View Full Version : נורת גיר+ תמונות
חג שמח לכולם,
מזה כשבוע נורת גיר מהבהבת באופן קבוע, לאחר שהיא נדלקה לסרוגין בחודש האחרון.
כאשר פתחתי את מכסה המנוע הבחנתי בנזילת שמן ככל הנראה מדובר בשמן גיר.
הורדתי ל-L וכו' לא עזר.
החלפת שמן גיר נעשית בדייקנות, כל 40,000 ואף מעבר לכך. בדקתי שמן גיר ולא חסר. הנסיעה ברכב חלקה ללא רעשים חריגים.
האם יכוליות שהפילטר שמן, ההוא שלא מחליפים אותו, הגיע זמנו? יצויין כי על אותו פילטר נסעתי לפחות 110,000 ק"מ.
אני מעלה תמונות אולי זה יעזור.
תודה לכולם.
סורק תקלות יעזור לך
מקווה שצריך להחליף רק שמן ,אטם,פילטר שמן גיר
צריך לבדוק אם השמן חדר לאיזור חיישן שמן גיר אם יש כזה.
יש מכוניות שבדיקת שמן גיר נעשית כשהמנוע פועל ואז תראה שחסר לך בדוק את זה ואם חסר הוסף
לפני שעה ניתקתי את המצבר לחמש דקות והנורה הפסיקה להבהב. בדקתי שמן גיר כשהרכב חם- לא חסר.
אולי הפילטר עייף? אולי מקום אחר? כיצד ניתן לזהות את מקור הנזילה?
אשמח אם מישהו מהפורום עם מקרה דומה יוכל לייעץ לי.
תנסה להחליף את הפילטר שמן
תנסה להחליף את הפילטר שמן
בדקתי מחירי הפילטר גיר שמן. עלותו כ-680 ש"ח הם השתגעו? פילטר גיר שעולה 50 ש"ח ברכב רגיל עולה בספייס פי 10 ויותר????
מי סיפר לך שפילטר שמן גיר לספייס, עולה 680 ש"ח.
אני יכול לקנות לך בפחות מ-60 ש"ח.
דוד.
davidmzr ,
גם כידוע לי הפילטר שמן לגיר ברכב הזה (ELX) עולה בסביבות ה500 שקל + למקורי (למרות שהיצרן כתב שלא צריך אף פעם להחליף אבל המורשים של פיאט בישראל ממליצים)
על איזה 60 שקל אתה מדבר?
אולי התכוונת פילטר שמן לגיר רגיל ולא לרציף?
davidmzr ,
על איזה 60 שקל אתה מדבר?
ייתכן שאתה צודק אברר זאת שוב.
יוסי צילצלת למקום שנתתי לך ?. מה אמר על המחיר ?.
דוד.
ייתכן שאתה צודק אברר זאת שוב.
יוסי צילצלת למקום שנתתי לך ?. מה אמר על המחיר ?.
דוד.
שוחחתי איתו היום ואמר שמחיר הפילטר שמן גיר כ- 40 ש"ח.
אני מעדיף להחליף כל חודשיים פילטר חליפי ב-40 ש"ח, במקום לקנות פילטר ב-670 ש"ח.
שפיאט ייחפשו פרייארים אחרים.
davidmzr ,
על איזה 60 שקל אתה מדבר?
לאחר התגובה של יוסי, מקווה שהבנת על מה אני מדבר . :)
דוד.
יוסי, היכן קנית את הפילטר המדובר ומה הדגם שלו?
השאלה כמה החליפי אמין ומצריך החלפה, אולי המקורי שמגיע עם הרכב מחזיק 5 שנים והוא חצי שנה בקושי? (וזה עדיין לא פרקטי להחליף כל חצי שנה גם אם זה עולה 40 שקלים תסכים איתי ;))
צריך לברר את הסוגייה הזאת בהחלט.. באיזה סרט חיים פיאט שפילטר לגיר יעלה 500-700 שקל ? ממה זה כבר עשוי שהתחליפי לא? סיבי זהב?
אולי אם יש לך את הדגם לפילטר המקורי, נוכל לבדוק בEBAY כמה הוא עולה ולעשות השוואה.
"אולי המקורי שמגיע עם הרכב מחזיק 5 שנים והוא חצי שנה בקושי?"
סליחה על הבוטות. לא נכון.
דוד.
השאלה דוד, מאיפה הבטחון להגיד שזה לא נכון? אתה יכול לגבות את זה?
זה נראה לך הגיוני שפילטר אחד ימכרו ב600 שקל והשני ב40 שקל? הם מן הסתם בטח לא מאותו חומר, והזול יותר , מחזיק פחות זמן, בטח לא כמו המקורי
זה בכלל פרקטי להחליף את הפילטר כל X אלוהים יודע כמה זמן ולהסתכן בגיר שעולה 5-6 אלף שקל?
יוסי, שוב, אם יש לך את הדגם שקנית יהיה אפשר לחקור על זה קצת באינטרנט ולראות מה ההבדלים בינהם ומה בדבר כמה זמן מחזיק כל אחד.
כי מבחינתי אם שניהם באותה איכות, אז ברור להקפיד להחליף כמה שצריך ולא להיתקע עם האחד שיש לי 10 שנים באוטו.
שלום לך.
התגובה שלי התייחסה ל- "ואולי". ו"הוא חצי שנה בקושי?". בדקת ?.
הזכרת לי את השיר, "ואולי לא היו הדברים מעולם, ואולי לא השכמתי עם שחר לגן" (רחל המשוררת).
בזה אולי טמון הרמז לשאלה שלך,"מהיכן הבטחון". אני השכמתי שנים רבות לעבודה במוסך. :)
נמתין לעדכון של יוסי.
דוד.
עדיין לא רכשתי את הפילטר החליפי, בין היתר, בשל הסיבה שהמנורה כבתה, ולא היה לי זמן להתעסק עם העניין.
בכל מקרה דעתי כדעת דוד. אל תחשוב שגיר הולך כזה מהר, בוודאי לא בשל החלפת פילטר "לא מקורי".
סביר להניח שהאיכות של הפילטר שעלותו - 40 ש"ח, פחותה מהפילטר שעלותו 670 ש"ח. עם זאת, צריך לזכור שפיאט מומחית בהפקעת מחירים. לפני כשלוש שנים הייתי צריך להחליף כבלי הצתה, מחיר המקוריים בפיאט כ- 600 ש"ח, החלפתי לתחליפי ב -120 ש"ח. לאחר שנה כשבאתי לעשות טיפול לרכב הוצאתי את הכבלים ונחש מה קרה?
חלק מן הכבל נשאר עם הפלג בתוך הבלוק מנוע. התקשרתי לפיאט כדי לקנות הפעם מקוריים ונאמר לי שפיאט יצאה במבצע ומחיר כבלי הצתה כ- 300 ש"ח. הם הורידו חצי במחיר!
בקיצור הכל עניין של היצע וביקוש, אני כעיקרון לא אשלם על פילטר את המחיר ההזוי שהם דורשים. אני אקנה 2 פילטרים ויחליף כל חצי שנה. תעשה חשבון: 670/40 = אתה יכול להחליף 16 פעמים פילטר!!!
לטובת החברים רציתי לעדכן שהחלפתי פילטר שמן גיר חליפי (40 ש"ח)הנורה כבתה והאוטו נוסע פיקס, כל מי שפוחד לא לשים מקורי יכול להיות רגוע.
לא ברור מדוע ישנה הוראה לא להחליף את הפילטר, אם הייתם רואים את הפילטר מבלי רקע במכונאות, הייתם מבינים עד כמה הצורך להחליף היה הכרחי.
הגומי מסביב לפילטר היה יבש ולכן השמן גיר דלף. ייתכן ובחברת פיאט מעדיפים שיבואו לשפץ/לקנות גיר.
לידיעתכם!
שמח שההמלצה שלי עזרה לך לחסוך כסף.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.