפר בית המצערת סגור אבל בכדי שהמנוע לא ייחנק ישנו מעבר עוקף דרך מנוע הצעדים שנותן אויר לבעירה ואז המנוע עומד על סרק תקין
לכלוך ושמנים סותמים את המעבר ואז הסל"ד יורד מ-900
זאת אופציה לבעיית טורים בסרק
תנסה להפעיל מזגן ולראות אם הטורים מתייצבים גם לזה אחראי מנוע צעדים לתת עוד אויר .
האם הוחלפו חוטי הצתה מקוריים שהם גם עלולים לעשות בעיה
צריך לבדוק בנוסף את הכוילים אם נותנים מתח תקין
ואחרון אלטרנטור שנותן מתח תקין שהרי אתה אומר כשאתה מפעיל חלונות יש ירידה במתח
הבדיקות לפי הסדר שנתנתי לך בדוק ראשית את מנוע הצעדים ואוליי גם לא תקין לאחר הניקוי
קודם כל תודה על התגובה המהירה, ושבוע טוב.
חוטי הצתה תקינים. בחברה בדקו. פלגים וכל זה הוחלף לחדש
כן ניקו את בית המצערת ואת מנוע צעדים. אלטרנטור בדקו - תקין
אמרו לי דבר אחד לא תקין.. חיישן למדה
אמרו לי קודם תתקן את החיישן ואז נמשיך בבדיקה.
יש לך מושג אם מסל"ד של 600 או 550 כיום אם ההחלפה של החיישן פתאום זה יקפוץ לי לסל"ד תקין? אני כן מתכוון להחליף חיישן אולי מפירוק לקנות. כי חדש עולה מאוד הרבה כסף
תודה
אומנם ניקו את בית המצערת אבל האם ניקו את מנוע הצעדים
בסרק פרפר בית המצערת סגור אבל בכדי שהמנוע לא ייחנק ישנו מעבר עוקף דרך מנוע הצעדים שנותן אויר לבעירה ואז המנוע עומד על סרק תקין
לכלוך ושמנים סותמים את המעבר ואז הסל"ד יורד מ-900
זאת אופציה לבעיית טורים בסרק
תנסה להפעיל מזגן ולראות אם הטורים מתייצבים גם לזה אחראי מנוע צעדים לתת עוד אויר .
האם הוחלפו חוטי הצתה מקוריים שהם גם עלולים לעשות בעיה
צריך לבדוק בנוסף את הכוילים אם נותנים מתח תקין
ואחרון אלטרנטור שנותן מתח תקין שהרי אתה אומר כשאתה מפעיל חלונות יש ירידה במתח
הבדיקות לפי הסדר שנתנתי לך בדוק ראשית את מנוע הצעדים ואוליי גם לא תקין לאחר הניקוי
נתחיל בזה. מה הם התקלות שהראו החיבורים למחשב במוסך פיאט ?.
דוד.
נתחיל בזה. מה הם התקלות שהראו החיבורים למחשב במוסך פיאט ?.
דוד.
חיישן למדה תקול. חוץ מזה הכל טוב. אין תקלה אחת
אם הטורים עולים ויורדים אז חיישן למדה תקול
אני קניתי של בוש אונבירסלי עולה 300 ש"ח ואז מחברים את החוטים לתקע שיש לך
אורגינלי כמו האונבירסלי עולה 800 ש"ח שגם הוא בוש
אם כך, אין לך אלא להחליף קודם את החיישן.
בהצלחה דוד.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=fiat+punto+Lambda+Sensor&_sacat=0&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_odkw=fiat+punto+sensor&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
כפי שאתה רואה ההבדל בין התקע וללא הוא בין 20-50 פאונד
אני יחליף את החיישן.
אבל ידוע לכם אם זה קשור לסל"ד נמוך? 550-600 זה ממש נמוך הבנתי
אני בהחלט יחליף את החיישן ואיידע אותכם.. למרות שאיני באמת מאמין שזה יהיה התקלה. אבל בשביל הספורט נחליף.
אל תישכח לנתק את המצבר בכדי שהמחשב יתאפס כדי שיוכל להיתמודד עם השינוי הנתונים כתוצאה של החלפת חישן ואם זה לא עוזר הניתוק אז גש למוסך שיאפסו לך את המחשב של הרכב
אל תישכח לנתק את המצבר בכדי שהמחשב יתאפס כדי שיוכל להיתמודד עם השינוי הנתונים כתוצאה של החלפת חישן ואם זה לא עוזר הניתוק אז גש למוסך שיאפסו לך את המחשב של הרכב
שלום, תודה רבה לכולם. אני אחליף ואנתק מצבר. ואלך גם למוסך המרכזי שיאפסו לי במחשב
אני אחזיר לכם תשובה בעוד כמה ימים.
תודה, ושבוע טוב
יש עדכון? מעניין אותי לדעת..
אני במצב דומה לשלך,בערך. הסלד אצלי 750 בערך, ומרגישים רעידות קלות כל אימת שהרכב מגיע לעצירה מלאה. בהחלט לא נעים.
גם אצלי ניקיתי בית מצערת, פלאגים וחוטי הצתה מקוריים ועדיין יש את הרעידות המעצבנות האלה.
המליצו לי בעבר לנקות מנוע צעדים. אעשה זאת בטיפול 120K הקרוב.
אתה לא יכול לנקות מנוע צעדים בפונטו ספייס 16V
זה סותר את מה שאמר פותח השרשור כמה הודעות למעלה "אכן ניקו את מנוע הצעדים"
אתה יכול להראות לי תמונה של מנוע הצעדים בפונטו ספייס?
אם כן, אני אשמח לראות ולדעת איך ניקו אותו.
בדגם הספציפי הזה ELX 16V מנוע צעדים הבנתי שהוא מובנה בבית המצערת (אלקטרוני)
גם אני בזמו חיפשתי אותו בכל האוטו עד שכמה מוסכניקים אמרו לי
עשיתי הכל-פשוט הכל הסליל הצתה איכותי עוד איכשיהו עזר
אבל יש משהו שלא משנה מה תעשו זה יישאר תמיד.. מדובר ברכב ישן
רכב זבל ביותר הטעות הכי גדולה שעשיתי.. כמה שחושבים שלקנות בזול ולחסוך .. עלה רק ביוקר וחווית נסיעה פשוט מגעילה.. שמח שעזבתי את זה .. לא קונה לא פיאט ולא פיג'ו בחיים. 2 חברות הכי זבל שיש
חבל על הכסף הלוואי ותהיו חכמים ותמכרו תאוטו לפני שאתם הולכים להשקיע עליו עוד כסף. חבל שלא הבנתי את זה בהתחלה
תודה לכולם
***ח תכלס מסכים איתך. גם אני רציתי לחסוך קניתי את הפיאט הזו ואכלתי מרורים עד שהצלחתי להביא אותה למצב סביר ושפכתי ים כסף על תיקונים.
היום, אחרי כל ההוצאות אני מתבאס למכור ולשדרג...
גם אצלי יש את הרעידות המעצבנות האלה כל פעם שאני מגיע לרמזור, וכשאני מעלה את החלונות קצת יותר ממה שאפשר, האוטו מתחיל לרעוד עוד יותר והאור של הלוח שעונים נהייה חלש.
ראיתי שגם לך יש את הבעיה, וקיוויתי שזה נפתר. אני מבין שלא.
קיצר אוטו זבל'ה - ציון 3.
ועכשיו בואו נשים את המרמור בצד, ובהתחשב בזה שמצב האוטו די טוב, יישור קו הושלם, טיפולים כמו שעון -
איך פותרים את בעיית הרעידות במצב עצירה? הטורים בערך על 780 סל"ד. לפעמים מתחשק להם לרדת ל700 ואז לעלות. אם אני מעביר לN אז הם גם יורדים קצת ואז עולים. אם אני מעלה חלונות למרות שהם כבר למעלה הם יורדים אפילו ל650 עד שאני עוזב...
מה זה זה?
מעניין שדווקא הפונטו שנחשב לאמין שבאמינים בסופר מיני, מושמץ כאן בפורום של פונטו.
אם מטפלים כמו שצריך לא צרכים להיות בעיות! פרט לבעיית ההגה כח החשמלי (שגם אותה אפשר לסדר) לא נרשמו בעיות גדולות לפונטו.
לעניין הרעידות, ככל הנראה יש בעיה בהארקה. בדקת אותה? סגרת את כבל ההארקה כמו שצריך לכל אורכו (ולא רק בקטבים של המצבר)?
חיפשתי בגוגל - ראיתי שגם לך הייתה בעיה דומה (וזה כבר הופך אותנו ל3 עם אותה בעיית "חשמל")
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14336
תוכל בבקשה לעדכן איך נסגר הסיפור שתיארת בלינק הנ"ל?
תודה רבה!!!
אני לא החלפתי את מה שכולם מחליפים.
וכל העולם ממליץ לפתור את הבעיה ע"י חיזוק כבל ההארקה.
כרגע לי אין שום בעיה ולא דולקת לי שום מנורה מזה כמה חודשים.
בדוק את ההארקה שלך.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.