התחבר

View Full Version : פיאט אונו-בעיית חשמל שחוזרת על עצמה :(

glansfor
23-07-11, 00:11
כמובן מדובר בבעיה מעצבנת של חשמל,התקנתי רדיודיק חדש ואחרי כמ דקות הוא נכבה ופיוז נשרף החלפתי ושוב אחרי כמה דקות הוא נכבה ולא עבד יותר גם לאחר החלפת פיוז,לא משנה מה ניסיתי לא נידלק הרדיודסק כניראה כמו לא מגיע לשם זרם חשמל מה הביה? מקווה משהו לא יקר וזה שטות קטנה :( אני בן 17 וחצי ואין לי כלכך הרבה כסף לכן רוצה עזרה לנסות לתקן ללא הוצעת כסף.. :(..
עכשיו אני מנסה למצוא את הבעיה ולא מוצא כל הפיוזים תקינים ולא שרופים,הפס באמצע לא שבור..ושמתי לב שהמנורת גג נשרפה גם היא,היום ניסיתי לחבר מנורת לדים כחולים בתאורת גג למי שמכיר ולא הלך כניראה לא מגיע לשם זרם..

אשמח לדעת איך אוכל לפתור את הבעיה ולראות מאזה מקור הבעיה..וגם אם מישהו יוכל לעזור לי
איך להרכיב את המנורה בתיקרה אשמח מאוד אולי עשיתי לא טוב,במנורה יש חוט אדום ושחור שדבוקים יחד ואחד צהוב מנותק מהם קלומר כניראה הוא אדמה או משהו,אשמח לעזרה התייאשתי מאוד!

ג'ינו.

נ.ב מדובר באונו 1400 94 IES אם זה עוזר.

רפי לין
23-07-11, 10:46
כבר נתקלתי במכוניות שעקב עבודה עצמית חובבנית נשרפה המכונית, או נשרף הרדיו וכו'.
רק לאחרונה סייעתי לבעל מכונית פורשה שכדי להניעה בכוח חיבר למצבר מתח כפול של 24V ולמזלו הוא שרף רק את לוח השעונים (8200 ש"ח חדש).
גש ושלם לחשמלאי רכב ולחסוך לך עלויות יקרות של נזקים שאתה עלול לעשות.
בברכה - רפי לין

glansfor
23-07-11, 13:06
אוקיי,אני לא חובבן ומתעסק עם זה אמון בצורה מיקצועית,ברכב הזה זהפעם ראשונה שקרה לי ככה,לא היה שום ניצוץ או זרם או קצר כשעבדתי פשוט גיליתי שאין מתח פתאום לאוטו מקום מה אני יכול לעשות בלי לפנות לחשמלאי?

Tipo
23-07-11, 17:29
בדוק פיוזים בדרך כלל המנורה בגג והמצת והמערכת הם על אותו פיוז אם לא פיוז אז בדוק עם מנורת ביקורת מתחים ותתחיל להתקדם משם , בקשר למערכת או שלא חיברת נכון או שהמערכת לא טובה
בדוק גם את הפיוז על הרדיו דיסק אצמו

glansfor
23-07-11, 23:53
אוקיי תודה על העזרה,אז כה שהפיוז עצמו של הרדיודיסק תקין בדקתי פעמיים :) ואני ינסה עם מנורת ביקרות את צמת הרדיודיסק,והמנורה בגג החדשה שקניתי לא עבודת איך שלא ניסיתי וכל הפיוזים בתיבת פיום ניראים תקינים לחלוטין אני חושש שמה זה נזק גדול למרות שלא היו סימפטומים משונים לא זרם קצר או ניצוץ. אם מישהו נימצא באיזור לוד ויוכל לעזור לי למצוא את הפיתרון במחיר סימלי אשמח לכך,אפילו רק להכוון אותי לפתירת הבעיה.

צביקה קרבורטור
24-07-11, 23:52
כבר נתקלתי במכוניות שעקב עבודה עצמית חובבנית נשרפה המכונית, או נשרף הרדיו וכו'.רק לאחרונה סייעתי לבעל מכונית פורשה שכדי להניעה בכוח חיבר למצבר מתח כפול של 24V ולמזלו הוא שרף רק את לוח השעונים (8200 ש"ח חדש).
גש ושלם לחשמלאי רכב ולחסוך לך עלויות יקרות של נזקים שאתה עלול לעשות.
בברכה - רפי לין

קרא ובצע , כל מה שרפי לין המליץ לך, וכל מילה נוספת מיותרת.
החופש הגדול בעיצומו, ומומלץ שתלמד לכתוב בעברית, ללא שגיאות כתיב, ללא שגיאות ניסוח, ועם סימני פיסוק, כמו פסיק ,נקודה ,סימן שאלה ,וסימן קריאה.
כשתגדל ותלמד חשמל רכב ואלקטרוניקה, תוכל ללמש את למודייך העיוניים בפרטיקה מעשית ,בהרכבת רדיו דיסק ללק קצר, וללא שריפת האלטרנטור או הרכב.
בהצלחה בדרכך בחיים !
בברכה
צביקה