View Full Version : החלפת נורה, רעידות וטיפול לרכב
שלום רב,
ברשותי פונטו ספייס 2001
105,000 ק"מ
1. בימים האחרונים שמתי לב כי האיתות השמאלי מאותת במהירות לא רגילה.
לאחר מכן שמתי לב שהאיתות השמאלי הקדמי לא פועל.
האם זו הסיבה (כהתראה) ?
יש לי נורה של הפנס הרגיל. האם מתאים גם לאיתות?
האם אפשר לבצע החלפה של נורה כזאת באופן עצמאי?
2. בזמן שהרכב מונע ועומד, ישנן רעידות של הרכב כולו לסירוגין.
מה יכולה להיות הבעיה?
3. בעוד כחודשיים ידרש לעשות טסט, איזה טיפול כדאי לעשות לפני טסט?
אם כבר טיפולים- כל כמה ק"מ צריך לבצע טיפול?
תודה מראש,
אלעד.
כשהאיתות מהבהב בצורה מהירה מהרגיל זאת אומרת שנורה אחת של האיתות שרופה ובמקום שהמתח יתחלק ל3 נורות אז הוא מתחלק ל2 וכך הוא עובד יותר מהר
נורת דרך אינה מתאימה לאיתות
אין לך מה לדאוג
עלות החלפת נורה שרופה כזאת היא 10 ש"ח לכל היותר
האם כשהרכב רועד הטורים יורדים?
אם לא מומלץ לבדוק תושבות מנוע
נצל"ש - פונטו אוטומטית 2002 - רעידות בסרק:
ניקוי בית מצערת יסודי (כולל פירוק וספריי קרבורטורים) נעשה לפני שבוע.
כאשר הרכב בD ברמזור, ישנם הרבה רעידות ממש מרגיזות. הסל"ד עומד על 800 והכל טוב, ואז פתאום הוא מתחיל לרטוט והטורים יורדים ל700 וחוזרים ל800 וחוזר חלילה.
זה קורה לסירוגין פעם כן פעם לא.
מה השלב הבא בתיקון? החלפת חוטי הצתה? מה עוד אפשר לנסות?
שאלה נוספת: פתחתי מכסה מנוע הבוקר וראיתי שיש רעש חזק של בריחת אוויר מהאיזור הזה
http://imageshack.us/photo/my-images/594/img0188h.jpg/
מה זה האויר הזה? האם זה תקין? האם זה קריטי שיש בריחת אוויר משם?
תודה לעונים
כנראנ יש בריחה בואקום.זה מסביר גם את הרעידות.
מערכת צריכנ להיות סגורה ולא לשאוב אוויר מבחוץ.
זה לא בריחת אוויר, אלא יניקת אוויר.
בדוק את הצינור המוביל מהקניסטר לסעפת יניקה.
אם הצינור תקין, שסתום הקניסטר תפוס במצב פתוח או הקניסטר דפוק. אתה לא אמור לשמוע יניקת אוויר. כדי לבדוק מי מהם תקול, פתח את מכסה טנק הדלק הניע מנוע בסרק, שים דף נייר לסתום את פתח מילוי הדלק. אם הדף נדבק כלומר יש ווקום, אז השסתום תפוס במצב פתוח. השתמש בדף גדול היזהר שלא ישאב פנימה. אם אין ווקום במכסה הדלק קופסת הקניסטר סדוקה. כל זאת בתנאי שהצינור לסעפת תקין.
בדוק ועדכן.
דוד.
טוב מהמעט שהצלחתי לראות בחושך עם פנס, נראה שכל הצנרת באיזור של הקניסטר תקינה, לא נראו חריגות מיוחדות...
הנעתי והצמדתי דף לפתח הדלק, לא נראה שיש וואקום, לקחתי דף A4 ונייר טישו, שתיהם לא התרגשו במיוחד מהמאורע. (אנחנו מדברים על הפתח שאליו אני מתדלק, נכון? לא כל כך הבנתי איזה וואקום צריך להיות- כשאני פותח את מכסה המילוי, יש חלל באורך 5 ס"מ שבסופו יש מכסה ירוק שידית מילוי הדלק מסיתה אותו וממלאת דלק פנימה. האם זה לא מפריע לוואקום?)
"בדוק את הצינור המוביל מהקניסטר לסעפת יניקה" - האם זהו הצינור המוקף באדום בתמונה המצורפת ?
נראה שהתנאים (לילה)לא מאפשרים לבדוק בצורה נאותה.
פרק את הצינור בצד הסעפת , נשוף פנימה (מנוע כבוי) אם עובר אוויר השסתום תפוס. כמובן שאים הצינור בסדר.
זהירות לא לשבור את הפייה, שפוך בקצה מעט מים חמים כדי שהצינור יתרכך.
דוד
תודה על התגובה.
לא הבנתי בדיוק מה לפרק, מאיזה צד ולאן לנשוף?
בתמונה שמצורפת בהודעת הקודמת - האם מדובר בצינור שמוקף באדום?
אם כן, האם התכוונת לניתוק הצד ה"תחתון" (בתמונה) של הצינור?
אם כן, האם אני צריך לנתק אותו ולנשוף לכיוון החלק ה"עליון" של הצינור (לכיוון הקניסטר)?
אם כן, ואכן עובר אוויר, אזי ניתן להסיק שהשסתום סתום (וזה לא תקין?) ?
התשובה לכל השאלות היא כן.
חוץ מהאחרונה.
דוד.
בוצע- הצלחתי לנשוף אוויר לתוך הצינור בקצב איטי למדי.
לא הבנתי מה אני מבין מהתוצאה הזאת:
" נשוף פנימה (מנוע כבוי) אם עובר אוויר השסתום תפוס. כמובן שאים הצינור בסדר." ?
פתח את מכסה מילוי הדלק ונסה שוב. יהיה לך יותר קל לנשוף פנימה.
בשלב זה נראה שהשסתום תפוס פתוח.
לא אמור לעבור אוויר חזרה, משום שאם הרכב כבוי, השסתום צריך לאטום.
לחלופין אפשר לפרק מהקניסטר את הצינור שהולך לטנק, להניע, לסתום עם האצבע את הפייה ולשמוע אם עדיין יש יניקת אוויר.
דוד.
בוצע. שוב. הפעם עם מיכל דלק פתוח (שוב, אנחנו מדברים על הפתח שדרכו ממלאים דלק בתחנת דלק?).
אכן, היה מעט יותר קל לנשוף. יש התנגדות מסויימת לנשיפות, אבל בוודאות ניתן לומר שאין אטימה מוחלטת בנתיב הנ"ל.
לגבי החלופה שהצעת, האם הניתוק צריך להיות באיזור העיגול הוורוד בתמונה המצורפת? אם כן, איך לנתק? האם פשוט להפעיל כוח וזה יתנתק?
בכל אופן, לפי מה שאני מבין ממך "בשלב זה נראה שהשסתום תפוס פתוח". מה עושים עם זה ?
תודה רבה על העזרה והתמיכה!
1, כן פתח שדרכו ממלאים דלק.
2, כן העיגול הוורוד בתמונה.
3 , לנתק בזהירות, לשפוך עליו מים חמים שיתרכך. האחריות לשבירת הפייה עליך. :)
4, מה עושים ?, מפרקים את הקניסטר ובודקים למה השסתום נתפס, ייתכן שיש עליו פייח.
אפשר גם לבדוק עליו התנגדות.
אם כאשר תפרק את הצינור שהולך לטנק, תניע ותסתום עם האצבע, ותשמע רעש יניקה, בית הקניסטר סדוק. או השסתום משוחרר. בכל אופן צריך לבדוק.
דוד.
היי,
אתמול אצל שמשון, במסגרת החלפת נוזל קירור, ביקשתי שיעיפו מבט על הקניסטר (לא הצלחתי לפתוח את הצינור המדובר למעלה), ולדברי המוסך "הרעש שאני שומע הוא תקין...".
הרכב ממשיך לרעוד בסרק לעיתים די קרובות - כמעט כל רמזור שני יש רעידות.
בנוסף, היום הפעלתי מזגן על קור (מקפיא...) אבל הרעידות מתגברות בצורה משמעותית. יש נפילות טורים \ קפיצות טורים בסרק - מ800 ל600 וחזרה, וגם נקישות \ קפיצות בהאצה חזקה.
הגעתי למצב שזה בלתי נסבל לסוע ברכב כאשר המזגן פועל,
וזה נורא לא כיף לסוע כאשר המזגן לא פועל.
לפני שאני מפקיד את הרכב אצל שמשון ואומר לו "תפתור את זה, ויהי מה...", יש לכם הצעות אחרונות?
תודה
תוספת:
מדובר בELX שנת 2002.
קראתי על מנוע צעדים - האם אפשרי לנקותו בפונטו הנ"ל? האם החלפה זה עניין טריוויאלי? טווחי מחירים למנוע חדש?
חוטי הצתה? האם קשור?
אכן כדי לבדוק חוטי הצתה.
מחירם ירד משמעותית בשנים האחרונות. והוא עומד כיום על בערך 230 ש"ח לכל הסט. מומלץ לבדוק.
לפני שאתה נכנס לבור ללא תחתית.
מה עם ניקוי מצערת? בוצע? כמו שצריך?
עדכון: הבעיה נפתרה - חוטי הצתה
הבעיה: התחילו רעידות ברכב ונפילת טורים \ משחק עם הטורים במצב סרק. כמו כן בהאצות הייתה תחושה של פמפום \ קפיצות, בעיקר בהתחלת נסיעה מעמידה.
כאשר המזגן דולק - רעידות התגברו, והטורים היו קופצים בטירוף.
דרכי פתרון: בהמלצת הפורום התבצע ניקוי בית מצערת יסודי - הדבר לא פתר את הבעיה.
הומלץ לי בשרשור הנוכחי לבדוק את הקניסטר בעקבות רעש של פליטת \ יניקת אוויר. במוסך "שמשון" טענו שהרעש הזה תקין.
הגעתי היום בבוקר לשמשון שוב, והפעם נתתי להם להרגיש את הקפיצות בטורים כאשר הרכב עומד.
מיד הוא חשד בחוטי הצתה, והחליף אותם. בדרך הוא אמר שהפלאגים גמורים והחליף גם אותם (החבר'ה שם נראים אמינים ונחמדים. אני מגיע עם חיוך ויוצא עם חיוך).
תוצאה סופית: הרעידות הפסיקו, והרכב מתנהג ומגיב הרבה יותר טוב לליצת דוושת הגז:
הייתה לי בעיה נוספת ברכב שדוושת הגז הייתה מגיבה רק אחרי לחיצה די משמעותית עליה. כעת דרושה לחיצה קלה מאוד על הדוושה ע"מ להתחיל נסיעה. תענוג.
מחירים לא כולל מע"מ:
מחיר חוטי הצתה: 240
מחיר 4 פלאגים: 160
עבודה: 64
תודה.
שמח שהבעייה נפתרה . רציתי לשאול , אני מניח שקנית ערכת חוטי הצתה מקוריים ?
האם יש הבדל מהותי בין חוטי הצתה מקוריים לבין חוטי הצתה סיניים/מיוצרים באר"הב אך מורכבים בישראל ?
מחירים שהצלחתי לברר :
סיני - 100 שקל
מיוצר בארה"ב אך מורכב בישראל - 100 שקל
מקורי - 224 שקל
תודה !
madmongo, איך לומר ?. לא שמעת שום רעש חריג של יניקת אוויר.
צריך לדייק בתיאור התקלה, אני יודע שלא תמיד אפשר.
דוד.
מה לעשות שיש רעש חזק של בריחת אוויר מהאיזור המדובר? כנראה הוא לא חריג, אבל יש רעש חזק בוודאות.
שלא תבין אותי לא נכון, אני ח"ח לא מאשים, סה"כ מנסה לסכם כמה שיותר פרטים על התקלה, למען הדורות הבאים.
תודה רבה על העזרה, בכל אופן.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.