התחבר

View Full Version : טל' אלחוטי בזק מקבל שיחות , אבל אין קו מדוע ?.

davidmzr
01-09-11, 11:03
הטלפון האלחוטי בביתי מקבל שיחות, אבל אי אפשר לחייג משום שאין קו.
המחיר שלו זניח. רציתי רק לדעת אם הבעיה במכשיר ?.
תודה דוד.

eli_h1
01-09-11, 11:31
לערכתי הטלפון בסדר ויש לך בעיה בקו(או שהקו מוגדר לשיחות נכנסות בלבד).
הדרך הכי טובה לבדוק אם הטלפון בסדר היא ללכת לשכנים או למכרים ולבדוק שם את הטלפון כי ככה מול מחשב אי אפשר לדעת...

yair068
01-09-11, 11:54
יש טלפונים שיש אופצית נעילה להתקשרות ע"י מתג מאחור

davidmzr
01-09-11, 14:39
לערכתי הטלפון בסדר ויש לך בעיה בקו(או שהקו מוגדר לשיחות נכנסות בלבד).
הדרך הכי טובה לבדוק אם הטלפון בסדר היא ללכת לשכנים או למכרים ולבדוק שם את הטלפון כי ככה מול מחשב אי אפשר לדעת...
אין בעיה בקו משום שהטל' של הפקס עובד בסדר. הקו לא מוגדר לשיחות נכנסות בלבד.
יאיר אין בו מתג. עד אתמול הוא עבד.
דוד.

bil
01-09-11, 20:26
אין בעיה בקו משום שהטל' של הפקס עובד בסדר. הקו לא מוגדר לשיחות נכנסות בלבד.
יאיר אין בו מתג. עד אתמול הוא עבד.
דוד.

אין מתג , יש אפשרות חסימה לשיחות יוצאות ...
של איזו חברה הטלפון האלחוטי ?

davidmzr
02-09-11, 07:43
הטלפון הוא פשוט. מחברת HYUNDAI הקו בזק.
BIL מה כוונתך, "אין מתג , יש אפשרות חסימה לשיחות יוצאות ..."
כיצד מבטלים את החסימה אם אכן קיימת ?. זה קרה כאשר נקשתי על המקשים, כדי לחפש את החיוג החוזר.
תודה דוד.

bil
02-09-11, 12:45
הטלפון הוא פשוט. מחברת HYUNDAI הקו בזק.
BIL מה כוונתך, "אין מתג , יש אפשרות חסימה לשיחות יוצאות ..."
כיצד מבטלים את החסימה אם אכן קיימת ?. זה קרה כאשר נקשתי על המקשים, כדי לחפש את החיוג החוזר.
תודה דוד.

לא רשום שם דגם איפהשהוא ? יש מצב לתמונה ?

יש אפשרות באחד התפריטים להגדיר מצב פרטיות או משהו כזה שבו השיחות עוברות לבסיס או שאולי הנמכת את הווליום עד הסוף או כל מיני דברים ... צריך את הדגם ואז אפשר לדעת איזה אפשרויות יש בו , ואז לדעת מה התפקשש

davidmzr
02-09-11, 13:43
כן יש תמונה.
תודה דוד.

stio
02-09-11, 17:48
לחברת בזק יש קו איכותי מאוד, אני לא מאמין שהבעיה בקו. בואו נלך מהקל לכבד:

לפי מה שהבנתי כשאתה מקבל שיחות הטלפון תקין, כלומר כבר מעכשיו שללנו בעיה אפשרית ברמקול ובמיקרופון של המכשיר.
מעבר לכך אני מניח שאם אתה מחבר מכשיר טלפון נוסף אז יש קו (מתאים לנושא הפקס), כלומר בודדנו את הבעיה לטלפון עצמו.

השאלה שלי היא כזאת: האם סמל המפתח היה שם גם לפי התקלה?

בעיה אפשרית היא בעיה במגעים של הכפתור שמפעיל את הטלפון - יש מכשירים שבעת קבלת שיחה והרמת היחידה הניידת מהבסיס נדלקים לבד, ואז לא שמים לב לבעיה. במידה ויש בעיה במגעים יוצא כאילו לא הפעלת את הטלפון - נסה ללחוץ יותר חזק על הכפתור הרלוונטי. במידה ואתה לוחץ כבר עכשיו על הכפתור ונדלקת תאורת מסך אז שכח מזה, הבעיה לא שם.

בכל אופן גם אם מדובר במשחק עם ההגדרות ונעילת הטלפון לשיחות חוץ, ניתן לאפס הגדרות ע"י הוצאת המכשיר מהחשמל באופן מוחלט וניתוק הסוללה מהמכשיר לכמה דקות וחיבור מחדש. נסה ועדכן - זה כמו לבצע "ריסט" ובכך אתה מחזיר את הטלפון להגדרות יצרן.

davidmzr
02-09-11, 20:43
לא ידוע לי אם סמל המפתח היה שם גם לפי התקלה. משום שאף פעם לא שמתי לב לכך.
את רוב השיחות שלי אני מבצע מהנייד. כבר בהתחלה עשיתי "ריסט" ולא עזר.
כאשר אני לוחץ על כפתור פתיחת הקו, נשמעים שני ציפצופים. בלחיצה נוספת נשמע ציפצוף אחד.
נראה שהציפצוף האחד סוגר את הקו.
תמיד יכולתי קודם ללחוץ מס' טלפון רצוי, המס' היה מופיע על המסך ורק אחר כך לפתוח את הקו והוא היה מצלצל וגם ההיפך. כרגע אין גם את זה.
כשאני לוחץ על המספרים בלי לפתוח את הקו, המספרים לא מופיעים במסך. במקום זה נשמעים שוב שני הציפצופים.
ביחס לתאורת המסך, כרגע אין. ואני לא יודע אם היה קודם.
תודה לך stio.
דוד.

stio
02-09-11, 21:42
יש לטלפון האלחוטי הזה עוד שלוחה? אם כן נתק אותה לגמרי מהחשמל ונסה להפעיל את הטלפון שוב.
תופעת הציפצופים שאתה מתאר מתרחשת במדוייק גם אצלי (טלפון אלחוטי של פנסוניק) ברגע שאחותי מדברת עם השלוחה השניה אצלה בחדר - מהסלון אני לא יכול לעשות כלום ונשמעים צפצופים - אין קו ולא ניתן להאזין לשיחה.

במידה ואין שלוחה נוספת יכול להיות שאחד השכנים שלך התחדש באותו המכשיר (או מכשיר אחר שעובד על אותו תדר), ואז הטלפון שלך קולט את הטלפון של השכן (קרה לי פעם בטלפון אלחוטי ישן של סוני, באותו המקרה יכולתי להאזין לשכן עד ששיניתי את הקוד).

אם יש לך חוברת ניתן לשנות את הקוד - הקוד (או "תדר תקשורת") זה בעצם ערוץ שמקשר בין היחידה הניידת לבסיס.

davidmzr
02-09-11, 22:27
לא נראה לי שזה הכיוון. משום שהרכבתי טלפון אלחוטי זהה (מאותה פירמה)על הקו והוא עובד.
אין לי את החוברת. לא נראה לי כבעיית ערוץ שמקשר בין היחידה הניידת לבסיס.
כי אם היה כך, אני חושב שלא הייתי יכול לקבל שיחות.
כאשר אני מצלצל אליו מהנייד, הוא משמיע צילצול גם כאשר הוא לא על הבסיס ועובד כראוי.
הבעיה שאין קו ולא ניתן לחייג.
דוד.

אלי תמם
02-09-11, 22:30
דוד שבת שלום וערב טוב
קח בבקשה את הטלפון ולחץ עליו # ארוך עד שתשמע ביפ.

מקווה שעזרתי
אלי

davidmzr
02-09-11, 22:43
אלי היקר.
עשיתי כדבריך והקו חזר. הטלפון עובד כמו שהיה.
בעקבות הודעתך בפורום, ניסתי היום לארגן לך מכונאי בחור צעיר שעובד במוסך. ביקשתי ממנו שיסע לפ"ת וירכיב לך את הראש. ביקש סכום מוגזם אז כיפפתי אותו.
תודה רבה רבה לך ולstio.
דוד.

אלי תמם
02-09-11, 22:46
אלי היקר.
עשיתי כדבריך והקו חזר. הטלפון עובד כמו שהיה.
בעקבות הודעתך בפורום, ניסתי היום לארגן לך מכונאי בחור צעיר שעובד במוסך. ביקשתי ממנו שיסע לפ"ת וירכיב לך את הראש. ביקש סכום מוגזם אז כיפפתי אותו.
תודה רבה רבה לך ולstio.
דוד.

שמח שהצלחתי לעזור...
אלי

davidmzr
02-09-11, 22:51
אגב, סמל המפתח מהמסך נעלם.
שוב תודה.
דוד.

אלי תמם
02-09-11, 22:55
אגב, סמל המפתח מהמסך נעלם.
שוב תודה.
דוד.

נכון כי המפתח למעשה הוא מנגנון נעילת מקשים במידה ויש תינוקות בבית שלא יחייגו סתם ולכן הסמל הינו מפתח שנועל את המקשים.

שמח שעזרתי
אלי

davidmzr
02-09-11, 22:59
אלי מעניין אותי למה זה קרה, יודע ?.
דוד.

stio
02-09-11, 23:09
חשדתי בסמל המפתח. בכל מקרה אם הכיוון הוא לנעילת מקשים, זה קרה בגלל שנעלו קודם לכן את המקשים ע"י לחיצה ממושכת על סולמית או על כוכבית. נסה שוב עד הופעת סמל המפתח.
יש לקוחות שמתקשרים בגלל זה: "אין לי קו", עד שמסתבר שנעלו את הטלפון בטעות. בעיקרון אני לא עובד בטכני, אבל אין לי לב להעביר אותם למוקד אחר ושימתינו עוד 10 דקות בגלל דבר כזה, אז אני מטפל בעצמי :) מזכיר לי האמת את הפלאפון שהיה לי פעם (סמסונג 514), אותו עיקרון רק ששם זה על ע"י לחיצה על כוכבית.

נ"ב
אלי זה אתה? קנית פונטו? איפה השברולט?

אלי תמם
02-09-11, 23:12
חשדתי בסמל המפתח. בכל מקרה אם הכיוון הוא לנעילת מקשים, זה קרה בגלל שנעלו קודם לכן את המקשים ע"י לחיצה ממושכת על סולמית או על כוכבית. נסה שוב עד הופעת סמל המפתח.

מזכיר לי האמת את הפלאפון שהיה לי פעם (סמסונג 514), אותו עיקרון...

נ"ב
אלי זה אתה? קנית פונטו? איפה השברולט?

כן גיא זה אני... קיבלתי מדוד שלי את הפונטו לאחר שהלך לה ראש והחלטתי לשקם אותה ***ח
השברולט עדיין אצלנו (מבסוט ולא מבסוט)...

אלי

davidmzr
02-09-11, 23:26
צודק לחיצה נוספת ארוכה על סולמית שוב נועלת והסמל מופיע.
עכשיו אני מבין שכאשר חיפשתי את החיוג החוזר לחצתי על הסולמית. אני האשם. :)
אלי, היום נתקלתי בפונטו 98 בלי טסט עם מנוע תפוס. גמרתי איתו 400 ש"ח.
לא בא לי לקנות אותו. אם אתה או מישהו מהפורום מעוניין שיצור איתי קשר.
ראי בצד הנהג חסר, פנס אחורי ימיני שבור. הרשיונות במשרד הרישוי.
שווה אפילו לחלקים.
דוד.

אלי תמם
02-09-11, 23:56
אלי מעניין אותי למה זה קרה, יודע ?.
דוד.

הנעילה מתבצעת רק אם לוחצים לחיצה ממושכת על #, אין דרך אחרת לנעול.
אגב זה ברוב הטלפונים האלחוטיים מוגדר ככה, אם תשים לב, סמוך ל# יש סמל של מפתח(על אותו לחצן).

נשמע מעניין לקנות את הפונטו ההיא, אני יבדוק את העיניין...

אלי

davidmzr
03-09-11, 15:09
יאיר לבקשתך, שלחתי לך את מס' הנייד שלו.
את הרכב צריך לגרור משום שהוא אמר שהמנוע תפוס. יכול להיות שהקמשפט נתפס מחוסר לחץ שמן, והוא לא יודע את זה. אם אכן תקנה ותוריד ראש, דבר איתי לפני שתלך לחרט, יש מצב לסדר את זה לבד.
עדכן אותי.
דוד.