View Full Version : נורת מנוע/הזרקה בצבע צהוב נדלקה hgt 2002
שלום חברים, ברכב פונטו hgt 2002 נדלקה נורה בצבע צהוב עם ציור של מנוע, בספר הרכב נאמר שכשנורה זו דולקת בצבע אדום, מדובר בתקלה במערכת ההזרקה. אין פירוט לגבי אותה נורה בצבע צהוב. הרכב נוסע כרגיל ואיני מרגיש בשום בעיה. מה אתם ממליצים לעשות?
תודה מראש*
נורה זאת מעידה על תקלה במע' נהול המנוע שכוללת את מע' ההצתה, מע' הזרקת הדלק, מע' הפחתת זיהום אויר וכל החיישנים.
צריך לגשת למוסך שמכיר את דגם מכוניתך ולהתחבר עם מחשב/סורק איבחון תקלות ולראות מה הגורם לתקלה.
בברכה - רפי לין
הרכב גימגם ואז נדלקה הנורה ? בכל מקרה לא הייתי רץ למוסך.
אולי היא תעלם לבד.
שחרון
הוא לא גמגם בזמן הנסיעה היתה נפילת טורים קטנה בזמן עמידה אבל ליפני שהיא נדלקה המנורה נדלקה לאחר לחיצה קטנה עד הילוך שלישי
אם אין לך בעיה בטורים חכה מס' ימים. לא צריך לרוץ למוסך על כל פיפס.
כמו שכתב שחרון, התקלה עלולה להעלם לבד.
דוד.
עכשיו הנעתי את הרכב והמנורה נעלמה אני ימתין כמה ימים ויראה אם יחזור תודה רבה לכם. איתי
חבל שלא כתבת את זה קודם, היית חוסך לי הודעה. :)
דוד.
חבל שלא כתבת את זה קודם, היית חוסך לי הודעה. :)
דוד.
לא הייתי בבית בשביל לבדוק את זה קודם :)
הבעיה נראת כמו בעית מגעים, בגלל החום ביום והקור בערב. אם יקרה שוב, שחק מעט עם הקונקטורים בתא המנוע, נתק וחבר.
דוד.
הבעיה נראת כמו בעית מגעים, בגלל החום ביום והקור בערב. אם יקרה שוב, שחק מעט עם הקונקטורים בתא המנוע, נתק וחבר.
דוד.
אתה יכול להסביר לי מה זה הקונקטורים בדיוק?
בפיאט פונטו. לפעמים ברגע שהטורים נופלים. אז המנוע ומחשב הרכב מזהה שיש תקלה. ולכן המנורה נדלקת.
לא להתרגש. בדרך כלל הפיתרון הינו ניקוי מצערת. מנסיוני זה לא קונקטורים.
שחרון
עשיתי ניקוי מצערת ואינפוזיה לאוטו לפני שבועיים
אתה יכול להסביר לי מה זה הקונקטורים בדיוק?
קונקטורים הם מחברי חשמל זכר ונקבה שאוגרים בתוכם לחות בגלל שינוי קיצוני בטמפ. כשחם הלחות מתייבשת ויוצרת קורוזיה/אבנית. זאת בעיה ידועה במכוניות שיש בהם מפלג. מכסה המפלג אוגר לחות וארבעת הפינים בתוכו מתמלאים אבנית שמונעת מהניצוץ לעבור כראוי.הזכר הוא בד'כ על החיישנים והמזרקים (פינים).
אבל יש גם מחברים שמחברים בין שני חוטי חשמל. ז.א לא על הצרכן עצמו.
דוד.
הפיתרון הינו ניקוי מצערת. מנסיוני זה לא קונקטורים.
שחרון
נראה שניסיונך לא "עמד" לך הפעם. :)
מפיונר כתב, "עשיתי ניקוי מצערת ואינפוזיה לאוטו לפני שבועיים".
דוד.
אז מנוע צעדים. אמ...פלגים שמן פלטינות עמה. ואת האלמנט.
הניקוי מצערת בוצע על ידי פרוק המצערת וניקוי מחוץ לרכב ???
אז מנוע צעדים. אמ...פלגים שמן פלטינות עמה. ואת האלמנט.
הניקוי מצערת בוצע על ידי פרוק המצערת וניקוי מחוץ לרכב ???
ניקוי המצערת נעשה בלי פירוק מחוץ לרכב אבל נוקה במוסך ונעשה אינפוזיה הוכנסו חומרים דרך הבית מצערת למנוע לנקות פיח מנוע צעדים אני חושב שזה לא זה כי עשיתי בטיפול בדיקת מחשב וזה לא הראה על שום תקלה...
איתי
ריססו לך חומר לתוך המצערת ונתנו גז?
או שעשו ניקוי עם מטלית וניקו אותה בפנים כמו שצריך!!!?
חוץ מזה בדוק קונקטורים כמו שדוד אמר.
ואין לך מה להתרגש מזה יותר מדי! אם הרכב נוסע טוב.
אז זה משהו זמני שיעבור.
שחרון
ריססו לך חומר לתוך המצערת ונתנו גז?
או שעשו ניקוי עם מטלית וניקו אותה בפנים כמו שצריך!!!?
חוץ מזה בדוק קונקטורים כמו שדוד אמר.
ואין לך מה להתרגש מזה יותר מדי! אם הרכב נוסע טוב.
אז זה משהו זמני שיעבור.
שחרון
עשיתי את האינפוזיה בגלל שהאוטו לא הרזיק טורים בעמידה ונכבה כול הזמן אז בהתחלה הוא בדק במחשב לראות אם יש איזה תקלה ואחר כך פירק בית מצערת וניקה אותה שהיא על האוטו עם ספרי ואחרי שזה לא עזר הוא החדיר חומרים לתוך הבית מצטערת לניקוי המנוע
והיום שנסעתי עליה הכול היה בסדר חוץ מיזה שמידי פעם בעמידה הטורים נופלים שוב אבל הפעם האוטו לא נכבה לי ככה זה התחיל בפעם שעברה אני כבר לא יודע מה לעשות אני מתחיל להתיאש מהרכב..!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.