View Full Version : חיישן חמצן
האם ניתן לבדוק חיישן חמצן אם הוא תקין
חיצוני ע"י מדידה כל שהיא
לא ניתן לבדוק חיישן חמצן כשהוא מחוץ לרכב.
גם ברכב לא כולם יודעים לבודקו כראוי.
בדיקה נכונה הנה ע"י מחשב סורק איבחון שמראה את תנודות המתח של חיישן החמצן ואת תדר השינויים (הוא יכול לפעול כשורה מבחינת מתח רק עם קצב שינויים איטי וזה נקרא "חיישן חמצן עצלן").
מהדרין מבצעים גם בדיקת אוסילוסקופ שעל מסכו רואים את גרף כל הנתונים, מתח זמן וכו'.
להלן מידע על בדיקות חיישן חמצן:
http://autoshow.co.il/ivchun4_ho2_sensor.asp
וכאן גרף המתח של חיישן חמצן המשתנה בהתאם לתערובת דלק/אויר:
http://www.plxdevices.com/products/wideband/NarrowbandOutputGraph.jpg
וכאן גרף אוסילסקופ של קצב (תדר) שינויי המתח של חיישן חמצן:
http://delphi.com/images/ppd/sensors/et_switching_oxygen_graph.jpg
בברכה - רפי לין
בדיקת כל הפרמטרים של חיישן החמצן בפונטו 2001 8 שסתומים. ללא חיבור למחשב.
בדוק הספקת מתח 12V על פינים 3-4 . (סוויצ' דלוק מנוע כבוי)
בדוק סיגנל בין פינים 1-2 מתח מתנדנד עולה ויורד בין 0-0.9V.כאשר המנוע פועל בטמפ' העבודה.
בדוק התנגדות על סליל החימום (מנוע כבוי) 10 אום.
כמובן למי שמבין.
דוד.
בהפעלת מתג הצתה למצב ON ללא הנעת מנוע, ממסר R9 מספק מתח רק רגעית לסליל חימום חיישן חמצן, משאבת דלק, סולונואיד קינסטר פחם, סלילי הצתה ומזרקי הדלק.
אם רוצים לבדוק אספקת מתח לסליל חימום חיישן חמצן (או יתר המכללים), אז צריך לפני כן לחבר את מכשיר הבדיקה (מד מתח וכו') אל נקודות הבדיקה ורק אז להפעיל את מתג ההצתה ולראות אם מגיע מתח רגעי אל הרכיב הנבדק.
מי שקודם יפעיל מתג ההצתה ורק אח"כ יתחבר לנקודות הבדיקה ממילא יגלה שאין אספקת מתח והוא יחשוב שיש תקלה ולא הוא.
בברכה - רפי לין
בדיקת כל הפרמטרים של חיישן החמצן בפונטו 2001 8 שסתומים. ללא חיבור למחשב.
בדוק הספקת מתח 12V על פינים 3-4 . (סוויצ' דלוק מנוע כבוי)
בדוק סיגנל בין פינים 1-2 מתח מתנדנד עולה ויורד בין 0-0.9V.כאשר המנוע פועל בטמפ' העבודה.
בדוק התנגדות על סליל החימום (מנוע כבוי) 10 אום.
כמובן למי שמבין.
דוד.
יש אולי נתונים עבור גרסת ה-16 שסתומים ?
תודה
אם רוצים לבדוק אספקת מתח לסליל חימום חיישן חמצן (או יתר המכללים), אז צריך לפני כן לחבר את מכשיר הבדיקה (מד מתח וכו') אל נקודות הבדיקה ורק אז להפעיל את מתג ההצתה ולראות אם מגיע מתח רגעי אל הרכיב הנבדק.
מי שקודם יפעיל מתג ההצתה ורק אח"כ יתחבר לנקודות הבדיקה ממילא יגלה שאין אספקת מתח והוא יחשוב שיש תקלה ולא הוא.
בברכה - רפי לין
אני בספק אם כך.
כאשר חיישן החום "אומר" למחשב שהמנוע הגיע לטמפ' העבודה.
רק אז מתחיל לתפקד חיישו החמצן.
לכן בכול מקרה שנבדוק מתח כאשר המנוע כבוי, אבל נמצא בטמפ' העבודה, נקבל מתח.
לכן צריך לבדוק כאשר המנוע בטמפ' העבודה.
במנוע קר המחשב לא יספק מתח דרך הממסר, משום שבמילא חיישן החמצן עדיין לא מתפקד.
דוד.
דוד, אני התכוונתי בקשר לבדיקת מתח אל סליל החימום של חיישן החמצן ואתה כעת מתכוון למתח היוצא מחיישן החמצן אל מחשב ניהול המנוע ואלו 2 דברים שונים.
בברכה - רפי לין
אני לא מתכוון למתח היוצא מחיישן החמצן אל מחשב, שהוא למעשה הסיגנל. שמתקן את יחס האוויר דלק ע"י פתיחת המזרקים וסגירתם בתלות בזמן ולא בלחץ.
יש צורך לבדוק 3 מצבים(כפי שכתבתי), האחד 12V הזנה, השני מתנדנד 0-0.9 והשלישי התנגדות.
עד היום כך בדקתי וכל הבדיקות הניבו תוצאות מדוייקות. בחלק היה החיישן תקול ובחלק תקין.
bil, לא שכחתי אותך תמתין בסבלנות. :)
דוד.
בדקתי מתח ברגליים המובילות לסליל החימום של החיישן. יצא לי 4.5v מבין שהתוצאה לא טובה.. מאיפה מגיע המתח של 12v והיכן צריך לבדוק?
איזה פונטו ואיזה שנת ייצור?.
בברכה - רפי לין
שלום רפי
מדובר בפונטו 55 מנוע 1100. שנת 96.
אציין שכרגע ניתקתי את החיישן. לא דולקת שום נורה בעקבות כך. המנוע עובד טוב יותר- אין שיהוקים בתחילת נסיעה כפי שהיו כשהחיישן היה מחובר.
האמת שזאת הבדיקה הפשוטה שהרי חיישן חמצן עובד כרגע במצב ברירת מחדל
כמובן לאחר פעולה כזאת צריך לעשות ריסט למחשב הרכב
סליל חימום חיישן חמצן במכוניתך מקבל הארקה (מינוס) קבוע מגוף הרכב בחוט בצבע שחור/ירוק.
+ (פלוס) מגיע אל חוט בצבע חום/לבן ממסר הכפול מהממסר שבו שמזין את מחמם חיישן החמצן, מזרק הדלק (חד נקודתי), סולונואיד קניסטר פחם, סלילי הצתה ומשאבת הדלק.
רק בהפעלת מתג הצתה למצב ON ללא הנעת הרכב תהיה הזנה מהממסר לכל הרכיבים האלו רק למשך כמה שניות והיא תיפסק.
בהנעת המנוע כל הזמן מוזנים הרכיבים האלו כך שגם מחמם חיישן החמצן תמיד פועל ומחממו.
בברכה - רפי לין
היום בדקתי שוב. בדיקת סליל חימום כשהסוויץ פתוח והרכב לא מונע 4.5V. בהתנעת המנוע המתח הנמדד היה 14.3v. וכאן נשאלת שאלה נוספת. האם מתח לא תקין יכול לפגוע בנתונים שמספק החיישן.
כנראה שישנה בעיה בטעינה ברכב : בדיקה כשהמנוע כבוי 12.2v
כשהמנוע מונע ללא צרכנים : 14.3V חריג!
כשישנם צרכנים נע בין 13.2V ל 14V לפי מספר צרכני החשמל שאני מחבר.
כמו כן באזור הקוטב החיובי יש נוזל (כנראה חומצה) ואבקה לבנה.
האם הבעיה היא באלטרנטור או בחלק אחר ?
אין לך בעיה באלטרנטור.
דוד.
האבקה הלבנה על הפלוס של המצבר הוא דבר רגיל זה רק קורזיה כתוצעה מהבדלים בחומרים של החיבור במצבר ובין הנעל כבל ולגבי הנוזל זה יכול להיות חומצה אבל אני חושב שזה כתוצאה של הקורוזיה בחיבורים
GreaseDonkey
25-08-12, 20:36
היום בדקתי שוב. בדיקת סליל חימום כשהסוויץ פתוח והרכב לא מונע 4.5V. בהתנעת המנוע המתח הנמדד היה 14.3v. וכאן נשאלת שאלה נוספת. האם מתח לא תקין יכול לפגוע בנתונים שמספק החיישן.
כנראה שישנה בעיה בטעינה ברכב : בדיקה כשהמנוע כבוי 12.2v
כשהמנוע מונע ללא צרכנים : 14.3V חריג!
כשישנם צרכנים נע בין 13.2V ל 14V לפי מספר צרכני החשמל שאני מחבר.
כמו כן באזור הקוטב החיובי יש נוזל (כנראה חומצה) ואבקה לבנה.
האם הבעיה היא באלטרנטור או בחלק אחר ?
כן זה בהחלט יכול להיות, מוכרת תופעה של מחשב הזרקה שמשבשת את פעולת החיישן חמצן.
בדוק מתח בחוט האפור של החיישן חמצן שהוא המינוס... מול הקוטב החיובי של המצבר.. האם יש מתח מצבר או לא?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.