View Full Version : מותרת נסיעה עם רדיאטור חימום סתום בחלקו?
שלום שלום
הרדיאטור חימום שלי סתום קצת גם לאחר ניקוי בלחץ, והחימום ד"א עובד מעולה!
בנסיעה קצרה שעשיתי לפני שבועיים היו כל כך הרבה אדים על השמשה שהייתי חייב להדליק את מפשיר האדים הקדמי על חום ושמתי לב שנכנס קצת אוויר למערכת, מד החום זז ממש מעט מעלה ומטה כנראה בעקבות האוויר...
רציתי לדעת אם כדאי להפעיל בכ"ז חימום ברכב, יגרום לבעיות כלשהן? יפגע בראש? אני רועד מזה כי לא מזמן יצאתי משיפוץ ראש
קרררר לי :?
תודה למגיבים
תטפל בבעיית האויר במערכת זה לא סיפור
הרכב יתחמם ילך לך ראש המנוע
מד החום בנסיעה לא צריך לשחק צריך להיות מתחת לחצי בטיפה בנסיעה בימים אלה מעל הרבע
אם אתה לא יודע תשאל נעזור
היי יאיר תודה על התגובה
בפעם הקודמת פירקתי אוויר ע"י פתיחת שלושת 'הברזים', המתנה לפתיחת טרמוסטט, הפעלת מזגן על חום. אני בספק אם זה יעבוד כי אם רדיאדטור החימום מכניס אוויר למערכת הרי שבהפעלת המיזוג שנית בניקוז יכנס שוב אוויר למערכת
ולגבי מד החום
מאז שרכשתי את הרכב לפני כחצי שנה טמפרטורת המנוע נמצאת בדיוק באמצע לאחר החימום הראשוני, הייתי בטוח שזה בסדר...
ואני מבין שכדאי לי לשכוח מחימום ברכב :(
נראה שהפתיחה בלחץ לרדיאטור החימום שעשו לך במוסך סדק אותו, כפי שהזהרתי אותך.
אומרים ש"על חלב שנישפך לא בוכים", נכון שלא בוכים אבל לומדים.
ב-10/10/2011 כתבת, "לאחרונה בתחילת נסיעה (במיוחד קרה) אני שומע רעש של מים כמו שמנדנדים בקבוק מים מצד לצד, הרעש מגיע מאזור הדשבורד. הרכב במצב תקין לגמרי אחרי טיפול מלא, חום המנוע תקין ויציב, צריכת הדלק מעולה, והטורים על הכיפאק".
לדעתי יש תקלות שאפשר לחיות איתם, ולא תמיד לרוץ ולתקן.
אין לך אלא לגשר את הצינורות בקיר האש, או להוריד דשבורד ולהחליף רדיאטור.
אני באמת מצטער שהמצב כך.
דוד.
היי דוד
זה היה אחרי הטיפול הראשון
לאחר מכן עשיתי ניקוז בעצמי והרעש נעלם עד שהוא חזר אט אט, לאחר מכן הייתי בטיפול שני שכלל שיפוץ ראש מנוע שאז המוסכנית עבד על כל המערכות ובין היתר ניקז בלחץ את הרדיאטור חימום וקירור.
אני מטפל במוסך מורשה מקצועי ואמין בהמלצת רפי לין
לפני שבוצע הניקוז הוסבר לי שהם יבצעו את זה בזהירות, לאחר מכן עדכנו אותי שהרדיאטור חימום עדיין סתום מעט ומשום כך אין צורך בעקיפה ושלא משתלם להחליפו.
אז לאחר דבר
אתה ממליץ לי על גשר?
אני ממליץ לך לעקוב אחרי חום המנוע ועבודת הוונטה.
מה שמדאיג הוא שכתבת "בנסיעה קצרה שעשיתי לפני שבועיים היו כל כך הרבה אדים על השמשה שהייתי חייב להדליק את מפשיר האדים הקדמי על חום".
מקווה שאלו לא היו אדי מים חמים שנפלטו, כתוצאה של דליפה ברדיאטור החימום..
סע עם חלונות פתוחים וראה אם שוב יש הרבה אדים על החלון.
רצוי באותו מזג אוויר.
דוד.
אני תמיד עוקב אחרי מד החום
בשבועות האחרונים הקדשתי יתר תשומת לב לדבר והמד עומד בחצי לאחר החימום הראשוני ונשאר במקום.
לבצע את הבדיקה עם חימום דלוק?
תודה רבה לך דוד
הקטנה שלי מוקירה לך תודות אין סוף, וכמובן וכמובן לשאר חברי הפורום.
הפיקטנו אמורה להגיע בסביבות אפריל ואחרי כל הטיפוחים והקשר הנפשי שבניתי עם האיטלקיה אני לא חושב שאני אמכור אותה לעולם
בפיאט פונטו החימום כל הזמן פועל, קרי מיים/נוזל קרור המנוע זורמים דרך רדיאטור החימום קבוע.
בהפעלת החימום רק פותחים דלתית פנימית שגורמת לכך שהאויר יזרום, דרך רדיאטור החימום שהנו תמיד חם, ויזרק פנימה חם אל תא הנוסעים.
קצת על מע' החימום ברכב כאן: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=1619
בברכה - רפי לין
החכמתי.
תודה רבה רפי.
אני אבדוק היום את עניין האדים ואעדכן
עדכון: ביצעתי את הבדיקה ולא היו אדים כלל כשהחלונות היו פתוחים.
מה ממליצים הלאה? מעקף?
ההמלצה הלאה היא לאתר את הנזילה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.