התחבר

View Full Version : תושבת עליונה HGT

laptawp
05-07-11, 18:45
צהוריים טובים לכולם. אז ככה. כמו שכולכם יודעים. תושבת עליונה בHGT מאוד רגישה.
במיוחד בטסטים כשמרימים את הרכב מהמנוע.
היום קניתי תושבת חדשה (מקורית)
להלן כמה תמונות.

זאת התושבת הישנה:
http://imageshack.us/photo/my-images/232/05072011369.jpg

ועוד תמונה:
http://imageshack.us/photo/my-images/204/05072011368.jpg

כן, גם לי כואב לראות את זה.
הזמנתי תושבת חדשה (מקורית) במורשה עלתה 1479 כולל מע''ם, האמת היא שקצת יקר.
השגתי חדשה מקורים ב אלף ש''ח.

להלן כמה תמונות :
http://imageshack.us/photo/my-images/231/05072011365.jpg
בקופסה.

http://imageshack.us/photo/my-images/13/05072011362.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/820/05072011366.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/828/05072011364.jpg

זכרו: בעלי HGT, אל תתנו בטסט להרים את הכב מהמנוע.
אחרי זה הרבה וויכוחים, ולח תוכיח שהם עשו את זה.

יום טוב לכולם!;)

agent5
05-07-11, 19:03
עדיין לא נתקלתי בטסט שמרימים בו רכב, תמיד יש בור ובטוח שלא מרימים מבלוק מנוע.. מי עושה את זה??

Caveman
05-07-11, 20:20
יש מקומות שעושים את זה.
קרה לי פעם לצערי.
לשמחתי, בזמנו תושבת עלתה 700 ש"ח חדשה מקורית.

davidmzr
05-07-11, 20:37
עדיין לא נתקלתי בטסט שמרימים בו רכב, תמיד יש בור ובטוח שלא מרימים מבלוק מנוע.. מי עושה את זה??
בכול טסט מרימים את האוטו מקדימה, כדי לבדוק חופש במוט הגה וחופש בגלגלים.
דוד.

laptawp
05-07-11, 21:20
אני שמתי לב שהתושבת החדשה. הקרניים של הגומי יותר גבוהים.
אולי זה בכוונה? אולי הם עלו על הביעה?
או שאני סתם אוכל סרטים?

Caveman
05-07-11, 22:55
בכול טסט מרימים את האוטו מקדימה, כדי לבדוק חופש במוט הגה וחופש בגלגלים.
דוד.

לא בכל טסט מרימים את חלקו הקדמי של הרכב.
במכונים, סליחה על הביטוי, חאפרים, כן מרימים את החלק הקדמי של הרכב מהבלוק. בכך הם פוגעים בתושבות המנוע והגיר.

laptawp
05-07-11, 23:16
אחרי שזה קרה. איך אתה יכול להוכיח להם שהם עשו את זה?

Michael
05-07-11, 23:45
עברתי טסט לפני שבוע ולא הרימו לי את האוטו מהמנוע. מי שעושה את זה זה ממש פשע !
כדי לבדוק חופש בהגה יש צלחות מיוחדות כאלה שאתה עולה עלייהם.

davidmzr
05-07-11, 23:56
לא בכל טסט מרימים את חלקו הקדמי של הרכב.
במכונים, סליחה על הביטוי, חאפרים, כן מרימים את החלק הקדמי של הרכב מהבלוק. בכך הם פוגעים בתושבות המנוע והגיר.
גדעון.
בכל טסט מרימים את החלק הקידמי של הרכב. העברתי כבר עשרות מכוניות טסט במכונים שונים. אף פעם לא היה מצב שלא בדקו את החופש בגלגלים הקידמיים ע"י הרמת החלק הקידמי מהמשולשים.
פעם ראשונה שאני שומע שמרימים מהבלוק. אני ממש לא מאמין.
אם לא ירימו איך יבדקו חופש ?. פעם לפני שנים כאשר עדיין לא היה במכונים את הג'ק ההידרולי בסוף הבור, הבוחן היה מנענע את הגלגל מהחלק העליון שלו, אבל אם הנהג שישב באוטו היה דורך על הברקס, החופש היה מתבטל (מעין טריק). את הג'ק הוסיפו כדי שהבוחן לפני בדיקת החופש במסבים יסובב את הגלגל וירגיש שהברקס לא לחוץ.
דוד.
Michael. אתה בטח מתכוון לכיוון גלגלים. שום צלחת שתעלה עליה לא תבדוק חופש במסבים. או שיש משהו חדש שלא ניתקלתי בו.

Caveman
06-07-11, 10:05
להרים מהמשולשים זה משהו אחד. להרים מהבלוק זה משהו אחר.
לא בכל מכון/טסט מרימים את הרכב.במקום שאני מעביר את הרכבים שלי טסטים לא עושים זאת בכלל. מההיכרות שלי עם מנהל המכון, הוא מקצועי מספיק כדי להבחין בחופשים גם ללא הרמת הרכב כלל.

davidmzr
06-07-11, 10:43
תרשה לי לחלוק על דבריך.
עדיין לא נולד האדם או המכשיר שיכול לבדוק חופשים במסבים או בבולג'נטים, כאשר הרכב עומד על ארבע גלגלים (הכוונה לא לחופש בתפוחי הגה). כן, ניתן כמו פעם לנענע את הגלגל ולהרגיש שיש חופש. אבל לא ניתן לקבוע בשיטה הזאת אם החופש ממסב או מבולג'נטים (תפוחי פרונט).
ייתכן שבגלל הכרותך עם מנהל המכון, סומכים עליך ולא בודקים.
אני מוכן לעשות ספורט, לנסוע למכון בו אתה עושה טסט, לצלם שכן מרימים את החלק הקידמי של הרכב, אם תכתוב באיזה מכון. :)
דוד.

Caveman
06-07-11, 14:44
להיכרות שלי (המועטת) עם מנהל המכון אין קשר לזה. הגעתי לשם בגלל שלא מרימים שם את הרכב.

אתה מוזמן להגיע לשם.
קומפיוטסט מזרח ראשון לציון.
לא מרימים שם את הרכב. לפחות לא נתקלתי באף רכב כאשר עמדתי בתור, בפעמים שהגעתי לשם.
וזה לא המכון היחיד שנתקלתי בו שלא עושים זאת.

למעשה, אין לי בעיה עם הרמת הרכב מהמשולשים, אבל מהבלוק...

agent5
06-07-11, 16:03
אבל למה את מתווכח? אתה לא היחיד שמעביר רכבים עשרות טסטים. עובדה, ברח' האומן בירושלים מעבירים טסט בלי להרים את הרכב. הם עושים זאת ע"י זה שהרכב נמצא מעל בור. הגלגלים הקדמיים נמצאים במשטח מיוחד. הם מבקשים ממך להזיז את ההגה במהירות ימינה שמאלה ויש להם את כל התאורה וחופש ראיה כדי לראות חופש
נזילות וכו'.

-דוד

תרשה לי לחלוק על דבריך.
עדיין לא נולד האדם או המכשיר שיכול לבדוק חופשים במסבים או בבולג'נטים, כאשר הרכב עומד על ארבע גלגלים (הכוונה לא לחופש בתפוחי הגה). כן, ניתן כמו פעם לנענע את הגלגל ולהרגיש שיש חופש. אבל לא ניתן לקבוע בשיטה הזאת אם החופש ממסב או מבולג'נטים (תפוחי פרונט).
ייתכן שבגלל הכרותך עם מנהל המכון, סומכים עליך ולא בודקים.
אני מוכן לעשות ספורט, לנסוע למכון בו אתה עושה טסט, לצלם שכן מרימים את החלק הקידמי של הרכב, אם תכתוב באיזה מכון. :)
דוד.

ליאור23
06-07-11, 17:09
אני לא הצלחתי בכלל להיכנס לבור ואתם בוכים על אם הרימו או לא?:D
במקרה שלי הוא הרים רק צד אחד ובדק בחופש, על הגלגל השני הוא וויתר כי הוא התייאש, לא היה לא סבלנות להרים את הרכב, אצלי זה היה כרוך בהמון יצירתיות ומאמץ.
אחלה מכון שבעולם, היימן אשדוד.:)

davidmzr
06-07-11, 18:38
agent5, אתה צודק. אין לי מה להתווכח איתך ולו רק בגלל שכתבת , "עדיין לא נתקלתי בטסט שמרימים בו רכב". גם אני עדיין לא נתקלתי בזכייה בלוטו משום שאני לא ממלא. מקווה שהבנת. זה שברח' האומן בירושלים מעבירים טסט בלי להרים את הרכב, לא אומר שהם נוהגים לפי ההוראות של משרד הרישוי. אם היית בעל מקצוע היית מבין שלא ניתן לבדוק חופשים בבולג'נטים, בבוקסות משולשים ובמסבים, ע"י הוזזת ההגה ימינה ושמאלה בלי להרים. עובדה שגדעון וליאור לא מכחישים זאת.
גדעון. היה בטוח שאבדוק את הנושא ואעדכן. הדגש הוא על הוראות הבדיקה, ולא היכן מבצעים והיכן לא.
דוד.

agent5
06-07-11, 20:42
העניין הוא ששאלתי אם זה נהוג ב"מוסך שמשון" ואהרון הגיב בחלחלה רק על המחשבה. להרים צד של רכב, אולי. להרים מהבלוק מנוע? זה לא הגיוני גם בגלל שברור שבלוק מנוע פשוט "יושב" על תושבות ואין רכב (אולי ג'יפ?) שהתושבות שלו מיועדות להרים עומס של רכב.
זה שהרימו לך או לגידעון מהבלוק זה פאק של מי שעשה את זה, סביר להניח שזה לא הטסטר עצמו אלה ה"מפעילים".

אני מפקפק שאלו הוראות משרד הרישוי "להרים רכב מהבלוק". אגב, גם בגבעת שאול העברתי טסט וגם שם במקום להרים בודקים ב"בור".

davidmzr
06-07-11, 20:51
חבר יקר תתרכז.
אף אחד לא כתב שההוראות הם להרים מהבלוק.
כתבתי, "פעם ראשונה שאני שומע שמרימים מהבלוק. אני ממש לא מאמין".
דוד.

agent5
06-07-11, 21:49
אם כבר אתה מצטט ושם מרכאות אז תדייק. אמרתי ושאלתי:

ערב טוב

ליאור23
06-07-11, 21:57
סך הכל ויכוח מאוד מעניין :shock::p

davidmzr
14-07-11, 12:27
גדעון חייך אכלת אותה. :)
נסעתי היום "לסמוך" כדי למסור ראש לשיפוץ. העסק נמצא מול קומפיוטסט מזרח ראשון לציון.
צילמתי כמה מכוניות, ניגש אלי אחד הבוחנים ושאל בתקיפות למה אני מצלם.
אמרתי לו שהתבקשתי לצלם ע"י גוף מוכר, איך הם בודקים חופשים בפרונט.
הבחור החוויר. הרגעתי אותו ואמרתי לו שאני חבר של קומפי (עמית) ואני מצלם משום שיש לי ויכוח באינטרנט, בו נאמר שהם לא מרימים כדי לבדוק.
אמר שחובה להרים, ואכן 5 מכוניות שראיתי הורמו ונבדקו כמו שכתבתי בהתחלה.
אם אתה רוצה להיות בטוח שהתמונות אכן משם.
הסימן הוא,צלצל ושאל אם קומפי (עמית) הגיע היום לעבודה. נאמר לי שהוא לא הגיע .
דוד.

Caveman
14-07-11, 12:43
שמע, זה מעניין מאוד.
בכל הפעמים ששאלתי את עמית לגבי הנושא, הוא בפירוש אמר לי שהם לא עושים זאת, וכך גם ראיתי בפעמים שהגעתי לשם.

סחטיין על ההשקעה אבל :)

davidmzr
14-07-11, 12:48
נו שויין, לפחות אנחנו יודעים שיש לנו חבר משותף (עמית). :)
דוד.

laptawp
14-07-11, 13:05
שורה תחתונה.
דוד מרימים את הרכב מהבלוק? או מהמשולשים? תפוחים ?

Caveman
14-07-11, 13:15
מהמשולשים זה בסדר, מהבלוק לא. מעדיף שלא ירימו בכלל :)