PDA

View Full Version : בעיה - סאונד מקוטע כשמגבירים

chesh
26-06-11, 19:53
קודם כל קצת פרטים על המערכת, יש לי מערכת של JVC בת 4 שנים עם רדיו דיסק (משנה הדגם?)
הרכב הוא פונטו, יש בסה"כ 4 רמקולים. 2 של 3.5" מקדימה ו שני6X9 מאחורה של panasonic

כשאני מגביר מעל 25 משהו כזה (המקסימום הוא 50) הסאונד כאילו "יוצא ונכנס". כמו fade in fade out כזה. זה הכי קרוב שאני יכול לתאר. הבעיה מופיעה כשהרכב נוסע והמכשיר דלוק יותר מכמה דקות. בעצירה עם מנוע מכובה זה גם קורה אך פחות. לא יודע איך לתאר.

כל החיבורים מחוברים כמו שצריך.
הייתי ב3 מקומות של מערכות רכב, אחד אומר שיש בעיה במינוס של המכשיר, אחד אומר שיש לי קצר באחד הרמקולים ואחד אומר שיש בעיה במינוס ושצריך לנסות להעביר חיווט מחדש.

האם יש למישהו כיוון מזה יכול להיות? יש לי ידע קצת בעצמי ואני לא סומך על המקומות שהייתי בהם

dor
26-06-11, 20:48
אם הצלחתי לבין נכון את הבעיה אז לדעתי יש בעיה במינוס של המכשיר.
אבל נצליח לעזור לך אם תנסה להסביר את הבעיה טיפה יותר טוב... אם אתה שומ ע רעשים מוזרים, אם זה נקטע ישר או שלאט לאט...

Sharky
26-06-11, 20:50
היה לי בדיוק את אותו הדבר.. בדקתי הכל.. חיבורים לרמקולים וחיבורי מערכת.
בסוף אחרי שפירקתי את כל הרצפה של האוטו גיליתי שיש לי כבל שהאיזולירבנד קצת ירד שם.. הכבל היה קצת באוויר ותוך כדי נסיעה היה נוגעה באוטו ( שילדה ) וזה כמובן מינוס. לי זה פטר את הבעיה.

chesh
26-06-11, 21:26
אני אנסה להקליט מחר איכשהוא,
בעיקרון זה כמו שנוסעים עם חלונות מאחורה פתוחים ויש רעש נורעית של רוח. ככה זה פשוט הצליל נקטע וחוזר, נקטע וחוזר. כמו fade in fade out כזה

Sharky, על איזה כבל מדובר? על החוטים שיוצאים מהמערכת לרמקולים?

Sharky
26-06-11, 21:33
Sharky, על איזה כבל מדובר? על החוטים שיוצאים מהמערכת לרמקולים?

כן

dor
26-06-11, 21:35
כדאי שתבדוק שוב את החיבורים...

chesh
26-06-11, 22:17
החוטים אצלי לא מלופפים באיזולירבנד.

רק בקצוות איפה שהרמקולים מתחברים, לכל אורך הרכב הם ישרים.

הנה קליפ שצילמתי, מקווה שזה ברור מספיק:

http://www.youtube.com/watch?v=M5Vb0hynYXQ

אם אי אפשר לראות את הקישור:

http://www.youtube.com/watch?v=M5Vb0hynYXQ

-אודי-
28-06-11, 20:04
אתה מוזמן לבוא למפגש פורום אודיו של קארספורום יום שבת הקרוב (2.7) בשעה 12 וחצי ברמת גן מאחורי האיצטדיון ליד הבאולינג
יהיו שמה אנשים שישמחו לעזור לך לפתור את הבעיה.