התחבר

View Full Version : עלים בתריסים של המזגן

29-12-06, 13:28
יש לי בעיה ... כל הזמן נכנסים לי עלים יבשים לטריסים של המזגן...
למה זה? זה צריך להיות? או שמשהו דפוק.???
אני מזכיר שיש לי אונו...

תודה מראש
אלי:)

29-12-06, 14:29
זה מכיון שאתה מחנה המכונית מתחת לעצים וזה קיים בהרבה מכוניות וגם בשלי.
בברכה - רפי לין :)

29-12-06, 16:14
השאלה היא האם הבעיה היא העלים (מעצם העובדה שהם שם מרשרשים/נראים לעין), או המים שנכנסים לתוך הרכב כתוצאה מהעלים?

העלים נכנסים דרך פתח האיוורור שנמצא מתחת למגב (הפלסטיק השחור בהמשך לשמשה הקדמית). בתחתית תעלות האוויר (של פתח האיוורור) ישנם חורי ניקוז. אם נכנסו הרבה עלים דרך אותו פתח, הם מתישבים על אותם חורי ניקוז וסותמים אותם. התוצאה היא: מים (גשמים, שטיפה) נכנסים גם הם דרך אותו פתח ומכיוון שאין להם לאן לרדת, המפלס עולה והם מוצאים דרכם לתוך תא הנוסעים או רצפת הנהג ליתר דיוק.

הדרך בה הוצאתי את אותם עלים, היא פירוק הפלסטיק השחור (לאחר הוצאת המגב ומעט מאוד ברגים) והכנסת לחץ אוויר מצד אחד של התעלה, עד להוצאת רוב/כל העלים. לגבי אלו שכבר רואים בתוך הרכב, אפשר ע"י פירוק התריסים.

29-12-06, 21:02
אני גם הוצאתי את העלים האלה אחרי שפירקתי את הפלסטיק השחור (פלסטיק טורפדו קוראים לזה) ושאיבת העלים עם שואב אבק ביתי :)

29-12-06, 21:38
לא הבנתי איפה נתקעים העלים ואיך אתם מנקים אותם??
איך אתם בכלל ואיפה אתם רואים את העלים??
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

30-12-06, 09:29
מתחת למגבים , יש מכסה שחור מעיין מגן מנוע של המגבים, אם תסיר אותו יתגלה לעניך התורה
כולה ולא תיצתרך אפילו לשאול שאלה נוספת בנושא, מפני שתראה הכול : תעלת ניקוז עם חור אחד או שניים , העלים שהצתברו שם חודרים למע' האיוורור ויש לנקות שם. באותה היזדמנות תוכל לנקות את מסנן המזגן.

30-12-06, 10:08
כל מי שפרק את הפלסטיק השחור לפני השמשה הקדמית (טורפדו) ושאב והוציא את העלים לא סיים רק דבר קטן וחשוב וזה לנקות העלים שסותמים את זרבובית הגומי לנקוז מיים הנמצאת למטה ברצפת "האמבטיה" שממנה הוצאתם העלים. להבא שימו לב ונקו זאת.
ניתן לבצע זאת גם ללא פרוקים כלל אלא להגיע אל הזרבובית מתוך תא המנוע והיא נמצאת בתחתית "קיר האש" ויותר קל להגיע מלמטה אם מרימים את המכונית ואז מחדירים אצבע גיניקולוגית כדי לפשק הזרבובית ולהוציא העלים.

30-12-06, 15:08
רפי לא הבנתי כלום
תוכל להסביר בבקשה היכן זה נמצא??

הזרבובית כמובן

30-12-06, 20:30
יותר טוב מזה איני יכול להסביר בכתיבה ובטיול אוכל להראות זאת למי שירצה.