התחבר

View Full Version : משאבת קלצ'

קליין
27-10-11, 00:12
שלום
יש לי פונטו 2001 שהחליפו קלצ'
עדיין מידי פעם הדוושה קצת קשה
אמרו לי שכדאי להחליף את משאבת קלצ'
האם זה מסובך לבצע לבד והיכן היא נמצאת
תודה

dutu79
27-10-11, 02:54
שלום
לקלצי יש 2 משאבות : עליונה ותחתונה . כדאי לבדוק בדיוק איזה מהן עושה בעיות. אני לאחרונה החלפתי את העליונה שהיא מחוברת לדוושא של הקלצי ועדיין לא עזר כל כך .
לא החלפתי לבד כי זה היה לי מסובך , במורשה זה עלה איזה 250-300 שח .
בדוק איפה הבעיה לפני שתחליף סתם. בהצלחה .

davidmzr
27-10-11, 08:22
לדעתי הבעיה שלך אינה באחת ממשאבות הקלצ'.
אלא בקלצ' עצמו. לא, לא צריך לרוץ ולהחליף אותו.
דוד.

קליין
28-10-11, 01:12
לדעתי הבעיה שלך אינה באחת ממשאבות הקלצ'.
אלא בקלצ' עצמו. לא, לא צריך לרוץ ולהחליף אותו.
דוד.

ישנם רעשי חריכה מעצבנים ולפעמים הוא לא חוזר חלק
שמן גיר גם קשור לזה

dsela
02-11-11, 18:16
ממליץ לך לבדוק אם משאבת הקלאץ' התחתונה (זו שמתחברת לקלאץ' עצמו, מתחת למצבר אצלי בSX2001) עשויה פלסטיק, ואם כן, להחליפה בתחליפית העשוייה מתכת. כמו שכתבתי בעבר פה:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=13064

הבעייה אצלי נפתרה לחלוטין לאחר ההחלפה.

קליין
04-11-11, 15:23
ממליץ לך לבדוק אם משאבת הקלאץ' התחתונה (זו שמתחברת לקלאץ' עצמו, מתחת למצבר אצלי בSX2001) עשויה פלסטיק, ואם כן, להחליפה בתחליפית העשוייה מתכת. כמו שכתבתי בעבר פה:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=13064

הבעייה אצלי נפתרה לחלוטין לאחר ההחלפה.
האם ניתן להחליף לבד את השאבה מסובך ?

dsela
05-11-11, 22:06
ממש פשוט עם מעט ידע טכני וקצת כלים..יש הסבר טוב בהיינס אם יש לך או שאתה יכול להשיג.
פירוק המצבר והוצאתו, פירוק מגש המצבר (מפתח\בוקסה 13 בשביל המגש ו8 בשביל נעלי הכבל של המצבר). בהיינס כתוב לפתוח את מכסה נוזל הבלמים (שמשותף גם לקלאץ' ההידראולי), לשים חתיכת ניילון ולהבריג חזרה את המכסה כך שהנוזל לא יברח החוצה כשמפרקים את המשאבה. אני לא יודע עד כמה זה נחוץ, אני עשיתי את זה ליתר בטחון.
המשאבה מחוברת עם שני ברגים (13 אם אני לא טועה). לאחר שמפרקים אותה שולפים החוצה את צינורית הנוזל ע"י לחיצה על הפלסטיק במחבר ומשיכת הצינורית.
חיבור המשאבה החדשה עם שני הברגים, דחיפת צינורית הנוזל חזרה למשאבה החדשה.
ניקוז אויר - אני עשיתי את זה ע"י כך שמישהו אחר לחץ את דוושת הקלאץ', ואני פתחתי קצת את בורג הניקוז שעל המשאבה עד שיצא מעט נוזל ללא אויר, ואז סגירת הבורג (כאשר הדוושה עדיין לחוצה). לעשות אותו דבר שוב עד שהדוושה עולה ויורדת כרגיל, ולבדוק נזילות מחיבור הצינורית ובורג הניקוז. יכול ליהיות שתצטרך להוסיף מעט נוזל בלמים.
הרכבת המגש והמצבר, וזהו.