התחבר

View Full Version : איזה כייף סידרתי את החימום!!!

v_sharon2
30-12-11, 17:53
סוף סוף מצאתי קצת זמן לסדר לחברה שלי את החימום בפיאט שלה(בפיאט שלי עובד מצויין),
פתחתי את הצינורות חימום דחפתי צינור גינה והתחלתי להזרים מים כ 10 דקות, הכמות חלודה שיצאה משם זה לא נורמלי!חוץ מזה שברכב היו מים רגילים .
בכל מקרה אחרי ניקוז אוויר ואחרי שהוונטה עבדה נכנסתי לרכב והחימום היה פשוט אש!!
שבוע הבא אני טס לשמשון לעשות טיפול (הבאסה היחידה היא ששמעתי שהשסתומים התחילו לדפוק,מלחיץ קצת).

שחרון
30-12-11, 22:35
יפה. תתחדש ותהנה מהחימום.

נא לשם לב שאין נזילת מים לתוך הרכב. ולבדוק מים ברדיאטור.

lior169
02-01-12, 17:26
איך מפרקים את הצינורות הנל?
החימום שלי גם עובד .. אבל לא מספיק מחמם.. וגם זה .. רק שכחום המנוע עולה לטמפרטורת עבודה....
יכול להיות שניקוי של צינור כמו שאמרת ישפר אותו ?

davidmzr
02-01-12, 17:38
אל תחפש לך צרות. אם החום שלך בסדר רק כאשרהמנוע עולה לטמפרטורת עבודה, זה תקין.
אתה עלול לגרום לנזק של נזילות ושבירת פיות של הרדיאטור.
דוד.

v_sharon2
02-01-12, 18:38
אני פתחתי את הצינורות לא מהצד של קיר האש ,פירקתי אותם מהמנוע יש צינור אחד שמגיע מכיוון האגזוז והשני מאחורי המנוע תלך לאורך הצינור אתה תבין,בכל מקרה דוד צודק יש סיכוי שישבר משהו (פקק ניקוז אוויר, חיבור של צינור וכדומה ) אם בכל זאת החלטת לעשות אז אני יפרט יותר.

lior169
03-01-12, 02:33
אני לא אעשה את זה.. פשוט חשבתי שאולי יש דרך לשפר אותו.. כי החימום אצלי לא מגיע לרמת חימום של אף רכב שנסעתי בו עם חימום...
בכל אופן.. לי זה לא כל כך משנה.. חברה שלי היא הבעיה.. אני לא אתחיל להשתגע בשביל זה..

v_sharon2
03-01-12, 21:00
חברה שלך פרגן לה!!אני סידרתי בפיאט של חברה שלי את החימום ,מסכנה קפאה מקור .

lior169
04-01-12, 02:46
חח סבבה.. אבל הבעיה *** שרוב הנסיעות שלי ושלה זה בתוך העיר.. שהאוטו לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה .. והמזגן מוציא אויר קפוא.. (האמת שגם בשיא שלו הוא לא הכי טוב.. אבל בקטנה.. נזרום עם זה.. כמו שאמרתי.. לי לא מפריע המזג אויר.. אני לא מפונק יותר מידי..)

MoRtZkInG
07-01-12, 16:09
המצב בפונטו שלי (ספייס 2005) בדיוק כמו אצל ליאור.
רק כשהרכב מגיע לטמפ' גבוהה (אמצע השעון חום, וזה לוקח איזה 5-10 דקות בנסיעה בבין עירוני) המזגן מתחיל לחמם.
עד אז - אויר קר קר קר.

נכנסתי השבוע למוסך שמתמחה במזגנים (אדרי בחוצות המפרץ בחיפה) כי היו לי כמה דקות, והוא הציע לעשות ניקוז לרדיאטור הפנימי ולהחליף נוזל קירור.
כיוון שהיה לו רק נוזל שלו ולא פרפלו - לא עשיתי את זה שם.

מה שלי מוזר זה שהחלפתי את המים שהיו ברדיאטור לפרפלו לפני כמה חודשים כשקניתי את האוטו.
הוא אמר שיכול להיות שהם לא עשו ניקוז כמו שצריך, אבל לפי מה ששרון כתב פה בהודעה הראשונה - אולי זו בעיה אחרת?

Lexxxa
07-01-12, 17:49
MoRtZkInG,
זה תקין, כל רכב צריך להיתחמם בשביל להוציא חימום.
הרי מה שמחמם את האויר זה רדיאטור שבו עוברים מים של קירור מנוע.

MoRtZkInG
07-01-12, 18:22
אני מבין, השאלה היא למה זה לוקח כל כך הרבה זמן.
וכמו שליאור כתב - גם אחרי הזמן הזה - זה מחמם הרבה פחות ממה שאני מכיר מכל אוטו אחר...

זה לא קל להיכנס לאוטו ב-2 בלילה לנסיעה של 5 דקות ולקפוא מקור כל הדרך...

Lexxxa
07-01-12, 18:24
5 דקות זה סביר מאוד לחימום מנוע מנגיד 10 ל90 מעלות.

lior169
07-01-12, 19:01
אני מבין, השאלה היא למה זה לוקח כל כך הרבה זמן.
וכמו שליאור כתב - גם אחרי הזמן הזה - זה מחמם הרבה פחות ממה שאני מכיר מכל אוטו אחר...

זה לא קל להיכנס לאוטו ב-2 בלילה לנסיעה של 5 דקות ולקפוא מקור כל הדרך...

אני חושב שזו הבעיה

v_sharon2
07-01-12, 22:06
הרדיאטור חימום שלך אפשר להגיד עובד חלקית גם אצל חברה שלי זה היה ככה עד שהוא נסתם לגמרי ,לך תקן את זה ותהנה מחימום נורמלי.

MoRtZkInG
02-02-12, 18:41
ביקרתי במוסך השבוע (מורשה, הכוכב בחיפה), וביקשתי שהם יבדקו גם את הבעיה של החימום של המזגן.
הם אמרו שהבעיה היא ברדיאטור הפנימי, שזה משפיע רק על החימום של המזגן, והם לא "משפצים" או "מנקים" אלא רק מחליפים.

הם אמרו שניקוי כזה יכול להרוס את הרדיאטור, שזה ישבור שם דברים וידפוק שסטומים או לא יודע מה, ונתנו הצעת מחיר של 2500 שקל להחלפת הרדיאטור (אפילו לא טרחתי להתמקח).

חשבתי לנקות את זה בעצמי כמו שרון או ללכת למוסך אחר שמתמחה במזגנים (מישהו מכיר אחד טוב בחיפה/קריות? שמעתי ש"דרעי" בהסתדרות טוב ואמין?), ולבקש מהם.
ניקוי כזה אומר שצריך להחליף את הנוזל קירור? זה אומר שאני צריך לקנות 2 פחיות של פרפלו (כי מוסכים אחרים לא יחזיקו את זה אצלהם).
שרון - אתה יכול לפרט מה אתה עשית?

v_sharon2
02-02-12, 18:58
פתחתי את הצינורות שמתחברים לקיר האש(שני ציורות צמודים אחד לשני)הכנסתי צינור גינה ירוק ופתחתי את השיבר נתתי למים לזרום בזרם סביר(לא חזק ולא חלש).יצא לי משם מלא חלודה אז חיכיתי עד שיצאו מים נקיים.לאחר מכן סגרתי את הצינורות מילאתי מים וניקזתי אוויר בעזרת הפרפרים שמיועדים לניקוז אוויר.
ומאז החימום עובד כמו חדש.

MoRtZkInG
02-02-12, 19:06
אם תוכל למצוא תמונה ברשת ולסמן עליה - זה יעזור כדי שנוכל ללמוד.
פתחת שני צינורות - מאחד הכנסת מים ומהשני המים יצאו?
זה משפיע על המים ברדיאטור הרגיל (כלומר לא מים, פראפלו)? צריך אחרי זה להוסיף מים מחדש?
אחרי שעשית את זה, מאיפה מילאת מים, מהמיכל הרגיל של המים (בחזית של המנוע, איפה שממלאים פראפלו?)

Lexxxa
03-02-12, 00:03
אני חושב שזו הבעיה

הסבר, פרט ונמק :)

MoRtZkInG
03-02-12, 10:16
מה שהתכוונו שגם אם זה בסדר שלוקח 5-10 דקות למנוע להגיע לטמפ' עבודה, גם אחרי זה - ה"חום" שיוצא מהמערכת מיזוג הוא נמוך מאוד. זה חמים ולא "חם".
לא דומה לאף מכונית אחרת שנסעתי בה - וזה גם מה שהיה באוטו של חברה של שרון, והוא אמר שניקוי הרדיאטור הפנימי פתר את זה.

השאלה אם זה מסוכן כמו שבמוסך אמרו לי.