PDA

View Full Version : בעיה בחשמל או אלטרנטור ? פונטו קבריו 95...צריך עזרה בבקשה !

dave7ballplayer
11-09-11, 02:25
שלום וערב טוב לכולם ! אשמח לעזרתם אנשים טובים ובעלי סבלנות http://static.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_smile.gif להלן הסיפור הקצר..

ברשותי פיאט פונטו קבריולט שנת 95 מהממת וכמעט שלא עושה צרות...(שזה נדיר !)

חזרתי מחו"ל לא מזמן מתקופה של שבוע וחצי בערך ולא נגעו באוטו בכלל.
ביום שחזרתי להפתעתי (הלא צפויה) האוטו לא הניע כלל וכלל מה שכמובן הסיק את המסקנה שהמצבר נגמר - לא התפלאתי אחרי הכל לא מדובר באוטו חדש והמצבר היה בן 3.5 שנים.
החלטתי לנסוע לקנות מצבר חדש ופה התחילו הבעיות...
ברגע שהנעתי בעזרת אבא שלי את האוטו עם כבלים האוטו הניע בלי שום בעיות אז כמה רגעים אחרי זה הוא החל לחרחר ולרעוד
(הכבלים היו עדין מחוברים ! ) וכמה רגעים אחרי זה הוא פשוט נכבה..
גם יש לציין שכשהורדתי את הכבלים מהאוטו אחרי התנעה לאוטו פשוט לא היה כוח אפילו לעמוד עם מנוע דולק.. הוא ישר נכבה..
בלית ברירה נסעתי עם אבא שלי לקנות מצבר ולחבר את המצבר בבית מה שלא אמור להוות יותר מידי תקלות.
שעה אחרי זה המצבר כבר היה מותקן באוטו והניע בלי בעיות ונסע יפה מאוד (יום חמישי..)
עכשיו מה שמוזר זה שבבוקר שישי אחרי זה נסעתי לעבודה שלי בלי שום בעיות שמתי את הרכב לשטיפה ואחרי העבודה נסעתי להתאמן (נסיעה של כחצי שעה שעברה בלי תקלות)
הכל עבר חלק עד אחרי האימון ובאותו ערב שהגעתי הביתה 3 רחובות לפני הבית שלי שוב הרכב התחיל לחרחר ולרעוד (והיה נורית אזהרה של בטריה אגב...) והאוטו פשוט נכבה לי באמצע הרמזור ! זאת אומרת אותה בעיה שהייתה לי יום לפני עם המצבר הישן..
היום בערב נסעתי לרכב שלי עם חבר לנסות להניע את הרכב שוב עם כבלים על מנת לקחת את הרכב הביתה וקרה שוב את אותה בעיה.. הרכב הניע תוך שניה בלי בעיות אך דקה אחרי זה שוב הוא החל לחרחר ולרעוד ולאבד מהכוח שלו... יש לציין שבחיים זה לא קרה לי ! גם לא עם המצבר הישן שקניתי לפני 3.5 שנים.
מצטער על החפירה הקלה חברים..
אני חיב לברר מה הבעיה שגורמת לזה לקרות,
האם המצבר לא תקין ? האם יש בעיה בחשמל ? בעיה באלטרנטור ? זה קרה למישהו פה כבר במקרה ?
אשמח לעזרה מכם חברים..
ושיהיה שבוע מצוין לכולם !

davidmzr
11-09-11, 09:36
אני מזהה כאן שתי בעיות.
האחת בעית טעינה. לא בטוח שהאלטרנטור הלך. ייתכן שהחוט הדק המחובר אליו יצא ממקומו או לא מקבל פלוס.
השנייה הדלק מהול. הרכב עמד כעשרה ימים החומר המהול בטנק שקע ונכנס למסנן הדלק ולמזרק.
דבר ראשון יש לבדוק טעינה, ואם אין לבדוק כאמור מתח על החוט הדק המחובר לאלטרנטור ולא להחליף אותו מיד.
בעית הדלק עלולה להיפתר בעצמה לאחר נסיעה של מס' ק"מ.
לא זוכר כרגע(על הבוקר) אם מסנן הדלק אצלך הוא חיצוני. אם כן רצוי להחליפו.
דוד.

dave7ballplayer
11-09-11, 10:00
דוד קודם כל בוקר טוב ותודה שהגבת.
אני לא יודע אם הבעיה יכולה להיות בדלק מהול מפני שנסעתי כבר מספר קילומטרים יום אחרי שקניתי את המצבר כפי שציינתי.אולי אני אנסה להגיע איכשהו לתחנת דלק ולתדלק עוד כמה ליטרים רק כדי להיות רגוע עם הבעיה הזו לכאורה.
לגבי הבעיה השניה:
היכן ואיך אני יכול לתקן בעיה של טעינה ?

m.l
11-09-11, 10:24
בעיה של אלטרנטור תקול אתה צריך לפתור אצל חשמלאי רכב, לך לאחד מומלץ באזור מגורייך ותפתור את הבעיה.
בעניין הפלוס - תבדוק את זה טוב, בפג'ו 205 שהייתה לי היה משהו דומה, פעם מטעין פעם לא, בדיקה קטנה מתחת למכסה מנוע הראתה שהבורג שמחבר את הכבל משוחרר מה שגרם למגע להתנתק כול הזמן.

רפי לין
11-09-11, 12:14
מהיכן אתה בארץ?, כי אולי אוכל להפנותך למקומות מתאימים ולא יקרים יחסית.
בברכה - רפי לין

dave7ballplayer
11-09-11, 15:32
רפי שלום, אני מתגורר בקרית אונו

רפי לין
11-09-11, 17:45
2 מקומות שגם מבצעים בדיקת האלטרנטור והחלפתו וכל זאת במחירי המקור:
1. http://www.musach.co.il/details.asp?id=701
2. http://www.musach.co.il/details.asp?id=616
למי שתפנה, מסור ד"ש ממני ושבקשתי מחיר מיוחד.
הגישה לפרוק האלטרנטור במכוניתך קשה.
בברכה - רפי לין

davidmzr
11-09-11, 21:08
את אחים גינדי אני לא מכיר, אבל באוטו סטרט בדקתי לא פעם מחיר.
אכן מחירם סביר ולא יקר.
הכוונה לרכישה ולא להתקנה. אבל תמיד כדאי לברר מחיר בכמה מקומות.
דוד.