PDA

View Full Version : התחדשי ברכב חדש,ויש לי מס' שאלות.

davidmzr
25-07-11, 13:16
מי אמר שילדים זה לא שמחה ?.
אתמול קיבלתי את הקורקינט מתנה מהבן שלי.
מבקש לדעת מס' פרטים.
א. האם מותר לפי החוק לנסוע במדרכה או בכביש ?.
ב, האם אני חייב לחבוש קסדה ?.
ג. האם חייב ביטוח ?. (לא אם רצוי, האם חובה ?.)
ג. מדוע שכאשר אני מטעין אותו, בהתחלה נדלקת במטען נורה אדומה, ולאחר זמן נדלקת גם נורה ירוקה, אבל האדומה לא נכבת ?.
חברים הכלי הוא משהוא גדול לסידורים בעיר.
תודה לעונים.
דוד.

Cabman
25-07-11, 13:23
תתחדש!
"
מותר לייבא לישראל רק קורקינט ממונע חשמלי אשר משקלו אינו עולה על 12 קילוגרם (כולל מנוע ומצבר), מהירותו המרבית היא עד 12 קמ"ש והספק המנוע שלו אינו עולה על 100 ואט. נתונים אלו מתאימים בעיקר לקורקינטים המיועדים לילדים. הקורקינטים הממונעים המיועדים למבוגרים אינם עונים על דרישות אלו, ולכן אינם חוקיים.

האם קורקינט חשמלי חייב בביטוח חובה?
פקודת התעבורה אינה מתייחסת לקורקינט חשמלי ואינה מחייבת את בעליו להצטייד בביטוח חובה. עם זאת, פגיעה של קורקינט בהולך רגל או ברכב אחר עלולה להוביל לתביעת פיצוי מבעל הקורקינט, שעלולה להגיע לסכומים גבוהים ביותר.

כיצד אוכל לבטח את עצמי נגד פגיעה בעצמי ונגד תביעות?
מכיוון שהשימוש בקורקינט אינו מוסדר בחוק, לא מוצעות עדיין פוליסות ביטוח לקורקינט חשמלי. יתכן כי ניתן לכלול את הקורקינט במסגרת ביטוח הדירה, אך יש לציין זאת במפורש בפוליסה, הן בביטוח נגד גניבה והן בביטוח צד שלישי נגד נזקים העלולים להיגרם עקב השימוש בו – אם כי אין לדעת כיצד יתייחס לכך בית המשפט במקרה שיידרש פיצוי.
"
(gov.il)

ליאור23
25-07-11, 13:23
כרגע מתגבשת הצעת חוק לגבי הכלים הללו, יהיה חייב לנסוע על הכביש, חובה לרכוס קסדה, אין חובה בביטוח עד כמה שידוע לי. לגבי השאר אין לי מושג, אתה המומחה...:)

Speed King
25-07-11, 13:30
תתחדש

yair068
25-07-11, 17:09
סחטיין דוד איזה כלי עכשיו אתה על הסוס
תתחדש ותהנה

Caveman
25-07-11, 17:43
תתחדש !
הנאה צרופה !

שקלתי בעבר לקנות לי אחד גם ללא מושב, עד שהתחילו עם פרוייקט התל-אופן.

i12z
25-07-11, 19:54
אתה יודע אולי מחיר של הדבר החמוד הזה?

davidmzr
27-07-11, 09:40
המחיר לא ידוע לי.
דוד.