View Full Version : רעש של שריקה בנסיעה - פונטו ספייס 2004 אוט' 16v
אהלן חבר'ה,
קניתי לפני פחות מחודש בערך פונטו ספייס 2004 אוט' דינאמיק (16V).
האוטו במצב מצויין, אולם בנסיעה יש רעש של שריקה.
כשעשיתי יישור קו במוסך שמשון, אמרו לי שזה כניראה הצמיגים היבשים (שהיו מאוד ישנים, משנת 2004 ושנת 2006), ולכן לפני כמה ימים החלפתי את כל ארבעת הצמיגים בצמיגים של דאנלופ מסוג SP-10.
כשהתחלתי לנסוע שוב אחרי ההחלפה, הרעש לא נעלם.
יש למישהו מושג מה מקור הרעש הזה? יש לציין שהוא מופיע רק בנסיעה.
תודה לעונים
האם הרעש קבוע?
באיזה מהירות הוא מופיע?
האם הטורים עולים מעל 4500?
אם במוסך לא הצליחו לאתר על מקור הרעש, איך נאתר אנחנו ?. טוב ננסה.
שריקה בנסיעה (אם היא לא מכנית) נובעת ממעבר אוויר במעבר צר בשילוב עם פח מתנדנד.
האם השריקה מופיעה בעת נסיעה בחלונות פתוחים ?.
האם הדלתות נסגרות בסדר ?. האם גומיות הדלתות שלמות ?.
האם יש לך ברכב גגון ?. למה גגון ?.
פעם הופיע אצלי בחור, עם רכב גיר ידני. סיפר שהיה בשלוש מוסכים, כולם בדקו ואמרו לו שהשריקה בנסיעה היא מהגיר. עשיתי סיבוב באוטו, שמעתי את השריקה שהופיעה במהירות של מעל 30 קמ"ש.
נראה היה שאכן השריקה מהגיר. שריקה שדמתה למנוע חשמלי שהמסבים שלו גמורים.
קניתי גיר משופץ ולאחר ההרכבה הרעש לא נעלם. נהיה לי חושך בעניים. מה אגיד לבחור ?. שוב נסעתי ברכב, בדרך מתוך שיעמום ולחץ, הוצאתי את יד שמאל והנחתי אותה על הגגון אלומיניום. להפתעתי השריקה פסקה.
התברר שבאחד הרגליים של הגגון היתה חסרה גומייה. למזלי זה היה בצד הנהג.
דוד.
האם מותקנת במכוניתך אנטנת טלפון סלולרי?.
אם כן , הסר אותה לנסיון, כי בהרבה מקרים נוצרות סביבה מערבולות רוח שורקות.
בברכה - רפי לין
נכון, אנטנת טלפון סלולרי עלולה לגרום לאותה תופעה.
דוד.
תודה על המענה המהיר,
הרעש יחסית קבוע כן, הטורים לא גבוהים, אני נוסע רגוע כמעט תמיד ובדרך כלל על 90 ולכן הטורים נמצאים על 2 או טיפה מתחת.
בקשר לאם השריקה מופיעה כשהחלונות פתוחים, אני אבדוק את זה, לרוב אני נוסע עם מזגן וחלונות סגורים אבל גם בלי מזגן זה מופיע, הדלתות נסגרות בסדר והגומיות נראות בסדר חוץ מכמה חלקים שאולי קצת בלויים או יצאו טיפה מהמקום, אין לי גגון, ויש לי אנטנה אבל אני לא חושב שהיא סלולרית, נראה לי שהיא של הרדיו.
איזה חלקים שאולי קצת בלויים ?.
דוד.
בנסיעה, כשאתה שומע את הרעש, לרגע אחד לחץ אל דוושת המצמד ועזוב את דוושת התאוצה (כך שהמכונית רק תגלוש) ושמע אם הרעש ממשיך.
האם הרעש הנו בקצב של עליית המהירות או שהוא תמיד קבוע?.
בברכה - רפי לין
רפי מדובר על רכב עם גיר אוטומט.
דוד.
איזה חלקים שאולי קצת בלויים ?.
דוד.
חלקים מאוד קטנים מהגומי השחור בדלתות שיצאו קצת מהמקום..
יש לי גם מכה (שבר באורך של בערך 15-20 ס"מ) בטמבון האחורי, ומכה קטנה במכסה תא מטען, אבל זה לא יכול להיות שאוויר חודר לשם, נכון?
אוקיי, בדקתי והרעש מופיע גם כשהחלון של הנהג פתוח.
חשבתי שאתה מהסביבה שלי. חשבתי להציע לך לבוא אלי שנעשה סיבוב ביחד.
כנס למוסך באזור שלך בסוף ימצאו את הבעיה.
דוד.
בגדול אבל אתה חושב שזאת בעיה מכנית שקשורה למנוע או לאחד החלקים או סתם אוויר שנכנס דרך איזשהו סדק או חור ועושה את הרעש הזה?
בגדול צריך לשמוע את הרעש. אוזן מיומנת תעלה על הבעיה.
דוד.
בנסיעה, כשאתה שומע את הרעש, לרגע אחד לחץ אל דוושת המצמד ועזוב את דוושת התאוצה (כך שהמכונית רק תגלוש) ושמע אם הרעש ממשיך.
האם הרעש הנו בקצב של עליית המהירות או שהוא תמיד קבוע?.
בברכה - רפי לין
רפי, אצלי בבראבו יש רעש מהסוג שתיארת, כלומר הוא מופיע רק כאשר אני מתחיל ללחוץ על הגז וככל שהתורים עולים (ע"י לחיצת גז) כך התדר שלו נעשה גבוה יותר! האם תוכל לכוון אותי למקור הרעש ואיך ניתן לסדר את זה?
מצטער להתעלק על השרשור, פשוט יש פה תנועה ערה :)
הגיר ברכב שלך הוא ידני ?.
דוד.
יתכן שהרעש נובע מאלטרנטור או מש' מיים או מדחס מזגן או מותחן רצועה ועוד.
כמובן שלא ניתן לאבחן הרעש דרך המסך והמקלדת.
מכיוון שאתה מנתניה גש אל אריה וזאביק כאן (הם מקצועיים וטובים) ואני מאמין שמהר מאוד חאתרו את מקור הרעש: http://www.musach.co.il/details.asp?id=222
בהצלחה ובברכה - רפי לין
דוד זה ידני!
רפי אז היכוון הוא יותר לעבר האביזרים הממונעים ומוחנים למינהם או שיש מצב שזה גם בא מאזור יניקת אוויר/בית מצערת?
היום שמתי לב שהרעש מתחיל להופיע בנסיעה במהירות מעל 60-70 קמ"ש וכאשר אני לוחץ על הגז. אם אני מכניס קלאץ' או משחרר את הגז הרעש פוסק ...! מה אתם אומרים??
נשמע כשחיקה במסבי הגיר.
אני מציע לך לבדוק שמן גיר דחוף.
דוד.
אוקיי נבדוק, אם כי לא מזמן החלפתי ציריה אז על הדרך המוסכניק שלי מצא גומיה קרועה בציריה של הגיר (משהו כזה), החליף אותה וגם מילא שמן גיר! הרעש קיים מאז שקניתי את האוטו לפני חודשיים
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.