View Full Version : רעש מעצבן ביותר מהכסאות הקדמיים בפונטו ELX
היי,
לפני כחודש, עת קניתי את הרכב, שמתי לב לרעש מעצבן, מאין נקישה כזו, כאילו בורג נפל על רצפה, או מטבע הונח על שולחן, כל אימת שאני מתחיל בתחילת האצה או בלימה - כאילו יש מתכת שזזה בתוך האוטו.
הפכתי את הרכב, שעות חיפשתי אחרי הרעש. חשבתי שזה מאיזור הבלמים, אבל המוסכניק לא שמע הבחין בשום בעיה. לבסוף גיליתי - כאשר מזיזים את המושב על-גבי המסילות שלו קדימה ואחורה, יש גולות קטנות בפנים שייעזרו לו לנוע. היום פירקתי את הכסא, הזזתי את המסילות, ואכן זה הרעש.
יש למשהו את התופעה הזאת גם?
יש פתרון ?
תודה
גם לי התחילו היום רעשים מעצבנים מאיזור החלק הקדמי, לא הצלחתי לבודדד בדיוק מאיפה, אבל זה נשמע דומה למה שתיארת. הפירוק של הכיסא עזר לך לפתור את הבעיה בסוף?
אני לא מאמין שיש עוד בנאדם בעולם שיש לו את הבעיה ההזויה הזו...
אני כבר משתגע מזה. כל פעם שאני מאיץ או בולם, אני כבר מכין את עצמי לנקישה מעצבנת. ואז אם במקרה זה לא קורה, אני ממש מופתע :)
האמת שפירקתי רק את הכסא נהג. ראיתי את הגולות בפנים, אבל לא עשיתי שום פעולה מיוחדת ע"מ לפתור את הבעיה, למעט לשחק עם המסילה קדימה ואחורה בטירוף, בתקווה שמשהו טוב ייקרה.
האמת שהיום לא היה רעש מכיסא הנהג, אלא רק מזה שלידו. יכול להיות שכסא הנהג הסתדר.
כיום, גם כשמזיזים את הכסא שליד הנהג על הציר, שומעים רעש נקישות של הגולות. אז אם תזיז את הכסא על המסילה ותשמע רעש מעצבן, אז גם אתה באותה סירה איתי.
מחר אבדוק אם כסא הנהג הסתדר.
לילה טוב
דווקא ניסיתי להזיז את הכסא כדי לחפש אם משהו נתקע מתחתיו, ולא שמעתי רעש, אני אבדוק שוב היום. זה באמת רעש מטריף, כבר חשבתי לקחת אותו למוסך שיבדקו אבל אני אפילו לא יודע לכוון אותם ואני לא רוצה שסתם יתחילו לפרק לי את האוטו. בינתיים אני מדליק רדיו חזק...
עם הרעש מהכסאות לא נפתר לכם ,אז תנסו ללכת לכיוון הפלסטיק מתחת להגה,שם יושב המנוע של ההגה החשמלי,אצלי היו רישרושים ולקח לי המון זמן להבין מאיפה הם,לאחר פירוק של כל דבר אפשרי בקדמת הרכב(כולל מושבים)חבר הבחין שהרעש מגיע מהמנוע הגה עצמו ,בזמן בלימה יש רישרוש חזק או כאשר אני נוסע במהמורות בכביש ישנו רישרוש מעצבן.
מקווה שאצלכם זה באמת מהכסאות כי אצלי צריך לפרק הגה וכרגע זה הארנק לא מאשר לי הוצאות כאלה.
לא בטוח שהמקרה שלנו עדיף...
אני לא רואה איך הבעיה שלי נפתרת - עדיין רעש של גולות זזות משתי הכסאות הקדמיים בהאצות ובבלימות. הזוי לגמרי
כרגע אצלי הרעש נמצא כל הזמן, לא רק בהאצה או בלימה. דווקא בנסיעה מהירה במהירות קבועה הוא יותר מפריע, בכל מהמורה בכביש שומעים אותו. באמת בעיה מציקה, לא יודע איך לפתור אותה כרגע.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.