PDA

View Full Version : גיר רובוטי "מושך" הילוכים בגרנדה שנת 2008

ehudfisher
14-12-11, 09:04
קניתי לפני חודש וחצי גרנדה פונטו, ומאז התקלות נופלות עלי אחת אחרי השנייה, וזה כשהרכב עבר את הבדיקה במכון בצורה חלקה לגמרי.

הלך לי האלטרנטור (היה סיוט להחליף) ואז מחשב הגיר השתגע וכל המנורות בדשבורד הבהבו כמו חנוכיה, מה שבסופו של דבר הסתכם ביום וחצי של חיפוש והחלפה של יוניט-ברקס סוררת - בלי ספק התקלה הכי מוזרה שנתקלתי בה מימי.

הכל היה בסדר שבוע, ואז פתאום, משום מקום, הרכב התחיל למשוך את ההילוכים השני והשלישי. בנסיעה במצב אוטומטי כאשר "מצב חיסכון" (E) מופעל, ההילוכים עולים אצלי בדרך כלל בין 2000 ל-2500 סל"ד, כשפתאום הרכב השתגע ומדי פעם "מושך" עד ל-3500. זה לא קורה במעבר מרביעי לחמישי וקורה פחות בין ראשון לשני. כשזה קורה אני בדרך כלל "משחרר" את התקיעה ידנית (כלומר מעביר הילוכים בעצמי).

הרכב אחרי טיפול 10K.

למישהו יש רעיון?

תודה,
אהוד.

ALÞћÃ
14-12-11, 10:32
ברובוטית שלי יש נטיה לגיר למשוך את הילוך שני אל קו ה 3,000~ סל"ד במקרים של ירידה או מישור עם נטיה לירידה (כן, גם כשמצב E מאופשר). זה מעצבן, אבל למדתי לחיות עם זה. אצלך עושה רושם שהמצב קצת יותר חמור. לא חושב שיש הרבה ברירות מלבד לגשת לאבחון הגיר במוסך מורשה - ייתכן שלאחר החלפת האלטרנטור, נוצר צורך בכיול ממוחשב של הגיר מחדש.

e_sorani
04-01-12, 22:45
קח בחשבון שהרכב מתחשב בעוצמה שאתה לוחץ על הדוושה.