התחבר

View Full Version : כמה תקלות שהיו לי היום ומתוכם מנוע

dor
31-07-11, 21:32
שבוע טוב...
לצערי היום נפלו עלי כל הבעייות האפשריות שיכולות ליהיות לרכב :(
1. הלך סוויץ
2. מנוע מתחמם - לא עובדות הוונטות!
3. נזילה מהמנוע
4. ריח שרוף + עשן

אז הכל התחיל ככה... ב 5 בבוקר התעסקתי עם הרכב שלי רבע שעה בניסיון להתניע אותו... כי הייתה בעיה שהמפתח נכנס לסווץ אבל בכלל לא מסתובב... אז תכננתי אחרי העבודה ללכת למוסך לטפל בזה! (הרכב הראה לי השבוע סימנים שזה הולך לקרות) בסיום העבודה ניסיתי להתניע שוב את הרכב כדי ליסוע למוסך, רק שהפעם זה לקח לי שעה וחצי רק בניסיון לסובב את המפתח בתוך הסוויץ! לבסוף הצלחתי להתניע, רק ששמתי לב שהרכב התחיל לעבוד בלי חשמל!
הגעתי למוסך שמתעסק עם ביעיות כאלה. ומוסכניק אמר לי להשאיר את הרכב דולק עד שהוא יתפנה אלי... לפתע אני רואה מרחוק את כל הרכב שלי מלא בעשן (דרך מכסה המנוע) ישר רצתי לכבות את הרכב ונתתי לו להתקרר קצת. כעבור כמה דקות הלכתי לבדוק מים ברדיאטור ולפתע ראיתי שאין בכלל מים, ויומיים לפני אני מילאתי מים אדומים! (אני בודק כל הזמן אז זה לא היה לי הגיוני!)
שהמוסכניק ראה את הבלאגן הוא בא וראה את כל המים של הרדיאטור שפוכים על הרצפה, אז מילאתי מים רגילים כי לא היה לי בהישג יד.
והשארתי את האוטו ככה עד שיטפל בסוויץ, לבסוף הוא שיפץ את הסוויץ בס"ך 250 ש"ח ושיחרר אותי... אחרי כמה מטרים ראיתי שהרכב התחמם מאוד אז כיבתי אותו ואחרי כמה דקות הדלקתי שוב והבעיה נפתרה, אך העניין הזה מוזר מאוד ואני לא יכול לעבור על זה בשתיקה...
-לגבי הנזילה מהמנוע (שמן) אז אני לא בטוח אבל יש מצב שזה בכלל לא קשור לפרשה הזאת וזה בכלל אטם! אבל אולי זה דווקא כן קשור, אני לא ממש יודע .

אז הבנתי שצריך לרוץ למוסך אבל אני רוצה לשמוע עצות ממבינים ומה זה יכול ליהיות? עם זה קורה הרבה? ומה עם העשן?? מאנשים ששמעו את זה אמרו לי שזה אדים אבל מרוב שהיה לזה ריח שרוף קשה לי לדעת מה זה בכלל...

תודה וסליחה על החפירה פשוט רציתי לשתף :)

dor
31-07-11, 21:34
מעצצות של אנשים שקיבלתי הם אומרים:
-יכול ליהיות פיוז נישרף... אבל מה הקשר בין זה לבין זה שנשפכו המים של הרדיאטור?
-יכול להייות קצר במערכת

ושחכתי לציין שעכשיו אין נזילה של הרדיאטור והכל תקין שם!

dor
01-08-11, 23:12
אין רעיונות?
אני זקוק בבקשה לתשובה מהיררה כדי לדעת מה עושים... היום ראיתי שהרכב תקין חוץ מזה שנפלו הרמקולים בעקבות הבעיה... או שזה קצר או שהלכו רמקולים חדשים :(

תודה

yair068
01-08-11, 23:27
לדעתי בדוק אפשרות שהסויץ לא נותן מתח לריליי הראשי או למחשב שמפעיל את כל הרכיבים.
בחום גבוהה שהיה לך האטמים לא עומדים בלחץ ואז יש לך נזילה שורפת לך את השמן ומפה הריח

Lexxxa
02-08-11, 00:07
הנוזל נשפך עקב התחממות של הרכב.