התחבר

View Full Version : כיוון בלם יד אונו 93' 1100


06-01-07, 16:02
שלום לכולם!
זוהי הודעתי הראשונה בפורום, אך אני מרבה לבקר בו מזה זמן מה. לכן ראשית הרשו לי לשבח את הפורום המקצועי והחברים בו העוזרים אחד לשני!

ולעניין..

כיצד מכוונים את בלם היד ? האם בתופים עצמם או שניתן לכוון גם בידית הבלם?

ואם כבר אז שאלה נוספת: הלחיצה על דוושת המצמד קשה, אך יש הפרדה טובה (בבדיקה המסורתית של הכנסת הילוך ושיחרור איטי..) בנוסף נשמע רעש חיכוך צורם (כמו דלת שנפתחת בחריקה) מכיוון הקפיץ של הדוושה(הקפיץ חלוד)- האם זו הסיבה לקושי? כלומר האם החלפת הקפיץ תפתור את הבעיה?

08-01-07, 23:50
חבר'ה אשמח לחוות דעתכם..

09-01-07, 07:37
איתי שלום!
לצערי אין לי ניסיון בכיוון בלם היד באונו אך בפונטו שלי אני מכוון את בלם היד מידית הבלם עצמו שם יש בורג שמהדק את הבלמים האחוריים . לדעתי תבדוק שם ואם לא משם אז נותר רק מהתופים עצמם.
לגבי הקלצ עצמו חוץ מהקפיץ שיש לך ברכב ההתנגדות נובעת מהניתוק של המנוע מהגיר כלומר מקפיץ בקל'צ עצמו (בדיסק הניתוק) . ולכן לדעתי לא יעזור החלפת הקפיץ .
עמית

09-01-07, 09:35
היי איתי.

אם הרפידות בסדר, אז את ידית בלם היד מכוונים מתחת לאוטו. אם תזחל מתחתיו, ותעקוב אחרי הכבלים שמובילים מהתופים, אז אתה תראה איפה הם נפגשים, ואיפה נמצא האום כיוון הזה.

לגבי הקלאצ', אני מאמין שעמית צודק, אבל אתה יכול לנסות לסלק את הקפיץ מהדוושה ולראות אם זה משפיע. לדעתי ההשפעה תהיה זניחה, ואתה סתם מחפש צרות ;)

09-01-07, 23:41
אכן הכיוון מתבצע במפגש המיתרים מתחת לאוטו!

לגבי המצמד, הגיוני מאוד שאחד הקפיצים בדיאפרגמה הקפיצית תקול! ואם זה כך, ומכיוון שזה נסבל בהחלט- לא אגע בו לפי שעה.

תודה על העזרה!