PDA

View Full Version : פונטו ספייס 2001- שאלה לגבי חריקה בעת סיבוב ההגה

17-12-06, 11:22
שלום לכולם,
רציתי לשאול את מי שמבין לגבי רעש מסויים. בעת נסיעה של 40 קמ"ש ומעלה כאשר יש פניה קלה של 10-15 מעלות ואני מסובב את ההגה (או ימינה או שמאלה) יש רעשי חריקה שנידמה שהם באים מהכיוון של הדיסקים או רפידות בלם. הרעש נעלם לגמרי כאשר ההגה ישר.
אני לא מרגיש בעיות בלימה מיוחדות ובאופן כללי הרכב במצב מעולה. אני מקפיד על לחץ של כ-30-32 PSI בצמיגים כדי למנוע שחיקה מיותרת במנוע חשמלי של ההגה.

למישהו יש רעיון?
בלי קשר, הפונטו רכב מעולה ושפוי.. אני לא מבין איך לא קונים אותו יותר.
אה כן, והיום ראיתי לראשונה את הפונטו החדשה על כבישי ארצינו! רכב יפה ביותר. 8)
-דוד

17-12-06, 12:27
אני חושב שזה משהו שאתה צריך לבדוק במוסך, לראות שאין חיכוך של הרפידות בעת סיבוב.
לפי מה שתיארת ככה זה נראה לי בכל אופן...

17-12-06, 15:55
בהנחה שזה נכון, על מה זה מעיד בעצם?

אני חושב שזה משהו שאתה צריך לבדוק במוסך, לראות שאין חיכוך של הרפידות בעת סיבוב.
לפי מה שתיארת ככה זה נראה לי בכל אופן...

17-12-06, 17:33
דרך המסך והמקלדת לא ניתן לשמוע הרעשים אז חבל סתם לנחש או להטעותך באבחונים שגויים.
תן קפיצה למוסך שמשון ביהוד וללא פרוצדורות מסובכות חיים או שמשון יבדקו, ישמעו ויאבחנו מהם הרעשים ומה צריך לעשות.
"מוסך שמשון", העצמאות 24 א.ת יהוד, 03-5360748.
בברכת חג שמח - רפי לין :)

17-12-06, 18:35
הרעש שאתה מתאר לפי דעתי וכמעט בטוח זה רעש מהבולמים הקדמיים ואני יסביר על כל בולם יש כרית עם מיסב שמסתובב ביחד עם סיבוב ההגה בדגמים הראשונים של הספייס התופעה היתה ידועה אם האבחנה היא נכונה הרבה אין מה לעשות אלא להחליף את כריות הבולם.
דווח אחרי שתהיה במוסך מה היתה הבעיה.
תודה אורן.

18-12-06, 10:54
תודה על התשובות, בהזדמנות אני אקח את הרכב באמת למוסך ביהוד, אני אעדכן מה הרעש.
תודה לכולם!

הרעש שאתה מתאר לפי דעתי וכמעט בטוח זה רעש מהבולמים הקדמיים ואני יסביר על כל בולם יש כרית עם מיסב שמסתובב ביחד עם סיבוב ההגה בדגמים הראשונים של הספייס התופעה היתה ידועה אם האבחנה היא נכונה הרבה אין מה לעשות אלא להחליף את כריות הבולם.
דווח אחרי שתהיה במוסך מה היתה הבעיה.
תודה אורן.