View Full Version : פנס קדמי שמאלי הפסיק לעבוד או עובד לסירוגין. החלפת נורה לא פתרה את התקלה מן הסתם...
ברשותי פנדה רובוטית שנת 2005, ובשבועיים האחרונים נתקלתי בבעיה משונה - הפנס הקדמי השמאלי (הימני אם עומדים מול האוטו) פועל לסירוגין - כשאתה מדליק את האורות הוא לא עובד. לפעמים אחרי כמה דקות הוא פתאום מתחיל לעבוד וברוב המקרים לא עובד בכלל... אורות גבוהים ואורות חניה עובדים ללא בעיה. החלפת נורה, שיקשוק כבלים, וכו' לא משפיעים על הבעיה.
הייתי רוצה לתקן את הבעיה לבד אם ניתן. לעצתכם אודה!!
ראשית בדוק אם התקע אל הנורה אינו שרוף.
בברכה - רפי לין
הי רפי
תודה על העצה המהירה. השקע אמנם קצת חום, אבל לא נראה לי שזו הבעיה. כמו כן משחק עם ההדקים לא ממש השפיע על המצב..
איפה אני יכול להשיג שקע חדש? אולי שווה להחליף ולנסות. רעיונות נוספים?
תודה
נדלר
הוצא התקע מהנורה ואז תראה את מצבו באמת.
העלה תמונה שלו כאן ואלוי זה יעזור לתת לך תשובה מדויקת יותר.
בברכה - רפי לין
היי רפי
מצורפות מספר תמונות של השקע.
בנוסף בדקתי מתח על ההדקים. האור הגבוה מקבל 12V ללא בעיה, הרגיל מקבל בסביבות 3V. כשהשארתי את רב המודד על ההדקים למשך דקה הבחנתי שהמתח ירד לאיזור 1V...
מצאתי תרשים חשמלי של הפנדה, יכול להיות שפיוז F12 שולט רק על התאורה הרגילה השמאלית, או שהוא שולט על כל הפנס כולל אור חניה וגבוה? אני מצרף את 2 השירטוטים הרלוונטים בלינק נפרד.
תודה על המאמץ לעזור.
נדלר
לדעתי המנורה שרופה
הקפיץ או איך שקוראים לו של המנורה מנותק באמצע וכל תזוזה המנורה פועלת
בדוק כשהכל מורכב ותן מכה ביד על בית הפנס ובדוק אם זה פועל לפעמים אפילו יותר חזק
שלב שלא יעבוד מראה שהקפיץ התנתק ז"א מנורה גמורה
היי יאיר
החלפת המנורה היה הצעד הראשון שניסיתי. זה לא עזר
נדלר
המערכת לא נותנת לי לצרף שרטוטים כי הם בגודל 186KB, סוג של בעיה בעולם המודרני כשכל קובץ הוא לפחות MB...
ושוב לשאלה - האם יכול להיות שהגורם הוא F12, או שהוא שולט בכל הנורות בפנס השמאלי כולל אור גבוה וחניה (שעובדים כראוי)?
השקע נראה תקין.
אין לי שרטוטי חשמל של הפנדה, אבל מסורתית בפיאט יש נתיך לכל נורה לחוד בפנס הראשי קרי,
1 אור חנייה, 2 לאור מעבר (נמוך)ו 3 לאור דרך (גבוה).
איני יודע באיזה נתיך מדובר.
בברכה - רפי לין
הבעיה נמצאה באחד המחברים ליחידת M001 שנמצאת מתחת להגה. עכשיו אני מחפש מחבר חלופי. להלן התמונות של המחבר. יש למישהו רעיון היכן ניתן לקנות את המחבר הזה?
עדיין לא מצאו פתרון לתקעים בפיאט?
לא הייתי מחליף תקע שהרי תצטרך לחתוך את כל החוטים ולחבר ומאיפה תמצא תקע כזה רק בחברה
הייתי מבודד את התקלה רק לחוט הזה ובודק את התקע ע"י לחיצה או ע"י סיבוב קטן של הפין שיכנס לתקע ויתן מגע או הלחמה ישירה
אני זוכר שפעם חיים במוסך פיאט שמשון, (http://www.musach.co.il/details.asp?id=60) סיפר לי על תקלה כזאת ועל פתרון עבורה.
בדוק איתו האפשרויות: www.musach.co.il/details.asp?id=60
בהצלחה ובברכה - רפי לין
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=286490
חוויתי אותו סיפור סיפור דומה, הנורה השמאלית הקדמית לא עובדת.
ביקור במוסך כחול לבן בפ"ת העלה את אותם ממצאים כמו שנראים כאן בתמונות - מחבר שרוף. האבחנה הייתה מחשב מרכב תקול ושתי אפשרויות: החלפת מחשב מרכב ב- 5000 ש"ח והמתנה לקידודו תוך 14 ימי עבודה או תיקון לאחר יומיים עבודה ב- 2500 ש"ח. אמרתי לא תודה, וביקרתי בפורום, ושמחתי למצוא את האשכול הזה בעמוד הראשון.
ראשית פניתי למוסך שמשון, אבל מאחר ונתבקשתי להביא את הרכב מוקדם בבוקר ולהתכונן ללפחות יום עבודה, לקחתי אותו בסוף למוסך המרכזי כי הוא יותר נגיש עבורי.
הבאתי את הרכב אחר הצהריים בסוף יום לימודים ולמחרת הרכב כבר תוקן - בוצע תיקון מחשב המרכב במוסך חוץ (הבנתי שמדובר בהוספת ממסר עוקף או משהו כזה), 840 ש"ח. נו שוין.
שלום,
נראה לי שיש לי את אותה הבעיה עם הפנדה שלי, בשנה שעברה הלכתי לחשמלאי שעשה לי מעקף של הפנסים הקדמיים (שניהם הפסיקו לעבוד יחד) אחרי חודש התקלה חזרה, הלכתי לחשמלאי אחר שלא הצליח לעלות על הבעיה ולבסוף הלכתי למוסך מורשה של פיאט שביטל את המעקף של החשמלאי הראשון וטען כי תיקן את הבעיה במחשב הראשי (הקופסא שנמצאת מתחת להגה)
עכשיו אחרי שנה שוב פעם הפסיקו לעבוד האורות, חזרתי שוב פעם לחשמלאי הראשון שעשה לי את המעקף אשר מאוד כעס עליי שהמוסך המורשה ביטל את המעקף הזה ואמר שמה שהמוסך המורשה עשה זה לטפל בבעיה אחרת.... לא עברו 3 ימים וכבר הפנסים חדלו לעבוד שוב אתמול בערב.
היום בבוקר התכוונתי ללכת שוב לחשמלאי מכיוון שיש לי עוד אחראיות על התיקון שלו, אבל היום בבוקר הפלא ופלא הפנסים חזרו לעבוד! היום בערב הם שוב הפסיקו לעבוד!
אני ממש לא יודעת מה לעשות עוד, בייחוד אחרי שהתקלה שלי נשמעת מאוד דומה לתקלות שפירסמו פה.
האם ללכת למוסך מורשה אחר? אני גרה בצפון אין לי כוונה לנסוע לטפל ברכב במוסך ביהוד או פתח תקווה.
אשמח לקבל הצעות בנושא.
המון תודה
יעל, לאור מה שהיה אצלי והבעיות האחרות שעלו כאן, מסתמן שהבעיה העיקרית זה ה"מחשב" שמתחת להגה מצד שמאל (ראי תמונות שפרסמתי בהתכתבויות הקודמות). אצלי הבעיה היתה במגעים של 2 חוטים על המחבר הראשי (שוב ראי תמונות), והיא נפתרה על ידי לחיצת החוטים אל המחבר בצורה אחרת, שעשיתי בעצמי. עד עכשיו זה עובד. טפו טפו טפו.
עדיין לא מצאו פתרון לתקעים בפיאט?
לא הייתי מחליף תקע שהרי תצטרך לחתוך את כל החוטים ולחבר ומאיפה תמצא תקע כזה רק בחברה
הייתי מבודד את התקלה רק לחוט הזה ובודק את התקע ע"י לחיצה או ע"י סיבוב קטן של הפין שיכנס לתקע ויתן מגע או הלחמה ישירה
לדעתי , אפשר להביא מפירוק תקע חתוך כזה בגרושים , לבדוק רציפות בין החוט למגע של התקע ואם הכל תקין להכין סקיצה של סדר החוטים הנכנסים לתקע ואז אין שום בעיה לפרק את החוטים מתוך התקעים ולחבר מחדש
אני אפילו מוכן לחפש לכם בפירוקיה בשבוע הקרוב , אני גם ככה הולך להיות שם בגלל שאני צריך כמה פלסטיקים לכל מיני נסיונות :D
רק תגידו לי מה טווח השנים של המודל ושלחו לי תמונה איפה התקע ממוקם .
בסוף, אחרי שהתייעצתי עם חיים מהמוסך מורשה ביהוד, הלכתי למוסך המורשה שלי בחיפה- מוסך מזאווי ולפי דעתי הם החליפו את המחבר.
מה שכן, הם כבר החליפו לי אותו לפני שנתיים בערך ומאוד הופתעו שצריך להחליף אותו שוב.
בשיחת הטלפון עם חיים הוא אמר לי לשים לב לנסוע עם אורות רק כשצריך, כנראה שיש שחיקה של האורות ושל המחבר הזה.
לסיכומו של עניין, עלה לי 350 ש"ח במוסך- יחסית לא נורא, חשבתי שיהיה יותר גרוע.
תודה על התגובות, מקווה שלא אצטרך את עזרתכם בשנית.
יעל
שלום,
האם יכול להיות שבפיאט פנדה שנת 2005 אין אופציה לפתוח את תא המטען ללא מפתח?
לאחר שרכשתי את הרכב (יד שנייה) לפני מספר שנים, הגעתי למוסך מורשה ושאלתי איך פותחים את התא מטען, הם אמרו שאין אופציה כזאת ושצריך לרכוש ערכה שהם צריכים להתקין.
לא רכשתי את הערכה והמשכתי להסביר לשומרים בקניון שהתא מטען נפתח רק עם מפתח...
לאחרונה רכש אחד השכנים שלי ברחוב פנדה ולפני מספר ימים דיברתי איתו ושאלתי אותו אם יש לו אופציה לפתוח את הבגאז' ללא מפתח, הוא אמר שברור והראה לי שאין ממש כפתור שלוחצים עליו אלא אזור בידית הבגאז' שפותח אותו.
בנוסף, הוא שאל אותי אם אני יודעת מה זה כפתור ה- PUSH שנמצא מתחת לכסא הנהג.
אמרתי לו שאצלי ברכב אין אופציה לפתוח את הבגאז' ללא מפתח והוא אמר שלא יכול להיות כי הרכבים הם מאותה שנת ייצור- 2005, מספר הרישוי שלהם מאוד דומה.
כאן אני פונה אליכם, האם יכול להיות שאצלי ברכב אין אופציה לפתוח את הבגאז' ללא מפתח? מה זה כפתור ה- PUSH מתחת לכסא הנהג? ועם מי כדאי לפנות ולהתייעץ בנושא??
תודה
יעל
יתכן שכפתור זה הנו "מתג אינרציה" שתפקידו לנתק את הזרם החשמלי למשאבת הדלק ולגרום לדימון המנוע בזמן, חס וחלילה, תאונה חזקה ו/או התהפכות הרכב וכך למנוע דליקה.
תמונת הכפתור PUSH תעזור לקבוע במדויק מהוא.
בברכה - רפי לין
שלום רפי,
מצורפת התמונה של כפתור הPUSH שדיברתי עליו, הוא נמצא מתחת למושב הנהג.
האם יכול להיות שאין כפתור הפותח את תא המטען מתוך הרכב? האם ידוע לך על דגם מסויים של הרכב שהגיע לארץ ללא אופציה כזו?
יכול להיות שאצלי הכפתור הזה מקולקל???
תודה
יעל
כמו שאמר רפי, זהו מתג שמשחרר את ניתוק הדלק שקורה באם הרכב ספג טלטול חזק.
לי יש פנדה 2011 וגם בה אין ידית לפתיחת תא המטען מתוך הרכב.
אבל אין צורך במפתח כשמישהו מעוניין לפתוח את תא המטען מאחור באופן ידני.
יש לי אופציה נוספת לפתוח דרך המפתח/שלט.
יש עליו לחצן עם איור של פתיחת תא מטען.
לחיצה ממושכת (עד שתי שניות) פותחת את תא המטען.
וכאן מידע על "מתג אינרציה" ופעולתו:
www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=978&highlight=%E0%E9%F0%F8%F6%E9%E4
בברכה - רפי לין
אההה עכשיו הבנתי מזה הכפתור ה"סודי" הזה שמצאתי באוטו :)
הלחצן קיים גם בפונטו ספייס מתחת לתא הכפפות בצד ימין
תודה על המידע רפי
"הלחצן קיים גם בפונטו ספייס מתחת לתא הכפפות בצד ימין "
ובחלק מהפיאטים בדופן צד שמאל.
דוד.
המתג הזה קיים גם בדגמים שונים של אלפא רומיאו.
בשנים האחרונות השימוש במתג הזה הולך ופוחת, ואת מקומו בניתוק זרם החשמל למשאבת הדלק תופס מחשב הרכב, שיכול לזהות מצב של התהפכות.
כאשר חל ניתוק שגוי של משאבת הדלק, יש רצף פעולות שיש לבצע באמצעות ידית האיתות כדי להשיב את זרם החשמל.
המעוניינים במידע נוסף יכולים לקרוא בספר ההוראות של פיאט 500, יש שם חלק שמתייחס לזה.
אלעד צודק וימי מתג האינרציה המכני הולכים וחולפים.
בהרבה מחשבי רכב שונים ישנו חיישן ג'יירוסקופי שמזהה מצב הרכב בשיפוע
כדי להפעיל את מע' "HILL HOLDER" למניעת הידרדרות ואז ממילא חיישן זה
גם יזהה התהפכות ואז יבוצע דימום מנוע.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.