PDA

View Full Version : מה העלות אחזקה שלכם בשוטף? + דיעות על ליסינג פרטי

benn
27-10-11, 13:12
אהלן,
אני כבר תקופה מחפש רכב טוב ולא מוצא (או שמוצא והקדימו או ביום).

בזמן האחרון התחלתי לבדוק אופציה של ליסינג פרטי, מחישובים גסים שעשיתי ראיתי שהאחזקה לא אמורה לעלות על 1400 ש"ח לחודש ויש רכב חדש, מינימום תקלות. השאלה כמה האחזקה שלכם על רכבים יד שניה, שיש להם טיפה יותר תקלות.. ממה שחישבתי ראיתי שאני אמור להגיע לאותו מספר+- לכן רציתי לשמוע קצת מספרים ודעות ממכם :-)

תודה

eli_h1
27-10-11, 17:38
זה מאוד אינדיוידואלי ואני אפרט:
כמות הנסועה השנתית, שווי הרכב (כלומר איך טיפלו בו עבר, מחירון: לרכב שנת 2000 יש יותר בעיות מלרכב שנת 2006), מקום הטיפולים,אני גם אכניס למשוואה את הירידה של הערך של הרכב השנתית שמאוד מאוד חשובה וכ'ו.
לרכב חדש יש יתרונות וחסרונות הכל תלוי בתקציב שלך.

shyosi
27-10-11, 23:22
ירידת ערך הרכב (פחת).
ביטוח,
טסט,
בלאי.
כל אלה נמדדים בכסף.
יש גם דברים שאינם נמדדים בכסף אבל חשובים מאוד, כגון:
הטירחה הכרוכה בלענות לעשרות נודניקים בזמן מכירת הרכב,
כאב הלב כאשר דופקים לך את האוטו ו/או שורטים לך אותו (ברכב ליסינג זה ממש לא מעניין אותי).

benn
28-10-11, 00:02
ירידת ערך הרכב (פחת).
ביטוח,
טסט,
בלאי.
כל אלה נמדדים בכסף.
יש גם דברים שאינם נמדדים בכסף אבל חשובים מאוד, כגון:
הטירחה הכרוכה בלענות לעשרות נודניקים בזמן מכירת הרכב,
כאב הלב כאשר דופקים לך את האוטו ו/או שורטים לך אותו (ברכב ליסינג זה ממש לא מעניין אותי).

אתה מתבלבל לדעתי עם ליסינג תפעולי.. שם הרכב לא באמת שלך ולא מעניין אותך כל כך מה קורה איתו, הרי הרכב הוא תכלס בהשכרה.
בליסינג פרטי, או רכב שאתה קונה בהלוואה (תכלס אותו דבר), הרכב שלך ואם תחליט בסופו של דבר להחזיר אותו לחברת הליסינג ולקבל עבורו את ההפרש, הרי שהם יורידו לך מהסכום על כל דפיקה וכל תאונה שעשית (בדיוק כמו ברגע שתרצה למכור את הרכב לבנאדם פרטי, אלא שפה לפי מה שקראתי דופקים אותך קצת יותר, כי אין לך ברירה) - אבל ברגע שמחליטים הרכב הולך "פוף" בלי כאבי ראש באמת של איך למכור וכדומה..

ממה שהבנתי עד עכשיו, לדעתי הליסינג הפרטי מאוד נחמד ונוח, אבל לא כדאי לרכבים חדשים בגלל ירידת הערך הקשה בשנה-שנתיים הראשונות, ולכן ליסינג פרטי הוא כן אופציה מעולה, אבל לבצע אותו על רכב 2009, על רכב שבערך שנתיים שלוש על הכביש.

אם יש לכם דעות נוספות בנושא אני אשמח, למדתי המון בנתיים בזכות התגובות פה ובפורומים אחרים