View Full Version : הלב VS הראש
הכל התחיל לפני חצי שנה: כמו הרבה אנשים גם לי נשבר ממחירי הדלק והתמה טורבו שהחזקתי במשך שמונה שנים הפכה כבדה על הכיס. החלטתי למכור ולקנות לי אוטו חסכוני וכמובן התבקש מאליו שיהיה איטלקי כגאוות היחידה האהובה עליי.התמה נמכרה ביום רביעי בשבוע וביום חמישי שלמחרת נקנתה פונטו 2005 16V יד ראשונה 96,500 אלף קילומטר עם היסטוריית טיפולים במרכזי ושבדיוק עברה החלפת גיר שעוד היה באחריות (לא במוסך המרכזי או מורשה). האוטו נקנה במחשבה להחזיק אותו לפחות 9 שנים ובידיעה שישנה פגיעה בקצה שילדה. מיד כשקניתי את האוטו מצאתי עבודה ליד הבית וכשאני אומר ליד הבית אני מתכוון שאני לא מניע את האוטו בשביל להגיע לעבודה כי אני הולך ברגל, וכך כמובן עלתה לה התהייה אם היה חכם למכור את התמה? בחצי שנה שהחזקתי את האוטו עשיתי יישור קו שעלה 6500 שקל שכלל צמיגים של יוקוהומה A DRIVE מצבר של סטארט אפ (חברת בת של ורטא) טיימינג שהוקדם ב20,000 בשל חשש מנזילת שמן (נמצא מחזיר שמן נוזל והוחלף) שאולי תפגע ברצועה והיא תחליק, משאבת מים, מעבה למזגן, גומיות לסעפת יניקה, פלנג' מים, וטיפול מלא שכלל פארפלו שהוחלף לחדש, טרמוסטט חום מנוע, גומיה לציריה, פלגים, שמן סינטטי מלא כמובן, פילטר שמן, פילטר אוויר,המנוע עבר שטיפה ואפשר לנגב עליו חומוס, בקיצור כל מה שחשבתי שצריך. בחצי שנה הזו נסעתי באוטו 2500 קילומטר ולמי שמתקשה במתמטיקה האוטו עכשיו על 99,000 קילומטר. ועכשיו הראש אומר פיאט והלב רוצה / מתעקש / לקנות קאפה טורבו.
כנראה שיש לי אותו מוח כמו שלך
אבל אני שרוף על גולייטה תלתן אבל המחיר מטורף
כך שאתה חוזר לקפא באפן טבעי
לאחר כ3500 קילומטר עלה בי הרעיון לבדוק את שמן הגיר למרות שאני יודע שהחליפו גיר לפני שקניתי את הרכב ומין הסתם החליפו גם שמן. הגעתי למוסך והתחלנו להוציא את שמן הגיר והמכונאי אומר לי שהשמן לא נראה לו טוב. שמנו שמן חדש שמתאים לגיר הרציף (יקר!!!) ונסעתי משם. לפני החלפת השמן הייתה תופעה של מכונת קטנה ב25-30 קמ"ש כאילו הרכב מחליף הילוך שכמובן לא קיים בגיר רציף ואני חשבתי שזו התנהגות נורמלית של הרכב. המכה נעלמה לאחר החלפת השמן. סיפרתי למכונאי שלי והוא אמר שמכיוון שהשמן הקודם לא התאים לגיר, ומכיוון שבהחלפה נותר כליטר מהשמן הישן בתוך הגיר לא משנה כמה נותנים לו לטפטף מומלץ לבוא בעוד כחודש לאחר ששני השמנים יתערבבו ולהחליף שוב את השמן. היום החלפתי שוב את שמן הגיר ואני הרבה יותר שקט.
בושה וחרפה למוסך שמחליף גיר ב6,500 שקל ולא משקיע עוד כמה שקלים לשים שמן שמתאים לגיר.
הלב ניצח, נקנתה קאפה. הפיאט למכירה (מפורסמת פה, בCF, וביד 2).
תתחדש על הלנצ'יה קאפה ותהנה ממנה.
זה טוב ויפה ומהנה להיות שונה מהעדר של מזדה/יונדאי/רנו/פז'ו/פולקסווגן ולהיות עם מכונית שונה ולא נפוצה שגם כיום היא בכמה רמות מעל הרבה מכוניות אחרות, הן טכנית, והן באיבזור ונוחות.
איזה דגם קנית, מנוע ושנת ייצור ואיזה צבע?.
המומחים למכוניות אלו הנם ברוך זאבי (זאבי אחזקות ומוסך אוטו איטליה) ואבי (מוסך התלתן) ושניהם בפ"ת ואיציק ברחובות
ואורן בן סימון (אורן שרותי רכב) בחולון.
בברכה - רפי לין
קניתי לבנה שנת 97 טורבו הייתה של בחור מ-CARSFORUM שלא ממש הבין מה הוא קונה ונשבר אחרי חודשיים וחצי ושלושת אלפים שקל השקעה. אני כבר כמעט 9 שנים מטפל אצל מומי. כמעט 8 שנים בתמה ו 8 חודשים בפונטו. האיש פשוט מספר אחת.
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=384919&highlight=%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA%D7% 99+%D7%91%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9 4
זה שרשור שלו כשהוא קנה את הרכב.
אכן מומי הנו אלוף ושכחתי אותו ברשימה.
בברכה - רפי לין
תתחדש על הרכב שקנית, יש לך בחירה מעניינת למכונית לנצ'יה קאפה טורבו,
נראית יותר כמו מכונית של גנגנסטר איטלקי ממאפיה איטלקית היה נוסע בה :)