PDA

View Full Version : קנייה סופית - פונטו ספייס. חוות דעת שלכם

duditac
02-08-11, 15:40
חברים זה קצת דחוף לי, כי השבוע אני רוצה כבר לעשות את הקניה, אז מצטער על החפירה, מקווה שתקראו הכל ותעזרו.

היום ראיתי פיאט פונטו ספייס, 2001, דגם ELX, 80 כוחות, 16 V, מאובזרת בכל טוב, 150 אלף ק"מ.

מוסכניק בדק אותה ואמר לי שכדאי לקנות אותה, נתן לי אור ירוק לקניה.

יש בה כמה בעיות שהיא הצהירה שאני לא בטוח שהן בעיות, והן:

מנוע הוחלף לפני כחודש, כרגע יש מנוע משומש עם 60 אלף ק"מ. המנוע הוחלף בעקבות ציוד כבד + 4 אנשים בדרך מטבריה לירושלים ובעקבות זה התחמם האוטו ונוצר סדק במנוע, אז הוחלף. (לדבריה של בעלת הרכב, כך היו הדברים)
לדעתכם זה אמור להיות לא טוב שהוחלף מנוע? או שזה הופך ליתרון בגלל שזה יותר חדש מהמנוע שהיה?

המוסכניק שלה האישי אמר לה שצריך להחליף בולמים, המוסכניק שלי שבדק את האוטו אמר לי שהמוסכניק שלה מנסה סתם לסחוט אותה כנראה ושלדעתו אין שום בעיה עם הבולמים.

המחירון של האוטו הוא 16 וחצי. היא חושבת 15 וחצי, ובעקבות ההחלפת בולמים, היא מוכנה לרדת באלף שקל. ומפה לשם הגענו למחיר סופי של 14 אלף.
שלדעתי זה קצת מוזר שהיא מוכרת אוטו אלפיים וחצי מתחת למחירון.

לדעתו של המוסכניק שבדק האוטו מצוין ושווה קניה.

מה דעתכם לאור הנתונים ששפכתי כאן?

תודה רבהhttp://images.fxp.co.il/smilies2/smile.gif

Piposh
02-08-11, 19:21
אני אישית הייתי מנסה לחפש רכב עם ק"מ פחות גבוה. ואפשר למצוא. קניתי לפני חודש בערך פונטו ספייס 2004 ELX אוט' יד1 עם 83,000 ק"מ.

לעומת זאת, חברה שלי קנתה גם לפני כמה זמן פונטו ספייס ידנית, שנת 2003, יד2 עם 160,000 ק"מ, אבל במחיר נמוך מאוד, בסביבות ה10 אלף ש"ח.

duditac
02-08-11, 19:39
נשמע טוב, ומה דעתך לגבי הסיפור שלי?

duditac
03-08-11, 12:28
אני רואה שאין כאן עזרה.. אולי לפרסם במקום אחר?

Caveman
03-08-11, 14:04
לדעתי וותר, והמשך הלאה.
הסיפור עם החלפת המנוע נשמע הזוי משהו.
יצא לי לא מעט לנסוע עם אנשים וציוד ברכב לנסיעות ארוכות, ומעולם לא נתקלתי בבעיות.

לדעתי מדובר כאן במנוע שכבר מראש לא תוחזק כראוי, ולכן הוחלף.

duditac
04-08-11, 02:15
זה לא אמורלהיות יתרון לאוטו? אז מה אם הוחלף, עכשיו יש שם מנוע יותר טוב.. יותר חדיש..

זו דעתי.. (דעתי טובה?... )

Lexxxa
04-08-11, 02:49
רכב זה לא רק מנוע.
זה מריח ונראה כמו החזקת רכב לקויה.
יש סיכוי גבוה שממתינות לך ים תקלות.

Cabman
04-08-11, 11:51
זה לא אמורלהיות יתרון לאוטו? אז מה אם הוחלף, עכשיו יש שם מנוע יותר טוב.. יותר חדיש..

זו דעתי.. (דעתי טובה?... )

נפלת על הראש? איפה יש כאן יתרון? הרכב עבר שואה גריענית ושופץ בעקבותה, השיפוץ לא אמור ליקר את הרכב.
הסיכויים שהמנוע "יותר חדיש" קלושים ביותר, הרי הוא מן הסתם הגיע מרכב שעבר תאונה קשה וירד מהכביש והקילומטרז' שלו מופלץ כי הרי אין לך דרך לבדוק בפועל כמה הוא עשה.

תקנה רכב נורמלי מאדם שדאג לבצע תחזוקה טובה חלפים מקוריים ושטופל במורשה או במוסך מוכר.

קצת סבלנות ואתה תמצא.

בהצלחה

ronias
17-08-13, 14:08
לי הייתה התנסות מאוד מאוד גרועה עם הרכב הזה, קניתי מודל 2002 דגם ELX אוטומט + טיפטרוניק, הרכב היה עם קילומטארז ממש נמוך ועם היסטורית טיפולים במוסך מורשה פיאט, לפני שקניתי את האוטו הסתכלתי בהיסטוריית טיפולים בעיקר כדי לוודות שהקילומטראז אוטנטי והיא היתה ארוכה כאורך הגלות (10 עמודים לפחות), אני ממש מצטער שזה לא הדליק לי נורה אדומה אז, חודש אחרי שקניתי הלכה לי מצערת + מחשב הזרקה בעלות של 5000 ש"ח, בסוף לא תיקנתי את האוטו והחלטתי למכור אותו לבעל המוסך תוך כדי הפסד רציני בעיקר גם כי שמעתי שיכול להיות שיהיו לי בעיות חשמל נוספות, הבעיה העיקרית של האוטו הזה שהוא כולו חשמלי ומורכב ויש לו כמה מחשבים, עדיף אוטו פשוט בייחוד אם קונים משהו ישן.

מה שכן שמעתי שהדגם הידני יותר אמין אבל עדיין לדעתי פיאט זה הימור רציני ובד"כ Fiat = fix it again tommrow, אגב אם כבר תקנו/קניתם את האוטו אז שימו לב שכאשר אתם מתקנים במוסך (אני הלכתי למוסך השחר בנתניה) הם בד"כ ינסו להרוויח עליכם גם בעלות של החלקים מעבר לעבודה שהם מחייבים אותכם, אני קיבלתי הצעה לתיקון שכללה עלות של חלקים שכמעט כפולה מכל מחסן/מגרש חלפים שהתקשרתי אליו, מכאן אני כמעט משוכנע שהמוסך ניסה להרוויח עליי גם בעלות של החלקים.

dodihob
17-08-13, 15:51
אחלה הקפצה של מעל שנתיים.
לפי מה שרשמת החזקת את הרכב חודש, נפלת איתו קשה, ומכך אתה מסיק על אמינות של רכב? לאחר חודש?
הידנית יותר אמינה מהאוטומט? היו לך בעיות גיר? ממה בדיוק נובע ההבדלים באמינות?
בעיות חשמל? אני אישית עם הרכב 5 שנים, סה"כ מצבר שהלך לעולמו וחוטי הצתה שהיה צורך להחליפם.
אני לא אומר שאין לספייס מגרעות, אבל החזקת רכב בן 11 שנה למשך חודש, לא בדיוק מהווה מדד מספיק לצאת בהצהרות שרשמת. קנית רכב שהייתה בו תקלה שיקרה לתיקון, בזה התחיל ונגמר הנסיון שלך עם הרכב.

Piposh
19-08-13, 14:14
חח איזה הקפצה..
השטויות על האמינות של פיאט.. כניראה נפלת על רכב מחורבן.. אני כבר שנתיים ולא היו תקלות רציניות, האוטו מעולם לא נתקע לי ואני מאוד אוהב אותו ומרוצה ממנו :)